Vi äter vad huvudet vill istället för vad kroppen behöver

Jag mår lite bättre idag tack och lov. Mådde kanske inte DÅLIGT igårkväll. Har mått sämre, men jag blev så fruktansvärt irriterad på mig själv att jag åt så dåligt igår. Jag gjorde det liksom med vilje, kändes det som. Jag kämpade inte för 5 öre, och det är så svagt. Måste kämpa varenda minut som går. Jag får inte tappa motivationen eller vela gå ner i vikt igen. Orkar inte fler vändor ner till botten. Jag klarar faktiskt inte hur mycket och hur länge som helst, det finns en gräns för vad mitt psyke och min kropp pallar med.

Som sagt mår jag lite bättre idag, och ska verkligen äta bra och strunta i kalorierna och istället tänka på vad MIN KROPP behöver, och inte mitt huvud. För visst är det så? Vi ätstörda (och säkert många andra!) äter vad huvudet vill och inte kroppen. Det är så FEL!

Åt en macka med cream cheese, en skål havrefras med mjölk och en hel banan. Brukar alltid, alltid bara ta ½ banan, men nu sket jag på det och tog en hel. Och det kommer inte spela någon som helst roll när det gäller min vikt. Det är sjukt att jag kan tro att ½ banan kommer göra mig ont, och att jag får ångest av det. Jag har gått för långt! Jag fattar det oftast inte, men när jag verkligen sätter mig ner och funderar så märker jag hur långt över gränsen jag gått. Ingenting är kul längre nu när allt kretsar kring maten. Det är inte ens roligt att träffa vännerna, vilket jag sällan gör nuförtiden. Jag orkar inte vara social eller visa mig utomhus. Exakt såhär var det under min värsta period i sjukdomen. Jag fick panik av att vara ute bland folk. Det var längesen jag kände såhär sist, att jag bara vill vara för mig själv. Och de som förstår mig går också bra att umgås med, de jag kan prata med på riktigt. Öppna mig för.

Jag satt precis och kollade igenom "vår kokbok" och blev lite inspirerad. Vet ni vad jag ska äta imorgon till frukost? Mannagrynsgröt!! Om vi nu har det hemma. Men guud vad sugen jag blev på det. Det var min favorit när jag var liten. Har ätit det EN gång under alla dessa år jag varit sjuk. Har fått för mig att det är onyttigt. Man läser ju så mycket SKIT i veckotidningarna att det är sjukt. Det enda argumentet de har mot mannagrynsgröt är att det inte är lika mycket fibrer och därför blir man inte lika mätt på det som med t.ex havregrynsgröt. Men so what? Man blir inte fetare av den goda gröten bara för där är mindre fibrer. Man kan väl för sjutton lägga till en frukt då, så får man i sig fibrerna ändå!

Alla jävla nojjor vill jag ha bort. Jag vill inte enbart äta sallader till lunch och frukt till mellanmål. Jag är TRÖTT på det. Jag älskar sallader och frukt, men inte VARJE dag! Jag vill kunna äta annat än det!

Tack för alla era kommentarer och all pepp. Ni ANAR inte vad glad jag blir när jag sätter mig vid datorn varje gång. Så TACK!!
Stor kram!

Kommentarer
Postat av: elin

du är grymt duktig :) hejar på dig!

2008-08-24 @ 10:08:40
URL: http://ellijonsson.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Jag tänkte att jag skulle slänga mitt paket med mannagrynsgröt för en stund sen. Nu fick du mig till att inte göra det, tack! Det är faktiskt skit gott.. Men "farlig mat" enligt piss hjärnan! Du e grym och inspirerande till att bli frisk! Kan du, kan jag, så kan alla! Kram!

2008-08-24 @ 10:29:33
URL: http://misskrusan.blogg.se/?tmp=20202137
Postat av: Jossi

Det där me att träffa kompisar är något jag känner igen mej i riktigt mkt, jag tycker inte ens det är skoj längre, jag orkar helt enkelt inte bry mej om det längre. Och det är ju så väldigt fel. Men någon gång kommer det bli bättre för oss båda! Fortsätt inte kämpa bara för då kommer du ner i skiten igen o ditt ska du aldrig igen, ingen människa är värd att va där nere. Det kommer komma tyngre o lättare peridoer för dej, ta vara på dom lätta perioderna och samla kraft då och fortsätt kämpa ändå tills du är frisk! För det går att bli frisk.. Kramar till dej, ha en fin söndag

2008-08-24 @ 10:29:38
URL: http://entjej.webblogg.se/
Postat av: Sofie

Jag känner igen mig i mycket av det du skrev... Men jag tycker att du kämpar på bra! Fortsätt med det! :)

2008-08-24 @ 10:54:34
URL: http://lillasofie.blogg.se/
Postat av: Sara

Bra att det är bättre idag.:D Jag tänker också haka på det här med att äta och ignorera hjärnan. Jag ska äta Ben & Jerry's idag, Fossil Fuel, och försöka att inte tänka på hur onyttigt de ska vara. Jag ska njuta av chokladen och kaksmulorna. Stor kram till dig Cornelia!

2008-08-24 @ 11:03:44
URL: http://orngott.blogspot.com
Postat av: ssofia

jag tror på dig. det har jag gjort ända sen den tiden jag hängde på ungdomar.se

2008-08-24 @ 11:07:14
URL: http://accordingtosofia.blogg.se/
Postat av: Emma

Ja du har SÅ rätt! Ät allt du gillar, allt onyttigt, och ät de med måtta, då blir man garanterat INTE fet :)



bara sånt folk som vräker i sig de varje dag som blir feta, och äter alldeles för mycket kalorier och du äter väl inte ens i närheten av 2000 än? Du underäter fortfarande?



Kram kram kram på dig Cornelia, du är så jävla bra

2008-08-24 @ 11:24:21
URL: http://imbalance.blogg.se/
Postat av: tigrisenemmis

Jag äter typ mannagrynsgrött varje dag ;)

2008-08-24 @ 11:26:37
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se/
Postat av: bea

blir så glad när jag läser att du verkligen vill och kämpar! tror verkligen att du kommer klara dig igenom detta, eller tror, jag VET! du är såå duktig som kämpar! fortsätt så cornelia! :)

2008-08-24 @ 14:01:19
URL: http://beasmode.blogg.se/
Postat av: Don't mind me

Mannagrynsgröt är jättegott tycker jag, med kanel och socker :) Visst, det är inte så mycket fibrer, men så länge man äter fibrer i övrigt (och det gör du ju, troligen i överkant) spelar det ingen roll. Smaklig frukost!

2008-08-24 @ 15:34:12
URL: http://dontmindme.blogg.se/
Postat av: Cattis

Du är duktig! Å BRA! Du förtjänar inte livet med en ätstörning, för det är inget riktigt liv! Å det är jättebra att du försöker "utmana" dig själv, så ofta som det bara går! Välj de du ärligt tycker är godast, å låt inte ätstörningstankarna styra...för då vinner bara ätstörningen, å det ska inte tillåtas! Så kämpakämpakämpa, för det GÅR!

Kram!<3

2008-08-24 @ 15:58:54
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: Johanna

Gud vad du är duktig Cornelia! Tack för VÄRLDENS bästa inspiration. Massor av kärlek till dig. Fortsätt alltid kämpa.

2008-08-24 @ 16:17:58
URL: http://eatingdisordina.devote.se
Postat av: Ida

Jag har också försökt att äta det jag är sugen på och det min kropp behöver. För jag tänkte på det, det är ju inte "meningen" att vi ska bli feta om du fattar vad jag menar, så om man äter när man är hungrig och det man är sugen på så kan det ju inte bli annat än rätt! Kroppen vet vad det behöver helt enkelt.

Jag tycker att du kämpar på så himla bra!

2008-08-24 @ 17:02:27
URL: http://marblehouse.blogg.se/
Postat av: Jen

Skulle inte du kunna skriva vilka bloggar du brukar läsa?

kämpa på<3

2008-08-24 @ 17:02:30
Postat av: Sara

Egentligen är det ju lite fel att kalla vissa saker "onyttiga" så man fastnar mer i det, allt är ju faktiskt nyttigt i lagom mängder, men tyvärr, ja, hjärnan spökar för mig med, även om jag vet att jag inte "blir tjock" av just det där livsmedlet.

Kämpa på nu och du ska veta att du är grymt inspirerande för alla som försöker ta sig loss! Ha en fortsatt trevlig kväll. :)

2008-08-24 @ 17:52:36
URL: http://pitance.blogg.se/
Postat av: carolina

go for mannagrynsgröt! det är ju jättegott. har inte öätit det sen jag bodde hemma, jag vet faktiskt inte hur man gör det, haha. var alltid pappa som gjorde det ;)

2008-08-24 @ 23:06:04
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0