Lunchtips

Tänkte tipsa om ett härligt recept jag hittade tidigare idag. Brukar sitta och surfa runt på olika hemsidor för att hitta inspiration till god, nyttig och lättlagad mat. Detta blir absolut en lunch någon gång i framtiden. Serverat med antingen kräftstjärtar eller kyckling.



2 personer
Tid: 20 minuter

 200 g penne rigate (eller annan pasta)
6 tsk pinjenötter
1 klick smör
3 msk olivolja
färska rosmarinskott (grovhackade)
1 dl färsk ricotta
1 msk parmesan (färskriven)

Koka pastan al dente i saltat vatten (aningen kortare än anvisningen på förpackningen, eftersom den efterkokar lite). Häll av nästan allt vatten. Stek pinjenötterna i smör och olja tills de har fått en gyllene färg, tillsätt rosmarin och ta stekpannan från plattan. Häll i pastan och ev lite av kokvattnet. Klicka i ricottan och rör om.
Lägg upp pasta­rätten och strö över parmesan.

Recept från Elle Mat & Vin

Kommentarer
Postat av: milla

å tack! :o) Ja visst är det gott, och det där receptet du lagt upp ser också jättegott ut :o) man kan göra så mycket med pasta

2008-06-16 @ 21:03:45
URL: http://halsofreak.blogg.se/
Postat av: Matilda

Du har så goda recept jämt ju =) Får man fråga om du klarar av att äta allt du tipsar om själv?

2008-06-16 @ 22:33:02
URL: http://shannas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0