Spegel, spegel

Gick upp på mitt rum efter middagen. Satte mig på golvet framför spegeln och tittade på mig själv. Jag är rätt okej ibland. Ibland känns det som allt hänger över byxkanten, men ibland kan jag verkligen se att jag är vacker och smal. Jag kände mig så tillfreds med mitt utseende när jag satt där. Jag tänkte tillbaka på när jag vägde som minst. 42 kg, grå och olycklig. Verkligen GRYMT olycklig! Kunde inte ens se att jag var smal... jag kände mig tjockare då än jag gör nu när jag väger 10 kg mer! Det känns himla konstigt att det är så... men det är sant! Jag tror att jag har börjat få tillbaka min friska kroppsuppfattning. Okej, ibland känner jag mig verkligen stor och uppblåst, slapp och fettig. Men jag vet att jag inte är det. Jag VET!
Det känns fantastiskt att vara hyfsat bekväm i min kropp, att kunna äta lite mer än förut och verkligen njuta och tycka att mat är gott. För det gör jag verkligen! Jag njuter av måltiderna, tuggar ordentligt, smakar på maten och blir behagligt mätt. Vet ni hur skönt det är att återfå kontrollen över sitt liv? Den riktiga kontrollen!

Var bara tvungen att skriva ner detta. För just nu känner jag hopp om mitt liv. För stunden svävar jag på små rosa moln.

Kommentarer
Postat av: carolina

gumman, dom dagarna finns tyvärr, jag har dem med. men de bra dagarna finns ju också, man MÅSTE bara komma ihåg att det är ens eget mående som styr, och att det inte alls ahr något med hur man se rut egentligen att göra. igår had ejag en hemsk dag, idag känner jag mig faktiskt riktigt fin. du är värd att må bra, och jag hoppas snart att du också vågar testa på Ben & Jerrys och sånt annat som sätter lite guldkant på livet ibland :)

2008-08-20 @ 21:34:40
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: cilia

Hej Cornelia. Ta vara på varenda, lilla sekund du känner så...det är så viktigt! Jag blir glad för din skull när jag läser, jag önskar så att jag någon endaste gång kunde samma sak... Sköt om dig! Och du, hur fånigt det än kan låta, men om du vill något tillräckligt mycket så jobbar hela universum för att du ska få det. Det brukar jag tänka när livet är skit.

2008-08-20 @ 21:42:53
Postat av: Lina

Ju mer näring du får i dig, desto friskare blir du. Jag tänkte "Det kan inte stämma! För jag vill fan inte äta!", men jo det stämmer. Hjärnan får näring och du kommer inse att du egentligen inte är tjock. Sköt om dig!

2008-08-21 @ 00:46:43
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: miss h

...men tränar du/känner du tvång att träna varje dag fortf?

2008-08-21 @ 07:56:56
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Sofia

åh, jag är så avundsjuk. jag önskar jag också kommer till det stadiet att jag accepterar mig själv.



kämpa på! du är så oerhört duktig.

2008-08-21 @ 09:17:28
Postat av: anonym

Alltså, jag förstår vad du menar fast jag inte har eller haft sjukdomen. Jag är rätt så nöjd med min kropp, förr har jag alltid varit mullig men för ungefär sådär 2 år sen började jag växa på längden och blev tillslut smal. Jag äter som en normal person enligt mig själv och unnar mig något sött ibland, Men fastän ibland känner man sig bara så, uppblåst!.. Fast alla säger att jag är smal och inte har gått upp i vikt så har jag ändå alltid den rädslan i bakhuvudet att bli mullig igen om jag äter det där extra. Det låter kanska korkat men det är hur jag känner mig..

2008-08-22 @ 12:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0