Risgrynsgröt



Risgrynsgröt är något av det godaste till julen tycker jag. Att komma hem från en kylig morgonpromenad och äta lite varm gröt är så himla mysigt. Själv gillar jag den inte med saftsoppa/sås... jag tycker det förstör hela gröten. Kanel är det enda som behövs, och eventuellt lite mjölk och socker. Ska nog koka en stor gryta i helgen... yummy!

Ingredienserna (ovan) är för 8 personer.

Tillagning
1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 min.
2. Häll i mjölken och låt koka om på nytt och låt gröten svälla under lock på medellåg värme i ca 40 min utan omrörning. Smaksätt med sockret.
3. Servera gröten med kanel, mjölk och socker om du vill.

+ Bild (kollage av mig)

Kommentarer
Postat av: Carita

Risgrynsgröt är bland det godaste som finns :) Har du själv fotat förresten? o; <3

2008-12-04 @ 15:52:53
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Kristin

Jag älskar också risgrynsgröt, ibland tycker jag om att koka med russin i gröten och äta med mjölk och socker/kanel. :)

2008-12-04 @ 20:33:43
URL: http://knudan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0