Fildelning

Vad tycker ni om fildelning? Alltså att ladda ner musik, film m.m. gratis via nätet. Har ni gjort det själva? Är det rätt eller fel?
Det disskuteras ju rätt mycket om det just nu, och skulle vara kul att veta vad ni tycker. Själv tycker jag det är bra på det sättet att det är snabbt och enkelt... sen att det är gratis är ju en annan fördel. Men jag kan samtidigt förstå artiserna , att det kanske inte är så kul att få sin musik utspridd sådär.

Tell me!

Kommentarer
Postat av: josse

jag gör det hela tiden men det är mest filmer, jag har liksom inte råd att springa och gå på bio så fort det visas en bra film. händer att jag laddar ner musik med men det finns sidor där man kan lyssna på musiken direkt så som youtube så jag använder mest den. sen finns det sidor där man kan se filmer direkt också utan att behöva ladda ner dom så nu har jag börjat använda dom, man bli så bekväm av sig.. nu tycker man till och med att det är jobbigt att ladda ner.

2008-01-31 @ 09:27:47
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: RASA

jag laddar enbart ned musik. jag tycker det inte är direkt fel. visst har jag också tänkt på hur artisterna tänker och sånt, men har någon någonsin tänkt på hur mycket pengar dom får för att deras video spelas på t.ex. MTV eller i radio, det är en hel förmögenhet, det är knappast synd om dem!! de har nog sina pengar i alla fall.

2008-01-31 @ 11:28:10
URL: http://sara91.blogg.se
Postat av: Camilla

Jag tycker det är helt okej att ladda ner. det är ju svindyrt med både film och musik.. fast samtidigt tänker man ju på artisterna. Men tror att det klarar sej ändå =)

2008-01-31 @ 11:56:01
Postat av: z

Många nya artister lägger upp sina låtar gratis på nätet, utan hjälp av skivbolag och blir upptäckta på det sättet. De kan tjäna pengar genom konserter, merchandise och liknande. Tror det här kan vara positivt för artister, de behöver inte bli signade av ett skivbolag för att bli kända! Och för oss, som inte bara måste lyssna på det skivbolagen godkänt!

2008-01-31 @ 12:06:21
URL: http://zumiii.blogspot.com
Postat av: Sandra

Jag laddar alltid hem. Skulle aldrig gå och köpa en film/cd när man kan ladda hem gratis. Dessutom är det smidigare.. :)

2008-01-31 @ 14:39:06
URL: http://sandranordin.blogg.se
Postat av: serioh

hatar när artister bölar om att folk laddar ner deras musik. deras största inkomst kommer ju från konserter och liknande, går inte att jämföra med vad dom får för sina låtar. och dessutom påstår dom ju hela tiden att dom spelar för musikens skull, inte för pengarna,. så liksom seriöst chilla. dom tjänar ändå helt sjuka summor som kunde gått till folk med större behov.

2008-01-31 @ 16:39:36
Postat av: Malin

Det kan ju vara positivt att musiken sprids genom internet, för mindre kända band och artister då.

2008-01-31 @ 18:24:24
Postat av: M

jag laddar ofta hem då främst musikoch ljudböcker, tycker de är bra och smidigt. jag har läst att artisterna ändå tjänar pengar, en bra sak för nya arister,blir de upptäckta över nätet så är chansen stor att de får många biljetter sålda inför konserter. och visst köper många av oss fortfarande filmer och cd-skivor???

2008-02-03 @ 16:19:17
Postat av: jenny

artisterna tjänar endå tillräckligt bra så jag skiter fullständigt i dom..jag laddar ner både musik och filmer=)

2008-02-07 @ 15:37:24
URL: http://jnyyy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0