Onsdag 10 december

Två veckor kvar till julafton! Jag räknar ner. Längtar jättemycket, men lite stressigt med julklapparna. Har ni handlat alla era än?
Sov ganska bra inatt tror jag. De senaste nätterna har jag vaknat minst 50 gånger varje natt och tänkt "är det morgon nu?". Väldigt jobbigt. Jag tror det är en blandning av dåligt ätande och stress. Kroppen blir ju stressad när den inte får tillräckligt med näring. En sak jag tänkt på som jag läste i mattillåtet är att kroppen inte har en aning om VAD det är man äter. Den vet liksom inte att "här kommer det en banan" eller "oj en chokladbit". Kroppen är endast ute efter näringen. Resten åker ut den naturliga vägen... men visst tror man att kroppen vet att "detta är onyttigt, det lagrar vi"! I alla fall jag gör det ibland.

Idag ska jag mest vila faktiskt. Känner mig riktigt trött, och jag är nog på gränsen till att bli sjuk igen. Min lillebror är ordentligt förkyld och mamma mådde väl inte heller helt bra. Bara vi blir sjuka nu istället för när vi ska till Thailand. Det vore en mardröm att bli jättesjuk precis när vi ska åka. Fast jag kommer åka i vilket fall som helst. Varken feber eller förkyldningar ska stoppa mig, hehe. Man lär ju må bättre så fort man kommer dit... till paradiset.

Åt en sååå god frukost idag. Jag försöker tänka att det ska vara lite juligt nu i december. Gjorde vanlig havregrynsgröt och blandade i kardemumma, kanel och russin (som kokade med). Serverade med havremjölk, hackade mandlar och lite mer kanel. En hembakad grov fralla med leverpastej / messmör och paprika. Yum!! Till melliset idag ska jag prova att skumma mjölken till chaiteet. Tack för alla tipsen. Hoppas jag lyckas denna gången!

Sköt om er. Pussar!



Min bild på gröten är gammal

Kommentarer
Postat av: S

Älskar att läsa din blogg! Får inspiration och blir peppad. Hoppas du får en bra dag :)

2008-12-10 @ 11:40:19
Postat av: A

Detta ständiga julklappsjagande. För mig tar det alltid lång tid för att jag vill ge någonting som jag känner passar, inte bara för att de ska ha något liksom. Hoppas du får en fin dag!

2008-12-10 @ 12:08:34
URL: http://dagboksminnen.blogg.se/
Postat av: Anna

Amen så tänker jag med, att den vet om de är onyttigt eller nyttig. Verkligen bara fel för energi som energi (sen finns det ju grejor med bättre näringsämnen men det är ju en annan sak). Jag tänker typ att den vet exakt vad den får. Om vi ätet pasta till middag och jag blir hungrig på kvällen tänker jag att det är mer okej att ta lite pasta från det som blev över än en macka, för då "hörde det till middagen". Haha, man skrattar när man tänker på de för det är bara konstiga tankar egentligen.

2008-12-10 @ 14:29:51
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vad god gröten lät :) Har du provat att koka havregrynsgröt på mjölk? Det är jätte gott! Speciellt med havremjölk :)

2008-12-10 @ 15:34:07
Postat av: Sara

Jag har bara min brors klappar kvar. Gjorde ett försök idag, men det är svårt. Det känns som om jag har använt alla bra idéer tidigare år. Min plan just nu är ändå att gå til Designtorget imorgon, där finns ju allt mellan himmel och jord och därför måste det finnas något för min bror där. Det är så tråkigt att ge bort presentkort eller sådant som folk uttalat att de vill ha. Det blir inte alls lika personligt då.

2008-12-10 @ 15:48:42
URL: http://storasysterliv.blogspot.com
Postat av: sara

Så tänkte jag emd innan, kunde vakna mitt i natten bara; nue de dags för frukost..... fan klockan e bara 3.. =S skit jobbigt. Gumman försök tänk; nu äter vi, kroppen tar de den vill ha och sköter resten. Jag har gått upp ca 7kg sen i sommras, skit glad, men fortfarande 7kg kvar och nu e de endel muskler som ska på med så kosten blir ännu jobbigare MEN de e bara äta, träna, sova så sköter kroppen resten. puss&kram

2008-12-10 @ 17:12:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0