Anorexiabarn?

Det är nog det värsta mina öron kan få höra av någon. Vem har rätt att göra narr av de som är sjuka? Men framförallt, varför använda det som ett skällsord?! Det är en sjukdom. Något som dödar, någon man kan få leva med resten av livet.
Varför tar jag då upp detta? Jo dels för att jag själv blivit kallad det en gång, av vem säger jag inte, för det är inte det viktiga. Och dels för att jag brukar läsa Stina-Lee's blogg. Hon är en naturligt smal tjej, som många kallar för just anorexiabarn, eller att "shit, du måste gå upp i vikt, du ser ut som ett benrangel" m.m. Vem fan har rätt att skriva så? Bryr man sig om någon skriver man inte det på det sättet. Varför inte skriva "du, hur mår du egentligen?" Måste allt låta så himla grovt?! Förstår inte folk att det sårar? Speciellt när man inte ens ÄR sjuk i anorexi!! Man kan faktiskt fungera normalt, må bra och vara jättesmal. Om man är född sådan! Och om man har ett normalt förhållande till mat.

Så, vem har rätt att säga anorexiabarn till någon? Hade ni själva (ni som säger så) velat bli kallade "jävla skilsmässobarn, jävla alkoholist" eller liknande? Måste folk vara så himla okänsliga?! Speciellt här på internet där folk kan vara anonyma. Så jäkla fegt. Tänk på hur ni själva vill bli behandlade och behandla andra människor likadant!!!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag håller med dej, läser hennes blogg dagligen.

2008-01-06 @ 11:06:27
URL: http://emliee.blogg.se
Postat av: Alexandraw

bra skrivet! :)

2008-01-06 @ 11:21:59
URL: http://alexandrawahlgren.blogg.se
Postat av: n

Det är ju som när alla säger jävla CP-barn hela tiden och det är väl inte heller okej. De flesta vet inte äns vad CP står för. Bara för att man har en hjärnskada betyder inte det att man är dum i huvudet.

2008-01-06 @ 11:52:18
Postat av: alice

kunde inte sagt det bättre själv....

2008-01-06 @ 12:01:37
URL: http://majalice.blogg.se
Postat av: josse

det är grejen med att ha en blogg och lägga ut bilder på sig själv. man får vara beredd på sånt, det fattar man väl att det inte bara kommer att komma en massa fina komplimanger. men grejen är att om hon nu blir kallad för det utan att hon ens har anorexia så är det bara att ignorera det. varför lägga ner tid på att bli ledsen och sårad över något som man vet inte stämmer.

2008-01-06 @ 12:01:47
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

josse: det är svårt att ignorera. Och varför kan inte folk bara låta bli att säga så? Det är stor skillnad på att säga "jävla anorexiabarn" och "du är för smal"..

Varför lägga ner tid på att vara elak?!

2008-01-06 @ 12:33:35
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: SANNA/LASTBILA

håller helt med. på min skola säger väldigt många "jävla anorexiabarn" till vem som helst. det har börjat bli som ett vanligt skällsord. :/

2008-01-06 @ 12:47:00
URL: http://matkriget.blogg.se
Postat av: Kristina

Jag håller med dig helt. Jag förstår inte hur man kan göra skällsord av sjukdomar. Visst kan man ignorera det, men det sårar ju ändå att få höra sådant. Och om man inte ens har anorexi utan bara är naturligt smal, så har man rätt att bli arg.
Varför ska det finns människor som har så mycket fördomar? Smal är inte = sjuk!

2008-01-06 @ 13:04:49
Postat av: Mikaela

Vilket bra inlägg du skrivit.
Du har helt rätt i det du skriver.

Tummen upp för folk som tänker efter innan de kluttrar ner kommentarer i bloggar.

2008-01-06 @ 13:46:52
URL: http://www.BeautifulLife.blogg.se
Postat av: emma

ja men precis. Jag är smal har alltid vart, och hoppasj ag kommer fortsätta:P men endå man får höra hela tiden ät männska, typ aneroxibarn alltså aah;S Men att säga fetto är så fel? Dom som är smala, jag kan itne gå upp i vikt, äter hur mycket som hellst, sådant man borde gå upp i vikt av dessutom men jag gör inte det. Jag rår ju inte för att jag är så här smal och då är det jobbigt att höra sånt där ju. Superbra skrivet

2008-01-06 @ 14:46:45
URL: http://emmariah.blogg.se
Postat av: rosie

Jag vet de är hemskt! Men folk har inte nå bättre till vett och etikett. De som säger sånt har ingen som hellst aning och förstår inte.
Håller med man ska inte kalla eller bli kallad för anorexiabarn. De är en sjukdom, vem fan skulle ex driva om cancer eller aids?

2008-01-06 @ 15:31:57
URL: http://rosiesconfessions.blogg.se
Postat av: Jossan

Håller helt med.
När jag var yngre och gick i högstadiet så var jag väldigt smal. Andra människor som inte ens kände mig brukade kommentera mitt utseende med:
"Usch, vad du är smal", "Får du ingen mat hemma?", "Är du sjuk?". Det var inte speciellt roligt att höra särskilt när man var i en så känslig ålder. Jag hatade att jag såg ut som jag gjorde tack vare de kommentarerna.

2008-01-06 @ 16:24:33
Postat av: linnea.

Hatar ordet "anorexia-barn"! Precis som du beskriver det - varför göra det till ett skällsord för smala, då det i själva verkat är en förjävlig och dödlig sjukdom!?

2008-01-06 @ 18:49:41
URL: http://linneaah.blogg.se/
Postat av: josse

du säger så och jag säger "varför lägga ner tid på att ta åt sig av något man vet inte är sant" vilket är betydligt lättare än att få alla sluta och skriva elaka kommentarer eller hur?

2008-01-06 @ 19:20:17
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0