Godmorgon, 14 juli

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag åker till Kreta. Nedräkningen har börjat! Känner lite panik för vad jag ska ha för kläder där nere. Hade ju velat ha något nytt. Jag borde inte shoppa mer, men herregud vad svårt det är!
Såg på Jane Austen igår, den var rätt bra. Lite konstig men rätt rolig! Hann aldrig se Juno så jag ska se den nu faktiskt. Många verkar älska den, så jag tror att jag också kommer det.

Vet ni vad jag gjorde igår kväll? Såg mig i spegeln och tyckte jag var ursnygg. Kan låta ego, men jag är faktiskt inte så tokig. Okej, jag är verkligen inte världens snyggaste, men jag duger. Och att ibland ens tycka att jag är fin... det är nått alldeles extra!

När tycker ni gränsen går för att man blir kaxig och ego? Är man kaxig och ego om man står och ser sig i spegeln på stan, och säger högt "fan vad snygg jag är idag". Vad hade ni tänkt om den personen? Helt ärligt nu! Självgod? Eller bara bra självförtroende?


Kommentarer
Postat av: Josse

Att säga någongång då och då att man tycker att man är snygg tycker inte jag är kaxigt eller för ego men att påpeka det för folk hela tiden och att anse att man är snyggare än andra och att bete sig som att man aldrig har en dålig dag när det gäller utseendet. Då kan det bli lite för mycket :p . Men klart man ska få tycka att man är snygg och få säga det högt om man känner för det..

2008-07-14 @ 10:37:26
Postat av: Hanna

Saken är den att det inte alls är ego! Jag hatar oss svenskar som inte tillåter oss själva eller andra att vara "ego". Självförtroende och bra självkänsla är något man ska vara stolt över!!

Om alla stod framför spegeln varje dag och sa till sig själva "fy fan vad snygg jag är idag!" så tror jag att man skulle må så mycket bättre. För ju mer man intalar sig något, ju mer tror man ju på det. Det är ju samma sak med t.ex. anorexi. Ju mer man står framför spegeln och petar på sina revben med en antydan om att "herregud vad tjock jag är! såhär kan jag ju inte visa mig!!" ju mer tror man ju på det och ju sämre mår man.

Ego och självfötroende is the shit! :) right?

Och jag tycker bara att du är underbar som ställer dig framför spegeln och tänker så. Fortsätt med det!!

2008-07-14 @ 11:10:29
Postat av: Sara

åh, den gränsen går högt tycker jag! klart man får säga att man är snygg. haha, man ska ju absolut inte se ner på andra och sånt som Josse sa, men det ät skit bra om man kan säga "f*n vad jag är snygg!" och det kan man göra höögt ute också! fast folk kommer ju titta, men så är SverigeXP

2008-07-14 @ 12:03:52
URL: http://sarascandy.blogg.se/
Postat av: Anna

Visst kan jag känna att det ibland blir för mycket när folk berättar hur bra dom är och hur snygga dom är (nu är detta verkligen ingen pik till dig, utan jag menar sådana som säger det jämt och måste hävda sig hela tiden). Men varför tycker vi det är så hemskt? Varför ska man i Sverige ofta vara så försent och tona ner allt man är bra på?



Det är så konstigt! Jag som tex. har 20.0 i slutbetyg, jag kan verkligen bli iponerad av mina kompisar som har 18 och tycka att dom är jätteduktig. Men jag skulle aldrig tänka tanken att jag är lika duktig jag. Tror ni inte att det har lite med "svensken" i oss att göra?



När folk kan säga något positivt om sig själva och säger det för att dom menar det och inte för att de försöker övertala sig själva eller få andra att så sämre så tycker jag att det är underbart. Självförtoende är så läckert och dessutom bra för själen!







Tänk er när man står och fixar sig med lite tjejkompisar för en fest, istället för att säga lite halv avundsjuk till någon vad fin du är. Så försöker jag säga, FAN BRUDAR VAD LÄCKRA VI ÄR! Och det höjer faktiskt stämning och vi blir alla lite extra fnissiga och extra glada :)





Självförtoende is just fabolous!

2008-07-14 @ 12:04:37
Postat av: carolina

jag beundrar folk som kan säga så. men jag går inte runt och tycker att jag är ful heller, det är rätt skönt. men att ha sådana där "wow vad snygg jag är- dagar" lite oftare skule jag inte ha något emot ;-) btw, receptet på scoens finns på bloggen nu =)

2008-07-14 @ 12:46:51
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: J U L i A

Jag förstår inte ens hur folk ens kan komma på tanken att man ska vara ego bara för att man är snygg? Den där jävla jante lagen, jag förstår fan inte, man ska inte tycka man rä snyggare än någon annan och inte heller bättre. Vad är de för skitsnack.



Bojkotta jantelagen och säg att du är både snyggare och bättre än alla andra om du nu känner att du är det!

2008-07-14 @ 14:52:17
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: RASA

saken är den att förr så tyckte jag att det var lite konstigt om någon stod framför spegeln och beundrade sej själv.. men nu för tiden, då utseende tydligen är viktigare än något annat blir jag bara glad om folk uppskattar sin kropp och sitt utseende.. dessutom blir en människa automatiskt så mycket snyggare ifall hon/han tycker det själv också! :)

2008-07-14 @ 16:26:41
URL: http://sara91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0