Frukost, 4 Mars

Havregrynsgröt med mango, banan, linfrön, havremjölk och kanel.
Supersmarrigt måste jag erkänna. Längesen jag åt gröt också, vilket jag ÄLSKAR! Mättnaden är helt okej, känns tungt för magen men jag tror det går över ganska snabbt. Gröt håller en mätt länge utan att kännas alltför obehagligt.
Till detta drack jag en kopp te, Rabarber/grädd.

image1344

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ser mumma ut!

2008-03-04 @ 07:21:28
Postat av: josefine

ser jättegott ut!

2008-03-04 @ 14:51:38
URL: http://senapsgul.blogspot.com
Postat av: Mindy

Såg väldigt gott ut, men hur mycket gröt tog du? Ser typ ingen, eller ser din annorlunda ut än den jag äter kanske? :P Det där i kanterna är väl havremjölken, och sen äre ju kanel och mango på ser jag.. Och linfrön. Och banan. Är gröten lite osynlig på bilden och täckt av allt annat, eller är det jag som är helt borta?

Jag vill också äta sådär nån gång! :D

Btw..

Ang. mättnadskänslan.

På vilket sätt brukar det kännas tungt för dig när du äter? Är det alltid så? Gör det typ lite ont och är obehagligt?

Är det typ för magsäcken har blivit så liten och den får töja lite på sig?

Jag undrar för att jag själv ett tag kände ett väldigt stort obehag efter att jag ätit.

För ett år sen typ, vägde jag 78 kg (eller mer), och på kort tid gick jag ner till runt 53.

Nu känner jag sällan av det där med obehaglig mättnadskänsla efter måltid längre (det har blivit mycket bättre), men för bara någon månad sen var detta fortfarande ett stort problem för mig.

Även när jag VILLE äta kunde jag inte göra det ordentligt ibland, för jag kunde känna mig äckligt mätt av något jag egentligen visste var på tok för lite mat.

Jag kunde vara hungrig men oförmögen att äta bara av den anledningen, att jag mådde fysiskt dåligt av maten. Magen kändes tung, som om den hängde, som om jag inte orkade bära upp den, och jag blev energilös, orkade nästan inte göra annat än ligga efter jag ätit. Och det höll i sig länge, flera timmar ibland.
Fick verkligen kämpa i mig mat, ganska ofta gjorde det till och med ONT. Kändes från strupen och ner till magen som om jag svalde grus, så jag åt helst sånt som var "lent" för magen, som flytande grejer/pannkakor. Men ändå kom ju den där obehagliga mättnadskänslan.

Känner du igen det? Du har ju också gått ner mycket i vikt, du har ju inte varit tjock ens från början som jag var, men ändå.

Jag undrar lite för att läkarna och dietisten som jag träffade inte visste alls varför det var så, och de träffar ju ändå folk med ätstörningar väldigt ofta.
Nu säger jag inte att det är det jag har/har haft, utan jag tänker mer på det att när man går ner mycket i vikt, på vilket sätt det än går till, så borde väl kroppen kanske ha sitt eget sätt att reagera på också...? Sen när man väl äter?
Helt ensam kan jag väl inte vara om att ha upplevt det där? Riktigt obehagliga mättnadskänslor och magsmärtor?

Det var liksom inte normala obehagskänslor som när man typ ätit för mycket mat vid något julbord för att det varit så gott eller så, det var på ett annat sätt och mycket värre (även fast de där normala övermättnadskänslorna också kan kännas ganska illa).

Frågar dig för att jag vet att du vet mycket, men du behöver inte känna dig pressad att svara!

Kram :)

2008-03-04 @ 17:27:30
URL: http://metrobloggen.se/mindy
Postat av: Julia

aldrig tänkt att prova mango till gröten ^_^

2008-03-04 @ 20:32:35
URL: http://ibebeautiful.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0