En bra förebild

Jag tror alla vill vara det, eller har jag fel? Nu när så mycket hemskt har hänt i min omgivning kommer ändå positivare tankar lite då och då. Jag vill vara en bra förebild, jag vill göra något av mitt liv, jag vill leva, njuta, skratta och må bra! Jag vill samtidigt kunna dela med mig av det. Motivera andra att också gå den vägen. Jag bryr mig sällan bara om mig själv... mår jag bra ska banne mig de runt omkring mig också må bra! Jag ska vara en bra förebild. Jag ska göra allt i min makt för att få iordning på mitt liv och leva det som JAG vill.

För tänk... imorgon kan både du och jag vara den som blir överkörd eller får en hjärtattack. Ditt liv kan ta slut när som helst. Vi är inte odödliga. Vi borde vara lyckliga för att ha kommit till världen, att få uppleva allt man kan uppleva, njuta av sol, värme, godsaker, kärlek, familj och vänner. Det finns ingen lycka i att svälta sig själv... lika lite som att tröstäta, skära sig eller träna isönder sin kropp. Den enda kroppen man har! Varför är vi (speciellt unga tjejer) så kritiska mot våra kroppar? När började det? Hur? Varför?

Jag förstår ibland inte varför jag hatar det jag ser i spegeln. För bakom allt det hatet så finns en röst som säger "gud vad fin du är Cornelia". Jag känner verkligen att det finns en positiv del av mig. För jag hatar inte alltid mitt utseende. Jag tycker inte alltid att jag är fet eller att jag inte duger som jag är. Ibland till och med älskar jag att vara Cornelia. Jag skulle faktiskt inte vela byta liv med någon alls. Inte utseende heller... för då är jag ju inte Cornelia längre! Hade jag fötts av en annan mamma, så hade jag inte haft den underbara mamma jag har idag! Då hade jag inte haft mina bröder, eller min hund. Jag hade heller inte haft denna erfarenheten som jag har idag. Hemska erfarenheter, javisst. Men varför inte ta till vara på dom, och göra någonting bra utav det?

Jag mår så fruktansvärt mycket bättre om somrarna. Jag förstår inte varför. Är det ljuset? Klimatet? Människorna? Varje år vid denna tiden blir jag som nykär. Jag förälskar mig i allt. Det känns som jag är pånyttfödd. Att jag faktiskt KAN göra vad jag vill av mitt liv... att det finns en möjlighet!!
Hoppas ni är med mig.

Vad är en bra förebild? Är jag en bra förebild? Kan en förebild ha dåliga dagar? Någon som stundvis avskyr sig själv och inte orkar stå emot det självdestruktiva...? Får en förebild visa sig svag?

Jag visar mina svaga sidor. Alltid. Jag är ärlig, kanske för ärlig? Kan man vara för ärlig?
Med detta sagt... kanske ska jag äta ett kvällsmål, för att bevisa att jag menar allvar? Jag behöver en förändring av mitt liv. Jag vill ha tillbaka min mens, min fungerande kropp. Mitt liv!!

Kommentarer
Postat av: malin

Du är en förebild för mig, du har kommit så långt, har jobb och tjänar egna pengar o m,m. Bara att läsa detta inlägg efter att tillbringar 20 min på toan får mig och må bättre. Du ha så rätt så! ha en bra kväll och njut av livet!

2008-06-16 @ 18:55:15
URL: http://kampen-mot-ed.bloggagratis.se
Postat av: Jenny

När du skriver detta är du en så jävla bra förebild så det finns inte. Jag tror att du skulle vara perfekt som behandlare för ungdomar med anorexi eller kanske bulimi. Går själv på behandling för anorexi just nu, och varje gång jag läser din blogg, dina positiva inlägg, blir jag motiverad att faktiskt bli frisk, en gång för alla!



Du är grym på att blogga!

2008-06-16 @ 18:55:27
Postat av: Cornelia

Jenny: Tack så jättejätte mycket! FAN vad glad jag blir! Kämpa på. Det är SÅÅÅ värt det. För tänk ett fritt liv, ett liv att ÄLSKA!



Kram!

2008-06-16 @ 19:34:24
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Sabina

jag känner verkligen igen mig i ditt inlägg. en sak som jag alltid fick höra av de andra patienterna när jag var inlagd för min anorexia var att de såg upp till mig. Jag blev lika förvånad vaje gång jag hörde det. jag förstod liksom inte hur man kunde se upp till någon som var så misslyckad. det var dessutom andra gången jag var inlagd på sjukhus för anorexia i mitt liv, de flesta andra kom dit for första gången.. det handlar nog inte om att man ska vara felfri som en förebild, det finns ingen människa som är felfri. det handlar nog om att man ska våga visa sitt riktiga jag, med alla sina svagheter och styrkor och vara stolt över det.

jag tror att anledningen till att de andra patienterna såg upp till mig var att jag kämpade, jag kämpade hårdare än vad jag någonsin har gjort tidigare och jag gav liksom aldrig upp. Men trots detta så hittade de nog fel förebild ändå.. Många av de jag var inlagd tillsammans med är idag nästan helt friska medan jag själv fortfarande brottas med min ätstörning och har gjort det nu i sju år.. Men jag kämpar och jag tänker aldrig sluta kämpa.

2008-06-16 @ 19:35:50
URL: http://sabinii.devote.se
Postat av: Sandra

Ja, du e absolut en bra förebild! Inte bara för en person med ätstörning utan för alla som på nåt sätt brottas med nåt jobbigt. Du VILL o du KÄMPAR o därför e du en bra förebild! Och nej, en bra förebild behöver inte alltid va stark eller alltid på topp eller alltid göra framsteg. För de e inte mänskligt o inte hälsosamt.

Väldigt bra inlägg=) Dock hemskt i början=( De e verkligen viktigt de du säger, att man ska ta chanser när man har de och visa vad man känner för folk medans de finns osv, men man vill ju inte tänka på att man själv och ens nära och kära en dag... ja.

Kram, ta hand om dig.

2008-06-16 @ 19:51:03
Postat av: Madelina

För mig är du tveklöst en bra förebild. Alla har svaga sidor, dåliga dagar och deppiga stunder. Att du vågar erkänna det, är ärlig och öppen och fortsätter kämpa är vad som gör dig till en stark och inspirerande person. Hoppas att du kan ha en älska-Cornelia-stund snart igen, för du visar i alla fall i bloggen otroligt många sidor att vara väldigt nöjd med och stolt över!

Kramar

2008-06-16 @ 20:11:45
URL: http://livsaptit.blogspot.com
Postat av: linnéa

grymt bra och starkt inlägg!

enligt mig är du helt klart en förebild, och en god sådan. att du har det tufft med både det ena och det andra gör dig inte till en sämre person, du är tvärtom, modig som vågar ta itu med problemen och konfrontera dem.

en bra förebild är (enligt mig) någon man kan känna igen sig i, men samtidigt ta lärdom av. du är ett praktexempel på en bra förebild. fortsätt kämpa!

2008-06-17 @ 00:08:44
Postat av: RASA

klart du är en förebild! en förebild visar känslor, som du saa! en förebild vore inte en förebild ifall "den" inte visade känslor, vi är ju alla trots allt bara människor!! alla människor har RÄTT och SKA visa känslor utåt, våga visa vem man e.



som "Jenny" sa så tror jag också du skulle fungera som en behandlare, vet int varför.. men jag ser dej som en sådan. du förstår vad som måste ingå i behandlingen för att man skall komma på rätt spår igen : )





sjukt bra inlägg!!

ta hand om dej!

2008-06-17 @ 13:02:50
URL: http://sara91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0