Tisdag, godmorgon!

Som ni ser i det förra inlägget är frukosten avklarad, och det kändes inte så hemskt faktiskt. Tvärtom! Nyttigt, näringsrikt och gott. Jag får ju nästan mer ångest när jag äter mina jäkla dadlar, och stora sallader med keso och kyckling. Mättnaden då blir jättehemsk. Känner mig stor och svullen, alldeles för mätt och illamående.

Jag har funderat på en sak lite. Jag är ju jätteintresserad av mat och näringslära. Kanske jag skulle ta en kurs i det, plugga till att bli dietist? Har länge, länge velat det, men inte riktigt tagit chansen och verkligen gjort något av de tankarna. Någon här som tänkt i samma banor? Någon som kanske läser/läst till dietist?

Idag när jag kommer hem från jobb ska jag först ta en promenad med hunden, vilket jag brukar strunta i och bara släppa ut henne i trädgården. Efter det blir det lunch, och sen hade jag faktiskt tänkt baka. Något av alla recept på Nlife vill jag göra. Älskar alla hennes recept. Så goda och nyttiga med spännande ingredienser.
Något bröd ni bakat från hennes hemsida? Det ska vara enkelt och inte ta för lång tid. T.ex att blötlägga något i flera timmar innan man kan börja baka. Det står jag helst över.

Känner mig på topp idag! Helt positiv inställning jag fått. Jag vill verkligen klara av detta nu, och må bra på riktigt! Känna hur träningen ger resultat på ett positivare sätt. Jag har faktiskt fått muskler på benen, rumpan, armarna och lite på magen. Men med rätt mat blir nog resultaten ännu bättre! Funderar också på om jag skulle ta och börja på något? Kanske pilates, yoga eller något? Det verkar himla kul.

Nu ska jag ta mitt goda humör och göra mig iordning. Hoppas ni mår bra!
Slängpussar!

Kommentarer
Postat av: Victoria

vilket härligt humör man blir när man läser ditt inlägg =)
Ha en ultrabra dag !! =D

2008-03-04 @ 07:48:58
URL: http://victoria---h.blogspot.com
Postat av: Amelie

Jag tror att väääldigt många som har ätstörningar vill bli dietister. Jag kommer i håg en sköterska till mig som sa "ja, man skulle gå in i på en föreläsning där det bara sitter folk som pluggar till dietister, fråga vilka som har eller har haft en ätstörning och se hur många som räcker upp handen"

Inte konstigt alls, jag gick och går själv i de banorna.. Men på ett sätt kan det nog vara nyttigt och på ett annat lite dumt, för man kan nog bli ännu mer fixerad vid mat och det vill vi ju inte egentligen...

Ha en härlig dag!

2008-03-04 @ 07:52:25
URL: http://amyi.blogg.se
Postat av: josse

vet inte om jag ska bli just dietist men jag ska söka in till folkhälsovetenskapligt program på högskolan nu till hösten. ska bli skitkul sen får vi väl se om jag blir dietist eller vart det slutar :) .

2008-03-04 @ 08:30:16
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: RASA

jag tycker också mycket om näringslära och hälsokunskap och sådan och hade också funderat att läsa mej till dietist. men det verkar ganska krävande (åminståne här i finland), och så skall man vara intresserad av och ha goda betyg i (fysik/)kemi. men jag skulle så gärna vilja :D får se hur det blir med saken.
jag tycker i alla fall att du skall försöka på det om du känner för!

2008-03-04 @ 08:41:36
URL: http://sara91.blogg.se
Postat av: lilla ja

Jag flyttade 50 mil hemifrån för att läsa till dietist, men när jag väl kom ner till göteborg så förändrades livet när jag kom ifrån mina gamla vanor.
Det blev lättare att hitta ny motivation, ingen kände mig och min historia, pressen lättade lite. Jag blev friskförklarad ett halvår efter flytten, efter 6 års kämpande.
Så efter ett år, kände jag inte den drivkraften längre. Jag har kommit fram till att det inte är lika "viktigt" att bli just dietist, saken är att jag vill hjälpa människor att må bättre, men vet inte om dietist är just rätt grej. Skulle känna för stor press. Dessutom är utbildningen ganska tuff, 4,5 år, med ganska mycket fysik/biologi och kemi. Jag förstår absolut att det intresserar dig, men tror det är bättre att kanske läsa lite fristående kurser först, för att låta sjukdomen sjunka undan lite mer först. Vi hejjar på dig det vet du, vem vet, dietist kanske vore det perfekta för dig =) Ta hand om dig vännen, alla kramar

2008-03-04 @ 08:46:40
URL: http://littlemes.blogg.se
Postat av: L

Som någon nämner i en kommentar ovan är det väldigt vanligt att människor som har/har haft en ätstörning som funderar på att plugga till exempelvis dietist eller något yrke inom "skönhetsbranschen". Har själv haft tankar på detta men insett att det skulle bli en alldeles för tuff kamp inom mig att göra detta. Det skulle bara bli ett annat sätt att kanalysera mina gamla tankar och vanor som hade med ätstörningen att göra. Att stå emot all "nyttig kunskap" om kosten och kroppen UTAN att falla tillbaka i något destruktivt tror jag är närmaste omöjligt. Tänk efter både 1, 2 och 79 gånger innan - Det är lätt att ätstörningen egentligen styr ditt val.

2008-03-04 @ 08:51:42
Postat av: Mikka

Min kompis syster läser till dietis, och det är jättemånga anorektiker som läser det! Hon har berättat att man jättelätt blir påverkad. Hon har själv alltid haft ett sunt förhållande till mat, men under sin studietid har hon gått ner för att det är sådan konstig stämning i klassen. Sedan finns det övningar som innefattar att man skall väga allt man äter i typ en månad, och det är jättemånga som fastnar i det och blir besatta! Jag tror att du hade passat som typ socionom eller något, någon som stöttar tjejer och killar med ätstörningar på det psykosociala planet istället!

Kram på dig!

2008-03-04 @ 11:25:49
Postat av: lina

jag ville bli det, men nu har jag bestämt mig för att inte bli det längre, folk i min omgivning tkr inte heller det skulle vara så bra för mig. för då är man ju verkligen inne i det här nyttiga mattänket HELA TIDEN! det kan nog bli för mkt och påverka en tror jag. fast du kanske klarar det galant :) bara du känner dig tillräckligt stark så går det säkert :) jag skulle nog aldrig klara det bara.

2008-03-04 @ 11:34:39
Postat av: Lara

´har aldrig provat hennes bröd men kladdkakan med kokos och honung bakade jag förra veckan och den var suuupergod , och nyttigt ;)

2008-03-04 @ 12:34:44
Postat av: Anna

Måste hålla med om att det känns hemskt att vara mätt.

Du har tur som får vård, min mamma tror inte på att jag har en ätstörning eftersom mitt BMI ligger på 16. Enligt henne måste man ha under 15 för att kunna ha en ätstörning. Och det får ju mig att må ännu värre. Jag är väl inte smal nog för henne.

2008-03-04 @ 12:40:16
Postat av: anna

prova dinkelpitabröden någongång, super

2008-03-04 @ 13:13:43
Postat av: Susanne

Jag kommer ihåg att en anorektisk tjej som läste något sånt dietistprogram skrev i sin blogg att att hon var livrädd att de skulle "komma på" henne för då skulle hon bli kickad från skolan. De tillät helt enkelt inte tjejer med ätstörningar att plugga där för det var en för farlig miljö för dem tyckte man. Och det ligger säkert något i det.

Å andra sidan tror att just DU kan vara ett jättebra stöd för folk i liknande situationer då du varit där själv. Frågan är helt enkelt om du orkar vara mitt upp i mattänket, resten av ditt liv?

2008-03-04 @ 19:16:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0