Dumförklarad

Tack så hemskt mycket för alla svar om lightprodukter! Snacka om att det får mig att vilja slänga all den skiten i sopen. No more!
En rolig grej ikväll var att Spotlife (tävlingen jag vann) ringde !! Så himla bra, för nu vet jag äntligen lite mer. Min blogg kommer bli så grymt snygg och massa nya funktioner, tävlingar m.m. Hoppas ni också kommer tycka den blir bättre. Ni får gärna tipsa om hur nu tycker den ska se ut, kanske har ni någon favoritblogg som har snygg design?

Annars. Hos psykologen gick det mindre bra. Alltså jag känner bara att hon dumförklarar mig. Vi satt och snackade om en massa skit bara. Hon hjälper mig ingenting. Hon bara frågar en massa skit varje gång, och oftast samma frågor!! Typ "du har inte funderat på att flytta? Du kanske ska skaffa en hobby?". Liksom, jag vet allt dedär redan! Jag behöver inte en till mamma som sitter och babblar om sånt jag ännu inte uppnått i mitt liv. HEEY jag har skaffat jobb och nya vänner, och jag kämpar mot en sjukdom 24/7. Visst, en hobby hade varit kul. Men jag känner ingen lust eller ork till det just nu. Och jag behöver väl inte höra det från en psykolog för att fatta?
Sen en sak jag blev GRYMT irriterad på. Jag sa att mamma är mycket sjuk (mamma har varit med hos psykologen förut, så de har träffats många gånger), och att jag är orolig för henne, att hon jämt är trött och snäser åt mig ibland. Vet ni vad psykologen fråga?! "Dricker din mamma mycket?"
Saay whaaat??!! Jag bara, ööh nej? Vi har aldrig sprit hemma. Men alltså, att jag ens ska behöva sitta där och försvara min egen mamma. Och psykologen har frågat det förut också! Tyckte det va riktigt lågt. Ringde faktiskt mamma direkt efter och sa vad hon sagt. Hon skratta typ bara... och sa "ser jag ut som en alkoholist eller?". (Eftersom psykologen inte känner mamma, så trodde mamma att det berodde på hennes utseende, att hon alltid ser trött ut. Självklart ser inte alkoholister ut på ett speciellt sätt. En av min mammas vänner är alkoholist, och det syns verkligen inte).

Psykologen hjälper mig inte längre. Hon bara hackar. I början var hon riktigt bra! Hon gav jättebra tips och vad jag skulle tänka på istället för de negativa osv osv.
Jag tänker byta. Jag vill inte gå där mer. Nu när min behandlare ska vara ledig i ett helt år också... nej. Jag ska börja i Malmö istället!!! Tror de kan hjälpa mig mer med maten och det psykiska där. Plus att de har sjukgymnaster där som jag hade behövt.

Gud nu är jag så trött, så trött.
Nu blir det te och mys i soffan! Puss o kram!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Blev helt chockad när jag läste det du skrev!
Hur kan en behandlare säga så??!! Fyy då!
tycker du ska byta genast!
Kramar till dej

2008-03-26 @ 20:14:07
Postat av: Maya

Var i malmö menar du? Går själv i Malmö..

2008-03-26 @ 20:22:45
URL: http://mayahitodit.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

Maya: Jag vet inte exakt var.. men var går du? Idun? Det är inte där jag menar iaf, det vet jag.

2008-03-26 @ 20:24:43
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Therese

Vad är det där för behandlare?? åh blir så arg när jag läser.. hon snarare förvärrar det ju för dig istället för att förbättra som ska va hennes uppgift! hitta någon som tar dig på allvar, som kan hjälpa dig ur det här.. kram på dig

2008-03-26 @ 20:26:27
Postat av: Umma

Man blir chockad över hur klumpiga läkare/psykologer kan vara. Jag har blivit så "härdad" att jag knappt reagerar nuförtiden. Sist jag träffade min behandlare sa han "Det kanske hade varit bra om du hade fött ett barn. Så hade du iallafall haft tankarna på annat." VA? Jag har inte haft mens på 5 år och det sista jag vill är att föda ett barn till världen som jag påverkar negativt genom min sjukdom. Snacka om pantat sagt. En annan har frågat samma sak som du berättar ovan: Satan i gatan vad sur jag blev då! (Vilket ledde till att hon trodde jag försvarade mina föräldrar... Suck) Finns så mycket mer otroligt dumma saker som sagts från div. utbildade. Det gäller att inte ta åt sig. Men man kan ju undra vad de sysslar med - Meningen är ju att de ska HJÄLPA en, en stjälpa.

Bra att du stod på dig! Dessutom, vad är det för råd? Säga att du ska flytta menar jag? Det är så lätt att fly sina problem genom att just flytta. GAH, man behöver en stabil grund vart man än befinner sig i livet!

2008-03-26 @ 20:26:44
URL: http://umma.blogg.se
Postat av: Ellen

Det är väl ingen som har anklagat din mamma för att dricka, det var ju bara en FRÅGA..? Min mamma är alkoholist och det ser man inte utanpå, liksom 'vadå, ser jag ut som en alkoholist' som din mamma sa, hur kan man säga så? Bara för att man är alkoholist behöver man inte se nergången ut osv. Min mamma är otroligt välvårdad och jobbar 100%, ändå är hon missbrukare...
Och en hobby, alla behöver intressen. Tro mig, vet själv. Lider av sjukdom jag med och mina hobbies har hjälpt mig såå mkt - djur, konst och musik. Jag tror att du skulle må bra av att ha nåt annat än jobbet och det "vanliga"... Du är jätteduktig som jobbar nu, men när du orkar tycker jag att du ska söka efter en ny hobby, ett intresse som du brinner för :) Jag vet ju att du gillar kläder och mode så kanske nåt som har med det att göra? Din psykolog är trots allt inte helt ute och cyklar även om jag förstår att du tycker att hon tjatar på om samma saker hela tiden.

2008-03-26 @ 20:27:28
Postat av: jennifer

får du betalt för att blogga? :)

2008-03-26 @ 20:37:10
Postat av: Anonym

"ser jag ut som en alkoholist?". hur ser en alkoholist ut om jag får fråga? att hon frågade det kan ha berott på att hon helt enkelt ville veta när du säger att din mamma mår dåligt? det var ju bara en fråga, ingen anklagelse=/. och att vara alkoholist är väl fan en sjukdom som alla andra, det är väl fan inte lågt av psykologen att fråga sådär?

2008-03-26 @ 20:41:21
Postat av: Julia

gud vad knäppt, det där hjälper ju inte. Det viktig är ju att du mår bra och allt funkar innan du flyttar och så. Jag är ett år äldre än dig och jag bor fortfarande hemma, så ha ingen brådska. Det kommer. Bara fortsätt kämpa gumman!!!

2008-03-26 @ 21:16:15
URL: http://ibebeautiful.blogg.se
Postat av: Salo

Gud, jag har sån tur som hitta den perfekta psykologen på en gång.
Fast jag har haft dåliga erfarenheter med en viss kurrator i min förra skola.
Bara för att min mamma var bortrest för en knappt en vecka och jag mådde så dåligt att jag skärde mig och sen berätta det till min kurrator så ville hon ringa socialen!!!
Gud, det var inte ens några djupa sår heller... inte på den tiden iaf...

2008-03-26 @ 22:14:01
URL: http://isabelsalos.blogg.se
Postat av: sofie

jag kan på ett sätt förstå att du blev upprörd av det psykologen sa, men psykologen måste ju fråga sig fram för att komma någon vart? Tror inte psykologen menade något illa. Jag har själv fått frågor som jag tyckte var helt knäppa och blev upprörd, men det är sånt man får ta tror jag.
Sen vill jag bara säga att de flesta som dricker för mycket, ser inte alls sjabbiga ut eller driver omkring på parkbänkar som många oftast tror. Det går att dölja det.

2008-03-27 @ 00:20:46
URL: http://sofey.tjejsajten.se
Postat av: Thepreciousgirl**

Ellen: En fråga som har upprepats väldigt många gånger! Och jag tycker det räcker nu. Fråga EN gång liksom, sen får det va. Hon sa till o med "jag vet att jag frågat innan, men är din mamma alkoholist?"
***
***
anonym: Det är ju precis som att vissa säger "jag ser inte ut som en anorektiker". Det första som man tänker på är oftast utseendet. TYVÄRR!!
***
***
Sofie: Visst. Men hon frågar som sagt samma frågor hela tiden. Och snackar mest om att ja ska flytta hemifrån osv. Att jag inte ska ha några intressen som handlar om utseendet. Och det gör ju mode också!!!
*************
*************

2008-03-27 @ 06:18:22
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Emelie

Gud, vad jag känner igen mig i mycket av det du skriver i inlägget. Du kommer kanske ihåg att vi går på samma ställe? Jag har dock inte varit där på några veckor, mest för att jag har velat skjuta upp det eftersom jag inte heller trivs hos henne. Känns som hon snarare stjälper än hjälper mig..
Har du sagt till henne hur du känner? Har du träffat den nya sjuksköterskan?
Har så många frågor. Hade varit skönt om du vill svara, eller kanske ännu heller prata på msn någon dag? Hade varit skönt med någon som förstår, och vet hur det är. Är så himla nervös och orolig inför nästa vecka att mamma måste följa med som stöd.

Jaja, hoppas du skulle vilja prata lite. Det var längesen och även om jag alltid läser din blogg blir det liksom inte samma sak :)

Ha en bra dag! Kram

2008-03-27 @ 08:17:04
Postat av: Thepreciousgirl

Emelie: Hej gumman! Vad längesen det var nu. Jag har väl din msn? Ska kolla efter :) Vi pratar mer där! Skönt att jag inte är ensam om att tycka så om henne.
Kram!

2008-03-27 @ 08:32:13
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Maya

Nej, jag absolut inte på idun utan äts-teamet på umas.

2008-03-27 @ 08:55:40
URL: http://mayahitodit.blogg.se
Postat av: Cilla

Du kan komma och pilla på min häst :) Rida lite, när du orkar! Puss hunnii!

2008-03-27 @ 11:24:30
URL: http://cilleen.blogg.se
Postat av: Emelie

Tack, gumman! Jag tror att du har min msn, annars har jag nog din :) Kram!

2008-03-27 @ 11:44:11
Postat av: isan

har lärt mig att man ska inte lyssna för mkt på vad folk säger..oavsett om de är psykologer eller experter..var går du nu? i lund eller malmö? kram

2008-03-27 @ 16:48:50
Postat av: Thepreciousgirl

isan: Just nu går jag i Trelleborg. Men vill byta till Malmö!

2008-03-27 @ 17:01:09
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: emma

för tre år sen frågade min behandlare mig om mina föräldrar slog mig. jag var 15. efter det vägrade jag gå dit mer och jag står än idag fast vid att den behandlaren bara fick mig att sjunka djupare ner i anorexian.

2008-03-28 @ 13:24:17
Postat av: Linda

Psykiatrin i vellinge är faktisktjättebra, så du kan ju kolla in det med!
take care nelia!

2008-03-28 @ 13:57:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0