Barn-citat

4-åring livar upp stämminingen på bussen
När min idag nioårige son var 4 år och vi åkte buss, kom en gammal tant på, som var i uppenbart behov av sin käpp och handikappsäte. Min son pekar, och skriker högt och välartikulerat: -Oj, pappa!! Titta vilken gammal tant!! -Schh! N-nej då, hon...är inte alls så gammal...eh... -Jo! Hon är jätte-jätte gammal! Hon ska dö snart!! Folk hade svårt att hålla sig för skratt, tror vi hoppade av bussen i farten...

Nu börjar dumheterna
I morse satte jag på TV4 nyheterna på köksTV:n. Medan jag går ut i hallen efter lite grejor sätter sig dottern Hilda 2 år förväntansfull framför TV:n i förhoppning om att det blir barnprogram. Då kommer 8 nyheterna igång varpå Hilda med hög (besviken) röst säger: "Pappa, nu börjar dumheterna"

"Mamma där hänger din bröstkorg"
När min son Ulf var 4år i början på 60- talet bodde vi i ett hyreshus 5 trappor upp med hiss men han nådde inte upp till hissknapparna så han ropade från lekplatsen nedanför att han behövde kissa. Han gick in i hissen och jag tryckte upp honom. När jag öppnade hissdörren så ropade han FÖR SENT! En annan gång hade jag tvättat och hängt på ett streck ute på balkongen. Uffe stod och tittade, pekade på min b.h. och sa, mamma där hänger din bröstkorg.

Emils mamma jobbar också
Min son Lucas tittade mycket på Emil i lönneberga när han var i 4 år. Och kände väl till alla karaktärerna. Så en dag kom programmet Rasmus på luffen, Där var den stränga barnhemsföreståndaren samma skådespelare som Emils mamma. Jag frågade om han kände igen henne? Javisst det är klart det är Emils mamma. Konstigt att hon är där, sa jag. Eller vad tycker du? Neej, Hon är ju på jobbet. Säger sonen självklart.

När kommer den fule fan?
När alla satt och väntade på att Fuglesang skulle landa och pratade mycket om det. Så rätt vad det var så sa mitt barnbarn Max 5 år. -När kommer han "den fule fan" det var vad han tyckte vi sa. Stort skratt naturligtvis.



Haha! Barn är bra härliga. Säger rakt ut vad de tänker. Visst är det charmigt?! För det mesta i alla fall...

Kommentarer
Postat av: sari

Det är det som är härligt med barn! De är ärliga,roliga,pinsamma.. Ha det bra

2008-01-22 @ 13:16:21
URL: http://morsan39.blogg.se
Postat av: malin

haha, barn är allt smarta :D

2008-01-22 @ 15:08:29
URL: http://fajv.blogg.se
Postat av: pasia

ibland är man för ärliga. jag sommarjobbade på ett dagis en gång. Då kom en unge fram

- Hej vad heter du?
- Johanna
- Jag har också en till fröken som heter Johanna.
- Jaså..?
- Ja, fast du är mycket tjockare.

2008-01-22 @ 15:13:18
URL: http://pasia.webblogg.se
Postat av: josse

har praktik på H&M nu och har mest varit på barnavdelningen, hör dom säga de mest charmiga saker.. jättekul att lyssna på dom. speciellt småtjejerna, många som har kommit fram och frågat efter något som är rosa och liknande..

2008-01-22 @ 18:09:26
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0