Kliniken idag

Besöket på kliniken gick bra. Stör mig bara på psykologen som hela tiden snackar om min vikt. Att jag måste upp och blabla. Ja jag vet det, men varför älta så mycket i det? Jag kämpar ju med att äta bra, och jag tror vikten stabiliserar sig själv. Det är ju bra att ha koll på vikten, absolut. Men det är fett störigt när hon aldrig kan släppa det. Jag väger faktiskt inte SÅ jävla lite. Tänk att för ca 2 år sen vägde jag 10 kilo MINDRE! Och hon blev jätte förvånad när jag sa att jag ätit glass i helgen. Hon bara "hur många kulor, hade du ångest"... tycker bara dom frågorna är så jobbiga på nåt sätt. Men nej jag hade ingen ångest. Och egentligen, vad spelar det för roll hur många kulor jag tog? Men äh... strunt samma.

Jag berättade även att jag ska börja följa en kokbok jag nyligen köpt. Hon bara "det är väl ingen GI diet nu eller nåt". Så sa jag att GI faktiskt är väldigt bra. Det behöver inte vara att gå ner i vikt. GI utesluter varken kolhydrater eller fett. Det är hälsosam mat för alla! Just det! Hon sa så också "då är det vanlig husmanskost dådå?". Förlåt, men hon är så gammeldags... haha! Ni tycker säkert jag är helt taskig eller nåt, men det skiter jag i. Hon är ju så irriteeeerande!

Hos sjukgymnasten gick det finfint. Gjorde övningar då jag låg ner. Slappnade av, kände min kropp, lyssnade på andningen osv. Sen fick jag en rejäl nackmassage! Herrejesus vad skönt. Men ont som fan på vissa ställen! Får alltid ont i huvudet när jag går därifrån. Antagligen för att alla spänningar släpper.

Vägdes också. Min vikt ligger kvar på samma som för 3 veckor sen. Känns bra! Jag förstår liksom att jag kan äta mer utan att vikten skjuter iväg. Kanske att min ämnesomsättning kommit igång lite bättre igen. Att varken mina kvällsmål eller fettet jag lagt till gör att jag går upp i vikt. Feels goooood!

Sen snacka psykologen om att jag måste vara beredd på att falla tillbaka igen. Men alltså, jag kan inte gå och vara rädd för det. Då blir jag sjuk i tankarna på det sättet också. "Åhnej såhär kan jag inte göra, är det jag gör nu sjukt...?" Ja ni vet sånna tankar. Jag vill bara gå vidare. Fortsätta i samma riktning som jag gör nu. Misslyckas kommer jag inte göra, jag är helt klart förbi den sjukaste tiden. Jag känner mig nästan frisk ibland!! Det är så jävla underbart.

Hoppas ni mår BRA i sommarvärmen. Här är det i alla fall SJUKT jävla hot!! Ska ta en iskall dusch nu.
PUSS!

Kommentarer
Postat av: KRYCKAN

Det är så roligt att läsa om din utveckling och hur bra det verkar gå för dig nu

2008-07-03 @ 18:13:36
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Ida

Jag tycker du är så sjukt duktig! Jag brukar läsa din blogg och man märker verkligen hur det går framåt för dig på sista tiden :D

Fortsätt så! :)

2008-07-03 @ 18:33:38
URL: http://marblehouse.blogg.se/
Postat av: AE

Jag tycker att du har en sjukt otrevlig attityd mot din psykolog, hon vill ju bara hjälpa dig trots allt. Du är sjuk, men när man läste den där textsnutten du skrev så fick man uppfattningen att du inte vill visa dig svag eller okunnig framför henne

2008-07-03 @ 19:09:41
URL: http://anorex.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0