Att bli sviken

Ibland pallar jag bara inte med människor. Varför sviker man varandra? Varför kan folk inte hålla något de lovat? Är det för att de själva har problem? Eller är det fel på personen som blir sviken?

Emellanåt orkar jag inte med människor så pass mycket att jag nästan isolerar mig. Antingen är de för närgångna, eller så vill de inte vara i min närhet. Antingen är de kära, eller så inte...

Innan Fanny kom in i mitt liv har jag aldrig haft en vän jag verkligen litar på. Aldrig! Bättre vän än Fanny kan man inte ha. Vi kan vara oss själva med varandra, vi förstår varandra och skrattar ihop. Vi har samma sjuka humor... och då menar jag SJUK humor!

Men varför är dessa vänner så himla sällsynta? Egentligen är de kanske inte det... men det måste verkligen stämma mellan mig och en vän. Tillit är något av det viktigaste i en vänskapsrelation har jag märkt. Och till en början kan de allra flesta, tjejer och killar, verka vara sådana man kan lita på... men inte ens de "bästa" vet man var man har...

Jag har alltid haft många killkompisar. Men oftast så blir killen kär i mig och allt förstörs... jag blir tvungen att säga "tyvärr, jag har inga sådana känslor för dig", och allt går åt helvete. Hela vänskapen är förstörd och ibland vill killen till och med "ge igen".

Jag kan ju säga såhär... jag skulle till Spanien i höst. Med en kille från jobbet. För 2 dagar sen gick jag ute med mamma och pratade om denna resan. Att det känts helt fel ända sen han skrev på msn (!!!!) att han har känslor för mig. Jag ville inte följa med... men visste inte hur jag skulle berätta det. Jag tänkte istället "vafan, jag är mogen nog att kunna vara vän ändå".
Nu, för ca 1 timme sen, sätter jag mig vid datorn och får ett meddelande på msn... från honom. "Jag känner inte dig så väl, så jag tänkte ta med någon annan".
Jomen tack... först blir jag så jävla förbannad, att han ens frågar mig då från första början... biljetterna var klara och allt. Och han säger (SKRIVER!) det till mig NU?! Slag rakt i ansiktet. Thank you. Då vet jag vilket fack du hamnar i. "De som sviker" - facket.

Slutsats - jag är så in i helvetes för snäll och har feta problem med att tänka på mig själv!!! Hade jag gjort det hade jag gett besked om att hela situationen blev för obekväm... att resa med någon som har/hade känslor för mig känts fel.

Men mest sviken...

Chefen som sa att killen var så "skärpt" och "någon man kan lita på".

In my ass. Bokstavligen.

Kommentarer
Postat av: JosefinEmilie

Om han nu påstår att han inte "känner dig såväl" så hur kan han då ha fått känslor för dig? tss...killar tänker inte längre än näsan räcker!



Se det positiva i det Cornelia,det kanske snarare är tur att du inte reser med honom. han verkar rätt IQ-befriad om jag ska vara ärlig. Moget av honom att ta det på msn oxå ;)



Du är värd så mkt bättre gumman!

Hör av dig när du vill om du vill prata<3



puss<3

2008-08-06 @ 22:06:38
URL: http://regnblomma.blogg.se/
Postat av: Tilda

"The truth lies in the eye of the beholder" - varje människa är en värld och varje situation har alltid lika många synsätt som det finns inblandade. Annat citat: "No matter how flat you make the pancake - it still got two sides" (Dr. Phil). Din sanning är inte samma som någon annans.



Att bli sviken handlar mycket om hur man själv (som "drabbad") ser på situationen - huruvida du vill känna dig sviken beror på dig själv och hur du hanterar händelsen. Vill gärna tipsa dig om boken "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn, den ger sjukt nyttiga synsätt på att vara snäll, handla i enlighet med etik och moral - utan att bli sviken eller besviken.

2008-08-06 @ 22:08:04
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: Elin

Hur väl känner jag inte igen det du skriver Cornelia? :|

Jag har inte många vänner, isolerar mig lätt och har så svårt,så svårt att släppa in människor.. När de få man då valt att släppa in sviker, ja då gör det extra ont förståss.

Du är inte ensam, kom ihåg det fast det är svårt.

2008-08-06 @ 22:09:46
Postat av: Emma

Förstår på dig som att du sa att rätt många blev kära i dig, hur kommer det sig då att du inte har blivit kär i EN enda en av dessa i sådana fall? Eller du kanske automatiskt stöter bort dem om de blir för intima? Bara undrar, i sådana fall känner jag igen mig. Suck.

2008-08-06 @ 22:12:29
Postat av: stars in heaven

Riktigt idiotiskt gjort av honom måste jag säga!!!

Men bra att du har hittat Fanny.

Jag önskar också att jag hade någon som jag verkligen kan lita på, som förstår mig!



Kram

2008-08-06 @ 22:21:05
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Rebecca

hej, kom in på din blogg idag. läste eb kommentar på Stina-Lees blogg. såg att du bodde i Höllviken.. jag bor i Vellinge, eller Hököpinge rättare sagt. du kanske inte vet var det är.. hehe! :D skulle bara fråga om det var på sunds du gick? ska börja där till hösten!

Kram Rebecca!

2008-08-06 @ 23:32:58
URL: http://reppi.blogg.se/
Postat av: Josse

Förstår precis hur du känner. Har en del vänner men ingen riktigt bra vän pga grejer som hänt förut med andra så vågar jag inte släppa in någon mer och då blir det att man bara är ytliga vänner vilket är ganska trist.

Tråkigt med resan men samtidigt förstår jag honom, han hade väl hoppats på att du skulle besvara hans känslor men så tänkte han om och kände att det kanske inte var så lyckat att ta med dig. Blir ju jobbigt för honom med om han nu vet att du inte känner likadant som han gör. Se det som något bra istället eftersom du inte själv kände dig säker.

2008-08-06 @ 23:56:56
Postat av: Flisa

Hej Cornelia,



Hur känner du inför det faktum att du har gått upp i vikt ?

Du kommer inte längre i kläderna du förr passade i, hur känns det ?

Hur känner du när du ser bilderna på dig själv som du publicerar här i bloggen ?



Flisa

2008-08-07 @ 00:58:11
Postat av: Cornelia

Emma: Jodå det har jag visst blivit. Men stött bort dom ändå, för precis som du säger så blev dom "för nära" :/



Flisa: Hej! Det gör mig inte så mkt längre. Jag tycker jag ser bra ut och jag är nöjd med min kropp.

Jo jag kommer visst i kläderna jag hade förut! Konstigt kanske, men den mesta vikten har satt sig runt mina organ och fördelats jämt över min kropp. Jag har fortfarande samma jeans som när jag vägde 10 kg mindre!

Jag tycker jag ser bra ut på bilderna :) Jag är stolt över hur jag ser ut och det står jag för!



Kram!

2008-08-07 @ 09:24:14
URL: http://annacornelia.se
Postat av: FANNY

Gumman, kan inte sova och allt är stressigt. Kom från stockholm idag, och jag vill bara tillbaka. Det är rörigt just nu, men jag kommer nog snart kunna slappna av. Tack så oerhört mycket att du skriver så om mig, jag blir så himla glad. Dels för att jag älskar dig så oerhört mycket och för att jag vet att det du skriver är sanning! Vi är bästa vänner Cornelia och du vet om att vi har starka band, som är väldigt sällsynta. Du och jag.



Godnatt! Ring mig gärna snart så tar vi en lunch i Malmö! Vet att du börjar jobba imorgon, lycka till! Och du får berätta mer om dagvård och allt, skumläste lite, pratar hellre med dig in real life. Tack!

/Fanny

2008-08-10 @ 23:21:33
URL: http://beautifulflower.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0