Ledighet

Oooh har precis vilat en timme. Riktigt skönt att bara sitta och glo på tv en stund. Dessvärre verkar det som att min resekompis är jättesur på mig just nu. Eftersom jag jobbar nu har jag inte alls lika mycket ledighet längre, det är ett visst antal dagar varje år man får ta ut. Vi funderade ju på att resa bort 2 veckor i sommar, men för mig känns det alldeles för länge. Det är en stor del av hela min årsledighet! Störigt, men jag kan tyvärr inte ändra på det. Jag ska också snart gå upp i tid, vill jobba 6-7 timmar om dagen och det kommer ta mycket på krafterna. Hon tycker att jag "svikit" henne... hm. Ja, det kan tyckas. Men jag har också en vilja, och jag vill inte vara borta i 2 veckor. Så är det bara! Dessutom är det himla dyrt, eftersom jag måste betala hela resan själv. En vecka extra blir ju dyrare pga. maten och fickpengar.
Men för en gångs skull står jag för vad jag känner och vill! Kan inte hon acceptera detta, ja då är det faktiskt hennes problem. Men svikit henne har jag definitivt inte gjort, bara talat om hur jag vill ha det eftersom läget är som det är med mitt jobb och min ledighet.

Hon säger att 1 vecka inte är lönt, men då får jag helt enkelt resa med någon annan villig. Så enkelt är det!! Jag har blivit styrd i hela mitt liv av olika såkallade vänner, då jag aldrig har vågat/kunnat säga vad JAG vill. Det har tryckt ner mig till botten, och gett mig ett riktigt dåligt självförtroende. Så fort jag sa vad jag tyckte, då var jag så himla hemsk, svek dom, en dålig vän och massa annat.

Jag är värd bättre! Detta året har jag lovat mig själv att tänka på mig själv i första hand, eftersom jag faktiskt är viktigast i mitt liv! Kan låta ego, men det är inte mer än rätt att man ska få göra det. Tror jag hört av någon att "huvudpersonen i ditt liv är du själv". Riktigt klokt!

Tänkte fota teckningen jag gjorde på kliniken för 2-3 veckor sen, och lägga upp den här. Så håll utkik!
Kramar!

Kommentarer
Postat av: Julia

hej :) tänkte bara tipsa om en tävling vi har i våran blogg, det är tre vinnare, tre priser och man påverkar själv sin vinstchans. kolla gärna in! :D

2008-01-21 @ 16:16:19
URL: http://juliajosefine.blogg.se
Postat av: Victoria

Kloka ord ! =)

2008-01-21 @ 16:23:02
URL: http://victoria---h.blogspot.com
Postat av: rosie

helt rätt(!) för det är ingen annan än du som går och väljer vägar på din livs stig.

Kom ihåg att kan man inte älska sig själv kan man inte älska andra, och då är man heller inte värd att älskas.

Keep going ego ;) kram

2008-01-21 @ 16:29:08
URL: http://rosiesconfessions.blogg.se
Postat av: tigrisenemmis

Klok du är :) Alla borde göra likadant ;)

2008-01-21 @ 16:42:22
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se
Postat av: josse

jättebra att du resonerar som du gör och inte ger med dig. om hon inte jobbar heltid som du är det kanske svårt att sätta sig in i din situation, men att 1 veckoa inte är lönt är ju inte sant. 1 vecka utomlands är bättre än ingenting alls och självklart känner man skillnad och är utvilad när man kommer hem.. hoppas du hittar någon annan att resa med :)

2008-01-21 @ 16:56:37
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: Rebecca

förstår helt hur du känner! hoppas det löser sig =) er vänskap är så mycket starkare än att falla för detta!

2008-01-21 @ 17:00:29
URL: http://RebeccaCecilia.blogg.se
Postat av: Linda

Då har väl hon svikit dig lika mycket eftersom hon inte vill som du vill.. (?) Jaja hoppas det löser sig :)

2008-01-21 @ 18:12:33
URL: http://www.lahlzen.blogg.se
Postat av: Frida

Åhh jag hoppas det löser sig mellan er, att du får komma iväg på en semester =)
Ifall jag hade bott närmare skulle jag gärna följt med
=) Hade bra (L)

2008-01-21 @ 19:01:09
Postat av: Thepreciousgirl

Linda: För att hon inte vill som jag? What? Jag menar ju att man måste acceptera hur någon annan känner och vill! Inte att hon ska tycka likadant som jag. Hoppas du förstår det.

2008-01-21 @ 19:03:03
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Kristina

Det är bra att du står för vad du vill, för det är trots allt du som bestämmer. Det viktigaste är, som du sa, en själv!
Och en vecka är lika roligt som två. Saker blir det man gör de till...
Men jag hoppas att ni löser det, för det är inte värt att förlora en vän över något sådant här. Måste också säga att du verkligen inte svikit henne, utan ni får försöka lösa det.
Kram

2008-01-21 @ 20:42:15
Postat av: Moa

hej! , Har du andvänt dig av näringsdrycker? eller hur ser en
normal dag ut för dej,,,

2008-01-22 @ 07:34:21
Postat av: Jossan

Gumman, du är inne på helt rätt spår! Hon försöker att styra dig genom att ge dig "dåligt samvete" genom att säga att du svikit henne och att det inte är lönt att åka bara en vecka. (Dåligt samvete är föresten inte något man får utan något som man själv ger sig för att man lyssnar för mycket på andra.)

Du har ju precis som du säger börjat jobba och funderar dessutom på att gå upp i tid. Jag tycker att det är ett mycket klokt och moget val av dig att hellre välja att jobba än att ligga på playan och göra av med pengar. Jag personligen tycker att det räcker gott och väl med en veckas semester.
Du kanske ska börja med att fundera på om hon är någon riktig vän, eftersom vänner inte ställer varandra inför ultimatum.

2008-01-22 @ 08:30:41
URL: http://jossans.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0