Thailand - 188 dagar kvar

Som vissa av er kanske redan vet, så ska jag och min familj åka på vår drömsemester nu i vinter - till Thailand! Det känns fortfarande så himla overkligt. Liksom, det har varit min DRÖM att komma dit sen jag såg filmen The Beach, och nu ska vi dit.
Nämner man att man ska till Thailand så säger de flesta "där har vi varit, det var underbart", så det är ju ingen tvekan om att resmålet är populärt. Vissa tycker det förstör att ALLA vill eller har varit där. Själv blir jag bara mer sugen på att komma dit när alla talar så bra om stället.
Vi ska första veckan bo i Ao Nang som ligger i Krabi-provinsen. Hotellet heter "Ao Nang villa resort" och ligger ett stenkast från stranden. Tydligen är just den stranden ingen höjdare om man jämför med vad som finns ute på öarna. Andra veckan ska vi bo i (på? det är ju en Ö) Phuket, Kata Beach och hotellet heter Tropical Garden.

Jag har läst ganska mycket om Thailand och vet redan det mesta. Jag har ju egentligen frågat er massor om Thailand förut, men nu vill jag verkligen höra vad vi ABSOLUT INTE får missa. Vilka ställen, vilken mat och vilka aktiviteter.

Kanske någon av er också ska till Thailand i vinter? Vi åker i alla fall den 26 februari och kommer hem den 13 mars.




Jag kommer verkligen aldrig vela åka därifrån. Det är kanske bud på att flytta dit nått år?

Kommentarer
Postat av: Martina

Tropical Garden har vi bott på :) De hade en jättefin frukost, och omgivningarna runt hotellet var helt underbara... Det ligger ju lite högre upp, på berget så man har fantastisk utsikt över hela havet. (Om du inte har otur och hamnar i ett mindre bra rum) Kata beach är helt klart den bästa stranden, möjligtvis lite överfolkad under turistsäsongen... Solnedgången är UNDERBAR!!! En bra restaurang på Kata beach finns när du kommer ner på stranden och går till vänster, mot klipporna, där finns en del restauranger men en av dom, tror det är den till vänster innan massagestället har sviiingod mat. Och så avnjuter man maten i skuggan med utsikt över vattnet :) Vi tog många gånger en longtail boat till mindre stränder runtomkring, det är billigt och bra. Så det rekomenderar jag =) Fråga om det är något mer! Har bott på Kata beach 2 gånger och Karon Beach 3. Patong har jag aldrig bott på, men våra vänner gjorde det en gång. För min del är det för mycket prostituerade på nätterna, för mycket oväsen och för mycket av allt helt enkelt. Men, och ett väldigt stort MEN, i Patong kan man fortf pruta. I Kata när vi var där var det totalt omöjligt. Thailändarna var som förändrade... Jaja, nu får jag väl sluta :P BLev väldigt långt, men som sagt, fråga om det är något! Kan bara berätta bra saker om Thailand, och som du också sa, kanske flyttar man dit någon dag!

2008-08-21 @ 14:59:27
Postat av: J U L i A

UNDERBART!



Våran familjs mål var också att åka till Thailand i vinter igen, men vi har ej pengar till det eftersom förra resan blev alldeles för dyr! Haha!



Men när du är i Ao Nang, ett av mina favorit ställen så får du inte missa att åka ut till alla öar som ligger runt ikring. Som sagt, beachen i ao nang är ingen höjdare och man vil knappast bada där! Min mamma fick glas i foten, 2gånger på samma dag.. massa skräp där eftersom många ungdomar åker dit.



Monkey island finns där, och chicken island.. om jag inte missminner mig. turkostvatten med otroligt mycket fisar i! Haha.



ETT MÅSTE är att köpa cyklop så du kan simma runt och kolla in alla sjögurkor, nemofiskar osv. Plus att du får snygg bränna på ryggen ;) Boka också in en snorklings tur. Vi dök när vi var i Ao Nang och vi fick se valhajar! OTROLIGT. Ska komma ihåg vad dykfirman heter, pappa vet.



Återkommer med det ;) puuuss :*

2008-08-21 @ 16:01:55
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: Dana

Ne guud vad härligt! :) Vill oxå åka dit, har inte varit på ngn beach semester detta året så det finns en jävligt stor längtan att åka. :) Får jag plats i bagaget? ;D

Pussar <3

2008-08-21 @ 17:02:54
URL: http://dan-aa.blogspot.com
Postat av: Åse

jag minns knappt vad restaurangerna hette som vi var på, för det var så längesen, men jag kan varna dig för att åka på elefanttur.. det var inte alls bra där vi var i alla fall. jättesynd om elefanterna och världens turistfälla. dyrt, och inte särskilt speciellt. ta hellre en vandring med en egen guide :)

dyka eller snorkla FÅR ni inte missa i alla fall!!



är liiite avis på dig =)

2008-08-21 @ 18:35:13
URL: http://aasemaja.blogg.se/
Postat av: Mickis

Har inte så mycket att tipsa om från min katastrof resa till thailand.. men en maträtt som är gudomlig som du bör prova är iaf Grön Curry! ;)

2008-08-21 @ 18:47:28
Postat av: RASA

åh.. jag skulle också vilja till thailand : )

2008-08-21 @ 20:52:04
URL: http://sara91.blogg.se/
Postat av: Carro

Vad kul! :) Knasigt att man läser om en annans liv och sen känner igen en helt främmande människa sådär, och vet så mycket om den... :)



Japp, jag bor i Trelleborg men är uppväxt i Höllviken.



kram!

2008-08-21 @ 21:32:52
URL: http://carooooline.blogspot.com
Postat av: Jossi

Ao nang är underbart!

phuket är också jätte fint, men tycker inte du ska missa phi phi island, finns mkt fint att se där o jag så delfiner påvägen ditt.. :)

2008-08-21 @ 21:42:40
URL: http://entjej.webblogg.se/
Postat av: Lina

Det var längesen jag var där, men jag var iaf också på Phuket. Bodde på Kata Noi (har jag för mig?) =).

Vi var på mycket utflykter, red på elefanter och sånt.

Sen fanns det någon restaurang in mot staden, med ett stenålders-tema, mysig djungel och satt på fake-stenar och åt, där fanns också elefanter och god mat framförallt!

Vi åkte också till "James bond-ön", där var såå fint! Det är fint överallt, jag älskar Thailand!

Du kommer få en väldigt fin semester som du förtjänar!

2008-08-21 @ 22:28:02
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: Josse

En kompis till mig har varit på den stranden de spelade inte The beach på. Kul att ha något att se fram emot är ju inte så väldans långt kvar nu.

2008-08-22 @ 12:30:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0