Take a look in the mirror

De senaste dagarna har jag sovit så himla bra. Ca 10-11 timmar och utan att vakna speciellt många gånger. Det konstiga är att jag ändå inte känner mig utvilad. Jag är konstant trött! Precis som att jag har något virus i kroppen som gör mig matt. Ett tag trodde jag mensen skulle komma tillbaka, och att all denna plötsliga trötthet, magont och humörsvängningar berodde på det. Kanske, men jag vill bara sluta gå och vara en surskalle hela dagarna. Jag kan liksom inte hjälpa det!

Idag ska jag ta hand om mig själv lite. Tänkte duscha, raka benen, smörja in mig, sminka mig fint och våga håret. Måste försöka muntra upp mig. Känna mig fin igen... jag skrev ju häromdagen att jag kände mig mer nöjd med mig själv än på länge. Och jo, det är sant, men igår när jag stod och sminkade mig såg jag något i spegeln som jag inte sett på väldigt, väldigt länge.
Jag stod med ryggen mot min stora spegel och sminkade mig i en mindre jag hade i handen. I sminkspegeln såg jag min rygg i den stora spegeln. Benig. Riktigt jävla benig och ful. Jag brukar inte titta på min kropp i det ljuset, så det var en chock. Jag äcklades av mig själv på ett annat sätt än jag någonsin gjort.
Alltid innan har jag sett mig själv och sagt "gud vad fet du är", men nu var det "gud vad benig och ful du är, du ser vanvårdad ut, misshandlad, äcklig". Hemsk känsla. På ett sätt är jag byggd på detta sättet, mina revben och min överkropp överhuvudtaget har alltid varit smal och det märks väldigt tydligt där när jag gått ner enstaka kilon. Annorlunda är det med min nedre del av kroppen. Den är kurvigare och inte alls benig. Stör mig på att inget sätter sig på överkroppen... tänk om man kunde välja var kilona satte sig! Och tänk ändå att jag vägt 8-9 kg mindre än det jag väger nu. Hur såg jag ut då liksom?!

Har 3 kg kvar till normalvikt. Det skrämmer mig också. Att det är så kilon kvar, och så ser min överkropp ut såhär. Hur går det ihop?

Nog om det. Nu ska jag gå och fräscha upp mig! Puss & kram

Kommentarer
Postat av: nanna

hej cornelia! hur vet du att det är exakt tre kilo kvar? jag menar, hur vet man sånt? har det inte med gener var mellan bmi 20 och 23 man hamnar? kram

2008-12-28 @ 10:55:39
Postat av: Anna

"Normalvikt" antar jag syftar på ett bmi som Idun satt upp som normalgräns? Bmi är ett jättekonstigt mätetal. Kanske inser du när du väl nått normalvikt att du fortfarande är i underkant och att din kropp kanske både kommer se bättre ut, och må betydligt bättre, fall du skulle våga gå upp några kilon till. Så glad för din skull som kan känna dig fin, och se hur du verkligen ser ut! Kram, ha en fin dag :)

2008-12-28 @ 11:26:26
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: A.

Bra att du ska ta hand om dig lite extra idag... Det förtjänar du vännen <3 PUSS

2008-12-28 @ 11:34:14
Postat av: Cornelia

nanna: Hej! Jag utgår från bmi, vilket kanske inte är så himla bra egentligen, eftersom vältränade människor väger ju mer muskler än fett.. Gener? Gener har väl hur man är byggd att göra, men att man sen blir smal eller tjock beror nog på hur mkt man äter/tränar..

Kram!

2008-12-28 @ 11:35:58
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Therese =)

ja du, alla har vi ju våra kroppar och det sätter ju sig där kroppen vill sätta det =). tar tid att acceptera men jag tycker verkligen det är en charm - som att vi alla har olika form på tänder tex =)

2008-12-28 @ 16:16:15
URL: http://thereseinletters.blogspot.com
Postat av: Anna

Tänk på att 3 kg är ett första stopp. Om du efter ett tag sedan känner att du mår bra fysiskt av att väga mer eller mindre är det ju det som är det viktiga :)

2008-12-28 @ 17:41:12
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: hanna

3 kg gör ganska mycket, inte så kul att tänka så, men tänk dig tre kilo fett som ska sättas på kroppen, det är ganska mycket endå, och sedan måste man äta mer för att behålla vikten då. Men de kilona är viktiga! De gör att hjärnan får energi och ångesten försvinner, du får underhudsfett som gör att hormonerna och så småningom mensen startar, depressionen minskar kraftigt, du kan hålla värmen, m.m.



Kämpa på <3

2008-12-28 @ 21:51:59
URL: http://halshammar.styleblogg.se
Postat av: Rebecka

Hej!

Ibland sätter sig kilona faktiskt "längre ned" först. Det låter knäppt men jag har märkt att det är sant. Inte för alla kanske, men för mig, och kanske för dig! När jag gick upp i vikt efter att ha varit underviktig satta sig det mesta på magen. Inte kul. Men nu, ett år senare, har det "spridit ut sig" och det ser jättebra ut! Blir säkert så för dig också..

2008-12-28 @ 22:20:13
Postat av: Anna

Hur kroppen ser ut beror på 70% på gener, 30% kan man förändra med träning/mat. Sen har kvinnor en annan typ av fettdepå än män(av naturliga skäl, vi "ska" bli gravida, bära barn, amma).

Lås dig inte vid siffror, varken kilon eller bmi. Låt din kropp ta den form den vill ha.



Ta hand om dig.

2008-12-29 @ 15:33:33
URL: http://misskafka.blogg.se/
Postat av: Josefin

För det första är det ju faktiskt 3kg kvar till lägsta normala vikt. det betyder inte att du kmr väga det. man kan se smal ut även om man ligger på den övre delen av bmi't. Ett normalt bmi är vlädigt sällan på 19.0, oftast liggar man på 20-22. det är va de flesta ligger på iaf. oftast mer mot 22. det sa min gamla behandlare. så förvänta dig inte att du kmr sluta gå upp i vikt om 3 kg, det kan nog säkert komma några kg till. men man ser inte så stor skillnad. din kropp lägger sig där den bör hamna för att få i sig rätt näring ochlaga alla gamla organ som du svält sönder.

2008-12-29 @ 19:04:36
URL: http://stendahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0