Mager är inte = Anorexia!

Alltså. Jag får panik när folk dömmer andra och säger "hon har anorexia" bara för att hon/han är mager. Som Nicole Richie. "Men hon är så mager, hon har anorexia!"

HALLÅ?! Kan hon inte lika gärna ha varit drogmissbrukare?

Jag kan ju inte svara på om hon har ätstörningar eller inte, för jag känner henne inte. Men hon själv har sagt gång på gång att hon inte har det. MEN. Hon har/haft drogproblem. Det kan få en att rasa i vikt!

Eller, hon kanske har problem inom familjen eller liknande, som gjort henne otroligt deppig?! Dödsfall? Men please. Kan vi inte bara sluta se alla smala/magra människor som anorexiafall?!



Kommentarer
Postat av: Jennie

kunde inte skrivit det bättre själv. Jag är väldigt smal och jag har hört att jag har anorexi o bleb upp kollad redan i sjuan för det men jag har bara svårt att gå upp i vikt...tråkigt att folk inte kan inse att det inte alltid är anorexi!

2008-01-12 @ 13:35:31
URL: http://ennii.blogg.se
Postat av: Annie

Klart att vi som inte känner Nicole inte kan uttala oss om ifall hon har anorexia eller ej. MEN; tycker ändå att man ska vara medveten om att när man är så smal som hon var ett tag så är det inte troligt att hon mådde 100% bra. Men om det var anorexia, droger, personliga problem eller något annat kan såklart inte en utomstående säga.

Tycker därför det är lite synd att Nicoles kropp verkar vara en förebild för många unga. Visst, det finns naturligt smala människor, men långt ifrån alla kan se ut så och fortfarande må 100% bra och därför tycker jag det är trist att hennes kropp verkar vara ett idéal för många.

2008-01-12 @ 13:39:59
URL: http://anniie.webblogg.se
Postat av: Mimmi

skitbra skrivit! gillar din blogg btw! :)
/XMimmiX

2008-01-12 @ 13:52:47
URL: http://xmimmix.blogg.se
Postat av: Kristina

Jättebra skrivet! Håller med dig helt!

2008-01-12 @ 14:33:47
Postat av: josse

sant. men det tar lång tid innan man själv inser att man har en ätstörning oftast så kan ju vara det med.. hon kanske inte ens har fattat det själv? vet att hon har missbrukat droger och då går man ner oerhört mycket i vikt.. tappar ju aptiten helt så det låter ju också ganska troligt att det är pga det. märker man ju nu när hon har fött barnet och går ner i vikt igen.. vill ju gärna hoppas att hon inte går tillbaka till drogerna så om hon rasar i vikt så är det väl en ätstörning då.

2008-01-12 @ 16:37:57
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: Alice

det är en sak jag aldrig fattat riktigt, om man är väldigt underviktig, har man inte anorexia då? förut trodde jag att om man var sjukligt smal lixom så hade man anorexia som en sjukdom. idag undrar jag om det kanske är när man förts har haft ätstörningar och sen blivit sjukligt smal, är det då man har anorexia? och om man bara har ätstörningar men fortfarande är normalvikt, kan man ha anorexia då?

2008-01-12 @ 18:42:07
Postat av: Thepreciousgirl

Alice: Anorexia är en psykisk sjukdom, som inte har någonting med vikt att göra. Det är en följd av att man inte äter. Men tjocka och normalviktiga kan också ha anorexia! Det sitter i huvudet, inte i kroppen.

2008-01-12 @ 18:48:20
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Belinda

exactly.. jag var sjukt deprimerad innan jag kom in i det hela.. att min mor tjattade om min vikt hela tiden att vi skulle gå ner tillsammans och bla bla var ju inte lite motiverande.. till slut kom jag då in i ätstörningar.. men lyckades slita mig loss.. men nu börjar alla tjata igen.. har man haft det en gång så får man det så fort det sker någonting självklart. Det kan inte vara så att jag är deprimerad och inte har energi till att äta? Att jag mår så jävla sjukt dåligt över mitt förflutna att min kropp bara lägger av och inte orkar tugga? nej.. ätstörning är en ätstörning och kommer alltid vara tydligen!

2008-01-12 @ 20:19:06
URL: http://belindajane.bloggspace.se
Postat av: Malin

jag tycker inte bara det handlar om anorexia, varför ens säga nånting om nån liksom ?

2008-01-12 @ 21:04:24
URL: http://nancyb0y.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0