Söndagkväll

Godkväll vänner. Hoppas ni mår bra. Jag mår helt okej. Har haft en ganska bra dag, min bror och flickvän har varit här hela dagen och vi har promenerat och precis ätit middag. Det står en blåbärssmulpaj och väntar, men jag vågar inte. Jag vet att det är fel och att jag går i sjukdomens spår, men jag kan inte. Jag vågar inte! Jag är rädd för att falla ännu längre ner och att jag kommer kompensera, för det kommer jag isåfall. Så nej, jag äter ett vanligt kvällsmål istället. Jag väljer tyvärr det trygga före det jag egentligen vill. Jag hoppas bara att jag en dag ska våga!

Förstår inte att jag kunde bli så deppig nu efter denna underbara sommar jag haft. Jag trodde att jag mådde bättre än jag gör. Tyvärr! Och jag trodde att jag skulle vara sjukt peppad att börja på dagvården. Men jag är helt ärligt bara rädd. Jag är rädd för allt! Maten, vikten och vad alla ska tänka om mig som redan går där. Jag är rädd för att alla ska tycka jag är ful och tjock. Jag vet att ingen bryr sig, men det känns så. Har förstått att fler än jag är rädda för att gå där, att äta all mat osv. Men ja... jag hoppas bara att allt kommer lösa sig. Att jag inte kommer få panik och vägra maten eller liknande.

Nog om det. Ska gå och vara lite social nu. Kramar till er allihopa!


Kommentarer
Postat av: Linneaa

Hej, det skulle vara kul att se en bild på dig själv där du verkligen skrattar, ett verkligt skratt som fångat på bild! :D<3

2008-08-24 @ 19:19:42
URL: http://linneaandersson.devote.se/
Postat av: Jossi

En dag kommer du också våga!

Vet du vad som händer om du vägrar äta maten när du är på dagvården? Kramar

2008-08-24 @ 19:30:50
URL: http://entjej.webblogg.se/
Postat av: Malin

Söta du! Jag vill inget hellre än att du ska blir frisk. Du ska inte gå runt och tro att folk tror du är ful och äcklig, för det är du inte! Du är så JÄVLA fin så det är inte sant och ta åt dig!:)<3

2008-08-24 @ 19:30:54
URL: http://attentionhoe.blogg.se/
Postat av: Ingela

det är ju mening att jag antagligen ska börja på dagvård snart också, jag försöker tänka så att det är ju värt att testa.... mest vill jajg just att de ska hjälpa mig med den mentala biten, att bryta mitt sjuka sätt att tänka, som är läskigt likt ditt (så du är inte ensam), försöker också tänka att det är ju frivilligt, så skulle det kännas för jobbigt, hemskt, svårt och det bara inte går, så kan jag ju alltid hoppa av och sluta. Men att det är VÄRT ett FÖRSÖK! Så ta chansen söta tjejen=)

2008-08-24 @ 19:42:30
URL: http://zariaza.blogspot.com
Postat av: Carita

Jag tror på att du kommer klara det, att någon dag våga välja det du är sugen på istället för det säkra. Trots att det kan kännas helt meningslöst och omöjligt, så är det inte det. Och jag tycker verkligen att du borde våga ta en bit av blåbärssmulpajen! Eller kanske äta ditt vanliga kvällsmål, men ändå våga prova liiite åtminstone. För varje gång du går i sjukdomens spår så går du djupare in i den liksom, sjunker ner i en sorts lera som bara blir svårare och svårare att ta sig ur.

Det kommer att bli jättebra med dagvården. Deras mål är inte att få dig överviktig, utan frisk! Kom ihåg det, jag tror på dig.

2008-08-24 @ 19:45:10
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: vicky

Åh. Känner så väl igen mig i det där. Nu mår jag bättre (kanske till och med vågar paj?). Ta det lugnt och tvinga bara dig själv till lite grann i taget. Du är jättefin.

2008-08-24 @ 19:52:48
URL: http://mmmbopbadubadop.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag tycker du gör rätt som äter vanligt kvällsmål istället för pajen. Att kompensera är det värsta man kan göra, så vänta tills du känner att du är redo för efterrätter och liknande innan du börjar äta det. Det fungerar åtminstone för mig!

Enligt mig är du hur modig som helst som börjar på dagvården med tanke på hur länge du har kämpat på egen hand. Jag önskar dig all lycka till - och jag är övertygad om att du kommer klara det!

Många varma kramar /Emelie

2008-08-24 @ 20:00:39
Postat av: Jossi

Låter sjukt ju :o

Tänkte bara hur de var för dej.. om de va samma för mej eller ja, jag går ju på dagvården nu men de är inte så för mej..

Hoppas du fixar de med dagvården, hejjar på dej.

Kram

2008-08-24 @ 20:08:51
URL: http://entjej.webblogg.se/
Postat av: Jennifer

Hjärnan e sjuk, hur hamnar man i sån här skit egentligen? Är det jag själv, mina gener eller samhället som orsakar? Jag tror det är en blandning.. man gör upp en hel värld i hjärnan där vissa grejjer är tillåtna och vissa inte.. Sjukt..

2008-08-24 @ 20:54:47
URL: http://misskrusan.blogg.se/?tmp=20202137
Postat av: K

Man får ha dåliga dagar och veckor. Det är mänskligt! Bara man inte låter det fortsätta i all ohändlighet. Fortsätt kämpa! Det klarar du!

2008-08-24 @ 20:58:33
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: en mamma

När är det tänkt att du ska börja på dagvården?

Kram

2008-08-25 @ 12:33:34
URL: http://enmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0