December

Nu är det verkligen inte långt kvar till julafton. Tre veckor och tre dagar kvar! Idag åt jag en himla mysig frukost framför tv:n. Tyvärr hade julkalendern redan varit, men får väl kolla in den ikväll istället. Åt fiberhavregrynsgröt med hallon och havremjölk. En kiwi och en skinkmacka (ja där är smör under). Gott gott gott!
Idag står det städning på schemat. Roligt va? Nä inte direkt, men himla skönt sen när huset är städat och man kan börja pynta lite mer. Ska nog ta en promenad nu på morgonen också. Äntligen är det både sol och vindstilla på samma gång. Me like!

Har fått lite paniktankar under helgen, men har ändå kunnat kämpa vidare. Känner mig starkare än någonsin! Tänk dagen (om den nu kommer) då jag blir friskförklarad. Tänk att kunna äta ALLT utan att känna hur paniken växer i kroppen. Tänk att lita på sin kropp och vara trygg i den man är. Tänk att känna sig normal! Att vara frisk! Att slippa ha en sjukdom!
Ibland sitter jag och tänker "jag pallar nog inte den chokladbiten, jag kommer bara få ångest", men det är just den känslan man måste uppleva för att bli av med den! Man måste bli kvitt den... bara gå emot och låta sig känna den där obehagskänslan. Det kan ju faktiskt vara ett sätt att lära känna sig själv!

Jag har faktiskt inte öppnat första luckan i chokladkalendern än. Har ni? Jag måste våga få den där ångesten. Det är klart man undviker den, men gör man det blir man aldrig fri från den heller. Måste peppa mig själv till att göra det. Jag gjorde det ju som liten. Hade till och med två chokladkalendrar + att jag åt massa annat också när jag ville. Ändå var jag smal som en pinne... måste trycka in det i skallen på mig!

Nä, får väl börja städa nu. Puss!


Kommentarer
Postat av: Frida

Jag vet precis hur du känner, tog mig fera timmar idag på morgonen att ta mig mod att äta den lilla chokladbiten som just då va mycket större, samvetet plågar mig men det måste va värt det. Man måste ju gå imot vad ätstörningen säger för att bli frisk.



klarar jag det klarar du det =)

2008-12-01 @ 09:51:18
URL: http://www.flicka9i.devote.se/
Postat av: Emma

Jag har också en ätstörning, men en chokladbit på 15 kalorier kan jag sannerligen trycka i mig utan ångest.



Du sa att du måste bli frisk, att du inte slutar förens du är frisk, varför skrev du då "Tänk dagen (om den nu kommer) då jag blir friskförklarad"?



Tro aldrig att du aldrig kommer klara av de! Alla andra kan, och de kan du också!

2008-12-01 @ 10:15:46
Postat av: Sara

Keep on fighting. Chokladen är inte ett dugg farlig. Den lilla biten är ett steg närmre dagen D! Många kramar till dig Cornelia <3<3

2008-12-01 @ 10:20:56
URL: http://orngott.blogspot.com
Postat av: stars in heaven

Ååh härligt med sol! Här är det bara massa dis...



Du tänker väldigt klokt Cornelia.

Hoppas du vågar ta chokladen.



Kramar

2008-12-01 @ 10:29:09
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Emma: Bra för dig ju :)

Jag kan ju inte med säkerhet veta att jag kommer bli helt frisk, eller hur? Men visst är det mitt mål och det jag siktar på!

2008-12-01 @ 10:57:52
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Anna

Årets första chokladbit ur chokladkalender, mm underbart! Din frukost såg så himla mysig ut med ljuset. Ska också försöka ha sånna mysfrukostar nu i december, bra start på dagen liksom :)

2008-12-01 @ 13:29:23
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: linnea

så mysigt med juuuuuuuuul :) förresten, jag tror man kan kolla julkalendern på svts hemsida såfort avsnittet har visats på tv :)

2008-12-01 @ 13:45:59
URL: http://ping.blogg.se/
Postat av: anonym.i

du har ingenting att vara rädd för.

jag trodde en chokladbit var farligt förut.

idag kan jag äta nästan en hel chokladkaka och det med ångest men jag är så medveten om att det inte förändrar vikten någonting. och jag kan nästan med säkerhet säga att jag äter alla övriga mål som vanligt, och det gör jag med större mängd än vad du gör. (vad jag har sett av dom bilder du lagt ut, dvs)



jag tror på dig.

och. du är värd allt du vill ha.

tillåt dig att äga dig själv.

tillåt dig att bestämma och fatta besluten.

kram.

2008-12-01 @ 14:54:20
URL: http://anonymi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0