Godkväll!

Jesus vad lite jag bloggat idag! Men jag har jobbat från 8 till 17 idag. Haft massor att göra och har varit ganska så stressad, speciellt nu på eftermiddagen. Men men! Nu är jag hemma och har precis käkat middag.
Jävligt deppig dag måste jag säga. Vad fan är detta för väder vi har? SNÖ?! Och värsta stormen... massa lastbilar har kört fast och krockat idag. Haft massa problem på jobb! Men tiden går snabbt när det finns mycket att göra... tack och lov!

Jo jag tänkte tipsa om en sak. Okej, jag tror inte många av er har vägarna förbi där jag bor precis... haha! Men det är såhär att IDUN-kliniken ska hålla föreläsning i Kyrkans hus här i höllviken den 16 April klockan 19:00. För er som inte vet vad IDUN är så är det en ätstörningsklinik. Dagvård och så. Har själv varit där på samtal men tyckte verkligen inte om sättet de jobbade med, och inte min mamma heller. Det viktigaste för dom verkade vara att man skulle äta, sen var det hejdå typ. Men jag ska inte uttala mig... har ju inte gått där. Men jag har hört de som gått där som ogillat det grymt.
Visst att man måste äta för att orka ta itu med de psykiska problemen, men just vikten, att går man inte upp är man sååå dåååålig typ... själv tycker jag det är miljoner gånger bättre att få friskare tankar istället för att öka i vikt. Sjukdomen sitter trots allt inte i vikten.
Jaja, som sagt. Ni som har vägarna förbi, tveka inte! Haha! Annars kan jag berätta mer om vad som sades när jag varit på föreläsningen.

Nej jag ska ta på mig en stor tjock myströja och slänga mig välförtjänt i soffan och se på tv. Hoppas ni mår bra! Puss och kram!

Kommentarer
Postat av: Liv

En liten rättning bara: De friska tankarna kommer tillbaka i samband med viktuppgång. Därför är en kombination det bästa alternativet. Det går inte att ha en för låg vikt utan att ha sjuka tankar kvar. Någon gång måste man komma till den insikten och acceptera det om man vill bli fri från anorexin. Det är i alla fall vad jag har gjort, hoppas att fler följer efter.

2008-03-17 @ 18:51:25
Postat av: *Thepreciousgirl*

Liv: Jag skriver utav mina erfarenheter. Och jag har kommit upp till normalvikt många gånger under min sjuka tid, men inte fått friskare tankar för det. Snarare tvärtom! Att inte jobba med det inre, utan att istället bara fokusera på vikten är fel enligt mig!
**
**

2008-03-17 @ 19:01:56
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: sarah

En kombination av både jobb med tankar och kropp är ju nödvändig. Visst, ätstörningar sitter inte enbart i vikten, men har man en alltför låg vikt är det totalt omöjligt att jobba på tankarna. jag har länge tänkt att "jag vill jobba på tankarna först, SEN gå upp i vikt", men det går bara inte. En hälsosam vikt är en otroligt viktig del av tillfrisknandet.

2008-03-17 @ 19:20:18
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: Rebecca

man kanske ska ta och gå på den?^^

2008-03-17 @ 19:20:25
URL: http://RebeccaCecilia.blogg.se
Postat av: Carro

Såklart man inte bara ska fokusera på vikten men man blir ju aldrig frisk sålänge man är underviktig. Men huvudsaken är att maten fungerar som den ska göra för "normala" och man gör sitt yttersta för att bli frisk.

2008-03-17 @ 19:47:01
URL: http://acmd.blogg.se
Postat av: kikki

Till liv :
Jag har varit på normalvikt länge nu och mår SÄMRE än när jag var underviktig. för nu har hjärnan mer energi och man tänker så himla mkt mer nu! självklart är det olika för alla. men för mig är det mkt jobbigare nu. jag menar, när man är normalviktig så har man ju fått det bevisat att man är "normal" förut hade man ju det iaf bevisat att man var UNDERVIKTIG! men som sagt, det är olika för alla. men man behöver inte må bättre för att man ligger på normal vikt. och till dig cornelia, jag tkr din blogg är så himla bra ska du veta! du skriver så bra! :)

2008-03-17 @ 20:35:36
URL: http://kikkiiii.bloggagratis.se
Postat av: Liv

Visst är det olika för alla. Jag blev inte helt frisk bara för att jag blev normalviktig, tankarna fanns fortfarande kvar. Men det är en utopi att tro att det går att hålla kvar vid en vikt under det normala. I alla fall om man vill bli helt fri. Det är skitjobbigt, men det går faktiskt om man väl har bestämt sig och vågar satsa helhjärtat. Jag väljer hellre att vara lycklig och njuta av livet än att jaga efter den perfekta kroppen. Anorexin leder bara åt ett håll om man ger efter och det är döden. Fan vad jag hatar den här sjukdomen...Jag är så trött på all kroppsfixering. Kan vi inte alla komma överens om att bojkotta den eller nåt...

2008-03-17 @ 22:03:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0