Ordning och reda!

Äntligen! Känns nästa som en ny start på livet. Haha! Jag har jättefint i mitt rum, det börjar bli ordning på övriga huset och vi har börjat med "att göra"-listor. Även ett matschema för veckans middagar. Mamma ska ta tvätt och städning av toaletter, jag ska ta köket - alltså disk, torka bord, duka m.m. och min lillebror ska gå minst en runda om dagen med hunden. Sen hjälps vi åt med allt övrigt. Men jag bara älskar att ha ordning på grejer, att allt inte är i en enda röra och att man inte vet vart man ska börja. Känns skönt också att veta vad vi ska ha till middag, så att det inte blir något slarv med det.

Har ni också sånna här regler hemma, eller hur funkar det hos er?


Kommentarer
Postat av: Zia

Hemma hos mig och min sambo Rickard så har vi "indirekta" regler... Jag sköter nästan all städning (damma, dammsuger och moppar). Brukar väl Dammsuga 5 gånger i veckan och moppa 2-3 gånger/ vecka. När det gäller mat och disk så brukar vi göra så här: En diskar+dukar och den andra lagar maten... jag brukar för det mesta välja disk+dukning. Dock har vi vissa maträtter som jag alltid lagar och samma sak gäller för Rickard. Tvätt brukar vi köra varannan gång och hunden tar vi hand om tillsammans, eftersom vi gillar att gå promenader och träna med henne! :)

Sen alla tekniska prylar sköter Rickard, eftersom jag suger på det! :p handlingen brukar vi oftast göra tillsammans (alltså stor handling), men jag är rätt duktig på att ofta gå och småhandla en massa "skit"! hihi...Hm, vad gör man mera i hushållet då? Jo, just det allt det ekonomiska sköter jag, betalning av räkningar, månadsbudget, överföring med pengar emellan våra konton, räkna ut hur mycket pengar vi kommer att få nästa månad o.s.v.

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga att vi har ett väldigt jämställt förhållande och jag trivs med min vardag tillsammans med Rickard. Vi har varit sambos i lite mer än 2 år, men varit tillsammans i snart 4 år. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år, så jag har bott själv i 5 år och med sambo i 2 år = bott hem i från i 7 år! *Hjälp* Och Rickard bodde själv i en egen lägenhet innan vi blev sambos, så han har bott hem i från i snart 3,5 år... Ja, tiden går fort när man har roligt! :D Kraam

2008-02-10 @ 19:48:11
Postat av: elina

HEj,såg att du undrade om bra produkter för håret i nåt inlägg, tänkte bara tipsa om kerastase serum, det e jättebra! mitt hår va så torrt o helt förstört det va som papper när man tog i det! efter jag började använda det serumet, fick mitt hår glans, o fuktigheten tillbaka, d blev mkt finare!:) man ska ta det i handukstorkat hår & man behöver bara jättelite,så det räcker länge! kram!

2008-02-10 @ 20:16:27
Postat av: tigrisenemmis

tack för inspirationen, ska satsa hårt på att städa mitt rum, både idag och i morgon.

2008-02-10 @ 21:28:54
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se
Postat av: josse

jag och min pojkvän har inte direkt några regler.. brukar vara så att han går ut med soporna för det hatar jag. disken tar vi varannan gång och damma, dammsuga och städa toaletten gör jag så att det säkert blir gjort.. sen hjälper han till med tvätten o så också. funkar väl hyfsat bra.. jag är en sån som vill göra saker och ting på mitt sätt men så vill jag ändå att han ska hjälpa till mer.. så det blir ju lite jobbigt. får ju välja antingen eller för han gör ju saker på sitt sätt liksom.. är jobbigt med någon som står bakom en och påpekar vilka fel man gör hela tiden.

2008-02-10 @ 21:51:49
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: z

vi kör fiftyfifty.. han är lite mer ordningsam än jag, så han håller mest koll på att saker blir gjorda. ;)
Han är bättre på att laga mat också, och diska ordentligt.

Tror inte det har med kön att göra direkt. ;D

2008-02-10 @ 23:10:54
URL: http://zumiii.blogspot.com
Postat av: stars in heaven

Vi hade ett ordningsschema förut. Då vi hade olika områden som disk, tvätt, dammsugning, matlagning osv. Men det sprack ganska snabbt haha.

2008-02-10 @ 23:24:56
URL: http://tessiiie88.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0