Kan det bli helg nu?

Godmorgon. Jag vet i fasiken hur jag mår idag alltså. Jag är förkyld och min mage gör fruktansvärt ont. Åt väl ingen magvänlig frukost precis. För mycket fibrer som vanligt. En dålig vana det också, att välja allt med fullkorn och mycket fibrer i. Min mage tycker INTE om! Nästa gång jag handlar mat ska jag köpa vanliga hederliga havregryn och ljust bröd. Eller kanske baka? Mår riktigt illa just nu, och tvekar faktiskt lite att gå och jobba. Men jag har så svårt för att vara hemma! Får lite dåligt samvete, vilket inte är bra för sjuk måste man få vara.

Glad är jag i alla fall. För i helgen ska vi till Köpenhamn! Snacka om att jag ska shoppa. Oooh! Där finns ju massa underbara affärer som inte finns i Malmö. T.ex topshop. Jag ÄLSKAR ju topshop! Och jag fick lön igår... och ja, jag kommer nog komma hem med en del nya kläder. Hihi! Det är det bästa med att jobba. Man kan göra fler saker! Unna sig grejer utan att vela fram och tillbaka 2000 gånger om man har råd eller inte. Jag är duktig också som sparat från mina förra löner. Så nu har jag råd med både resa och massa massa shopping i sommar. Och present till mammi som fyller år den 20 juli. Vet precis vad jag ska köpa, men det får vara en hemlighet. Hihi!

25 juni är det idag. Blä, jag borde ju ha sommarlov nu haha. Det var bra tider när man gick i skolan. Tänk att man inte uppskatta det på samma sätt då. Synd! Man är ju ledig himla ofta, man har många raster och egentligen är det ganska kul att lära sig nya saker varje dag. Vilket jag knappt la ner någon tid på... men ändå. Många tror att jag varit värsta pluggisen, att jag hade MVG i allt och sånt. Det hade jag INTE. I vissa ämnen hade jag MVG och jag var bra på språk, bild och samhälle. Men många ämnen gick åt skogen också. Som t.ex matte! Jag HATAR matte. Det funkar liksom inte alls, hur mycket jag än försöker. Kunde störa mig nått enormt på dom som fick kanske MVG minus och klagade över sitt betyg. Och så kom jag där med ett G minus eller ett IG. Men vissa har ju otroligt höga krav på sig själva...

Frukosten idag var god, även ifall den bestod av för mycket fibrer för min känsliga mage.
Fiberhavregrynsgröt med rismjölk och sesamfrön. Fullkornsmacka med keso, skinka + gurka och ett rött äpple. Det var det! Hoppas att mina kokböcker kommer idag, och den braiga boken som heter "Ät allt". De borde komma idag!!

Ha en bra dag! Puss o kram


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Men alla har inte samma, så det kanske fortfarande vara så att du ska gå efter 20.0... dessutom har inte du 18 i bmi? det är fortfarande för lite...



Alla är olika byggda. Vissa kan behöva komma upp till 22 i bmi för att se normala ut och för att ha en välfungerande kropp.



Om du stannar på 18.5 är dte mycket viktigt att du inte går ner i vikt sen alls. för då kommer tnkarna upp igen.



Vi har gjort så att jag ska ha 18.5 när jag sticker till USA, så går jag upp lite där och har därför en marginal när jag kommer hem. Därför ska man aldrig stanna heeelt på 18.5

2008-06-25 @ 09:56:19
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jo men dte är inte sänkt över alls... fast jag antar att nu spelar dte ingen roll vad jag säger... men du väljer ju själv- jag ska stanna här.. gå upp under usa resan och sen ha det som marginal. Aldrig underskrida 18.5 för då kommer man ganska säkert tillbaka i allt fel tänkande och jag måste ha en marginal till 18.5 så att jag inte går under det om jag tex. blir magsjuk i en vecka. Men men.. du bestämmer själv.

2008-06-25 @ 10:58:55
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Förresten, det är ett ångesthanteringsmöte...

kram

2008-06-25 @ 11:00:11
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Rebecca

jag menade inte alls att låta upprörd! Inte alls. Jag bara menade att alla är vi olika. Det är fortfarande 20.o som gäller i BMI på de flesta ställen och så. jag stannare ju här under läkaruppsigt och går jag under blir dte nD direkt igen. jag kommer inte heller ligga på exakt 18.5 eftersom dte kan vara farligt för chansen är lätt att man kommer tillbaka i fel betenden igen. Det är bara det jag menar. <3

2008-06-25 @ 11:15:32
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Anna

"Kan Cornelia variera, kan Jag variera". Jag är värdelös på att äta varierat, särskilt till frukost, så istället för att försöka hitta på egna saker kikar jag varje morgon vad du äter till frukost och sedan äter jag samma sak, haha! Det är perfekt eftersom du står upp ett antal timmar tidigare än jag. Så tack för bra inspiration :) ..En liten fråga bara, som du säkert svarat på ett flertal gånger, vilka bloggar kikar du själv in i dagligen? Ha en fin dag! Puss

2008-06-25 @ 12:30:44
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: Alex

Hej Cornelia!

Din blogg inspirerar så otroligt mycket!!

Tänkte bara säga att jag ringde faktiskt Idunkliniken för att höra om dom hade sänkt sina gränser på BMI och det var det konstigaste som hade hört. Nej tydligen så är det på 20.0 i BMI och inget annat. tänkte bara säga det då jag själv blev osäker och orolig.

Keep up the good work!! :)

2008-06-25 @ 13:16:13
Postat av: Cornelia

Alex: Oh vad bra att du kollade upp det! Tyckte också det lät himla märkligt. Men bra att det inte stämde då! Man blir ju lite förvirrad.. "är jag normalviktig eller inte". Sånna tankar kommer ju.



Ha det bra! Kram :)

2008-06-25 @ 13:50:19
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Emilie

Hej, jag blir så avundsju på ditt eviga shoppande haha, nej men jag undrar ca hur mycket shoppar du för i månaden ungefär? :)

2008-06-25 @ 14:04:09
Postat av: Cornelia

Emilie: Oh, du.. bra fråga det där :P Hinner dock aldrig shoppa riktigt mycket.. beställer på internet ibland. Det blir väl 2-3000 i månaden. Ibland mycket mindre. Och det är oftast inte bara kläder jag köper, utan typ grejer som böcker, busskort och sånt :) Ibland shoppar jag för mer pengar också. Men det varierar som sagt! Nån månad har jag inte shoppat något alls!! :P Jag handlar ganska mycket buget-grejor också. :)



Kram!

2008-06-25 @ 14:09:50
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Alex

Åhh jag förstår precis vad du menar.

Jag fick lite smått panik om jag ska vara ärlig, för mig är det en stor sak, men kanske inte för andra. Men allafall så känns det "skönt" att jag är på rätt spår och inte börar tänka att ojdå då är jag normalviktig. För så är inte fallet, minst ett BMI på 20 som sagt annars ligger man under gränsen som är uppsatt på Idun och alla andra ställen jag känner till allafall. Ringde dit för säkerhets skull, vet att det låter löjligt, men det var allafall viktigt för mig att stilla min oro.

Ta hand om dig och kämpa på! :)

2008-06-25 @ 15:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0