Framsteg, och saker att jobba på

Tack för (nästan) alla kommentarer jag fick igår. Det uppskattas verkligen! Jag tänker inte jämföra mig med någon, att den och den personen kan äta mer än jag... det hjälper mig inte ett skit faktiskt. Allt kan ju faktiskt inte gå i rätt riktning hela tiden, då skulle de flesta blivit friska väldigt snabbt. Det är verkligen ett långt kämpande dehär. Men jag är inte helt värdelös jag heller, jag har faktiskt gjort framsteg;

Har smör på alla mackor
Kan äta vitt bröd och sånna som inte är nyckelhålsmärkta
Äter alla måltider jag ska
Tränar inte varje dag längre (blir ca varannan dag nu vilket jag får för min behandlare)
Har pratat ut med mamma
Äter kolhydrater till lunchen (pasta, couscous, potatis osv.)


Det jag behöver jobba på är följande;

Öka alla måltider
Äta mer fett
Tillåta mig sötsaker
Inte planera varje måltid i detalj
Att kunna hantera ångesten


Har så svårt för att verkligen inse mina framsteg jag gjort. Det är så lätt att vara hård mot mig själv. Konstigt dedär!
Ska ut på en promenad med hunden nu. Kram

Kommentarer
Postat av: A.

Vad glad jag blev av att läsa det här, skönt att du kan se att du faktiskt gjort många framsteg!!! Och det är viktiga saker som du klarar av också! :) Du är så duktig vännen!

Puss

2008-12-08 @ 11:36:45
Postat av: SANNA

Jättebra att skriva listor sådär! Då ser du ju hur mycket du faktiskt har förbättrat och det är ju alltid det man ska fokusera på!

2008-12-08 @ 11:46:56
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: B.

Din framstegslista var längre! :)Det talar bara om att du är på rätt väg. Självklart är det nästan också oudvikligt att stöta på hinder när man kämpar mot något, men det gör dig bara starkare.

Keep fighting!

2008-12-08 @ 14:46:42
URL: http://beautifulpoison.blogg.se/
Postat av: gb

fast det är ju bara Du som kan bestämma om det ska ta 5 år till att bli fri eller kanske ett halvår...



Du sätter upp mål likväl som det är Du och ingen annan som begränsar dig. Varför inte ta tjuren vid hornen direkt?

Vad vinner du på att bara vänta och "godta" en svacka. Peppar inte svackorna dig att kämpa mer?

2008-12-08 @ 15:47:53
Postat av: aeh

Jag håller med det "GB" skrivit.

2008-12-08 @ 17:14:35
Postat av: Cornelia

gb: Jag "väntar" inte, och jag "godtar" inte alls en svacka. Jag skriver faktiskt inte allt som händer här i min blogg. Inte alla tankar, alla framsteg, alla svackor, alla motgångar.



Men ibland känns det hopplöst för mig också, och det vill jag kunna skriva utan att alla tror att jag slutat kämpa. Hade jag slutat kämpa hade jag varit stendöd vid detta laget, det kan jag garantera! ;)



Kram!

2008-12-08 @ 17:18:54
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Åsa

INGEN kan begripa sig på hur man tänker och känner när man har denna sjukdom. Jag menar ingen som inte varit drabbad. Så jag förstår verkligen att du känner hopplöshet o mörker ibland. Att du förbannar dig själv för att sjukdomen har sånt grepp om dig. Det enda du kan göra är att fortsätta kämpa. Till sist är det inte så mycket "kamp" över det hela utan blir ett naturligt inslag i ditt liv. Du växer in successivt i det friska livet och samtidigt växer Cornelias självförtroende. Det får sig dock en törn för varje bakslag men då gäller det att fokusera på framstegen. Du skriver om dina framsteg o det är skitbra. Då blir det tydligt för dig också. Och börjar du tvivla så skriv upp allt elände sjukdomen innebär o inneburit för dig. Du har verkligen gjort framsteg och du vet vad du behöver jobba med, så gör det i DIN takt.

Kram

2008-12-08 @ 17:34:13
URL: http://www.fdana.blogspot.com
Postat av: gb

Nej, alltså jag påstår givetvis inte att du slutat kämpa, MEN, du MÅSTE gå igenom ångesten för att bli frisk..that's it.



Jag har bara fått känslan av att du undviker att fightas med ångesten...rätta mig om jag har fel, men var det inte du som sa att du skulle äta av din chokladkalender?

2008-12-08 @ 18:18:45
Postat av: Cornelia

gb: Jo herregud, jag undviker ångesten så mycket det går! Jag vet att det är jättedåligt, och att ångesten bara försvinner om man fajtas mot den.. har faktiskt inget bra argument för att INTE fajtas.. förutom att jag kanske är svagare än jag trott? :/

2008-12-08 @ 18:30:37
URL: http://annacornelia.se
Postat av: stars in heaven

Även om dina framsteg inte anses som framsteg för alla. Så gör det, det för dig och det är det viktigaste. Cornelia jag tycker att du är grym!



Kram

2008-12-08 @ 20:09:12
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0