Pratat med mamma

Det blir dagvård. Jag ska se till att få en remiss ditskickad så fort jag kan. Ska till min sjukgymnast på fredag, då ska jag fråga om det. Mamma tycker det låter bra. Hon säger att hon stöttar mig i allt jag gör. Känns skönt! Jag sa det till henne också att jag känner mig som en 6 åring i en 20 årings kropp, precis som jag skrev här i bloggen igår.

Jag ska satsa på mig själv. Läka, vila och bli en stark person. Sen ska jag banne mig kasta mig ut i livet och göra allt jag så länge drömt om!

Någon som kanske gått/går på Idun i Malmö, eller någon annan dagvård? Berätta gärna! Vad är det för slags mat? Äter alla lika stora portioner? Vad gör man om dagarna? Väger dom en? Får man träna om man sköter maten? Måste man äta allt på tallriken, även ifall man är mätt på riktigt?

Kramar <3

Kommentarer
Postat av: Maya

av gena och andras erfarenheter så är malmö/Lund riktigt dåliga på att sköta äts-vården, om inte den mesta psyk vården(?)!

Du aksnke borde ta dig lite högre upp?

2008-08-09 @ 20:51:14
URL: http://mayasbubbla.blogg.se/
Postat av: camilla

Vad bra Cornelia att du har pratat med din mamma och att ni har sån öppen relation till varandra.

det där med dagvård verkar jättebra, då kan man bli frisk en gång för alla!

Jag skulle också vilja gå på dagvård med det finns ingen här där jag bor. det närmaste är 7 mil bort och det är lite långt att åka varje dag.

Lycka till!

Kram

2008-08-09 @ 20:59:00
Postat av: amelie

starkt gjort tjejjen =)



jag börjar på dagvården på idun om en vecka.

maten där lagas varje dag av deras kock, Sanna.

alla äter lika stora portioner och man har 30 min på sig att äta frukosten och 45 minuter att äta upp lunchen. efter lunchen har alla en timmes vila och då får man inte gå på toaletten. efter frukosten är man "ledig" och får göra vad man vill ifall man inte har något samtal inbokat eller någon "grupp". man vägs en gång i veckan av en behandlare. man måste äta upp allting på tallriken, ingenting får lämnas. två behandlare sitter med och äter under måltiderna. har man ett BMI under 17.5 så tillkommer näringsdrycker till måltiderna. man äter mellanmål vid 15 tiden och slutar sen vid 15.30. man får lov att träna om man slöter maten och har en okej vikt, men hur mycket bestäms tillsammans med ens behandlare. på dagarna under dagvården har man typ terapi, samtal med sin behandlare, olika disskutionsgrupper, "aktiv tid" då man tar en promenad på 30 min etc.



tror att jag fick med det mesta :P hör gärna av dig om du undrar nått. tycker att du är supermodig som tagit detta beslutet. GE GÄRNET!

2008-08-09 @ 21:20:30
URL: http://trasbarn.blogg.se/
Postat av: Emelie

När jag gick på dagvård (i Uppsala) fick man INTE träna, alla åt likadana färdigupplagda portioner, man måste äta upp ALLT på tallriken (förutom grönsaker), de vägde en gång i veckan... men jag vet inte hur det är på ditt ställe, det verkar vara lite olika överallt =)

Lycka till, modigt beslut!!

2008-08-09 @ 21:26:54
Postat av: amelie

Vet inte exakt hur lång väntetiden är men gissar på typ 1 månad tills första besöket och sen när dom "godkännt" dig och tycker att dagvård vore bra för dig så sätts man upp på väntelistan. Vet tyvärr inte väntetiden tills själva vården börjar =( Har en kompis som står i kö till öppenvårdsprogrammet där hon har fått vänta flera veckor nu. Jag sattes överst på väntelistan till dagvården i början av maj och börjar som sagt om en vecka, så jag har fått vänta jättelänge. Men jag hade ju lite otur iochmed semestrarna och sommaruppehållet på dagvården. Men dom "lämnar" inte bara en utan jag har fått gå lite i deras öppenvård under tiden jag väntat =).



Kram <3

2008-08-09 @ 21:40:32
URL: http://trasbarn.blogg.se/
Postat av: saga

hej! har följt din blogg länge och jag hoppas verkligen att du blir frisk. tror att du klarar det :) (bara så du vet)

2008-08-09 @ 21:47:03
URL: http://sagalouise.blogspot.com
Postat av: Jennie

Starkt kämpat tjejen :) Du verkar vara en riktig kämpinna! Jag älskar att läsa din blogg och du är verkligen någon som man kan se upp till.



Good luck :)

2008-08-09 @ 22:07:40
URL: http://raspberrie.se
Postat av: Rebecca

Jag är ju på öppenvård på idun men min behandlare har berättat lite. Alla äter lika stora protioner och de som är överviktiga går ner på det och de som är underviktiga går upp i början men sedan står man still när man ligger på normalvikt. Maten lagas av en superduktig kock och det luktar alltid sjukt gott på Idun. Hon ser verkligen ut att laga underbar mat och den är varierad! Man väger sig en gång i veckan där och träning tror jag inte är tillåten om man är på undervikt. Man måste äta upp allt på tallriken för dte är en normal portion och det är det man ska sträva efter att äta efter. Det går till så att kocken lägger upp en normal portion mat och sedan får man själv lägga upp mat efter den tallriken. man ska altså lägga upp lika mycket som hon har gjort!



Säg till om du ar mer frågor! och hoppas du fick svar på dessa =D

2008-08-10 @ 00:45:30
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: ellinor

vad glad jag blir att du ska börja dagvård och verkligen få den hjälp du behöver, ensam är inte alltis stark. så modigt av dig att inse att du behöver mer hjälp. Jag har gått dagvård och de var noga att man åt upp allt, eller rättare sagt man fick inte gå från bordet om man inte ätit allt. Men kan ju vara olika på olika ställen. Men tycker inte portinerna varit ovanligt stora. Hoppas nu att du får en plats i en grupp!!

2008-08-10 @ 00:59:38
URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: malin

När jag gick på äs-enheten i malmö mitt emot silvan så diskuterade dem dagvård för mig, men eftersom det tog merän 2 månader så sket jag i det till slutoch bestämde mig för att bli "frisk" på egen hand. Sen ville dem skicka mig till idun men då hade jag väntat så länge så jag orkade inte vänta mer så ja sket i det med. Men jag hoppas det går bra för dig på dagvården. Jag vet inte om jag oxå tänker börja på det för jag har nog ortodoxi och träningsmani o äter bara frukost och middag och det ska då vara nyttigt utan fett. Vilket inte har påverkat min kropp så bra som man har märkt på sistonde. lycka till =)

2008-08-10 @ 09:52:45
URL: http://whatsgoingonhere.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej cornelia!

Vad duktig du är som äntligen bestämt dig för att ta riktig hjälp.

Jag tycker att dagvård är bra i och med att man lär sig att äta normalt!

Jag själv har varit på mando i sthlm både på slutenvård och dagvård.

Jag hade ALDRIG fixat min ätstörning själv det har hjälpt mig otroligt mycket, men det har tagit tre år att acceptera mig själv från första mando dagen.

Ett råd när det gäller all form av vård är att tänka själv, ställ krav på din behandling!

Kommer detta göra mig frisk? måste man fråga sig, visst det kan man inte veta från början, men se åt vilket håll det går.

Det är så värt det, nu har jag precis kommit hem från en thailands resa med min pojkvän<3

I höst ska jag plugga på högskolan till lärare och jag har köpt en egen häst och jag är underbart lycklig.

Jag trode aldrig livet skulle bli bra igen, jag ville inte leva.

Nu är jag sjukt glad att jag har kommit tillbaka till mig själv!!!

Ville bara att du skulle veta om att det går!

ÄLSKAR DIN BLOGG

2008-08-10 @ 13:25:19
Postat av: stars in heaven

Ett bra beslut vännen!

Ge aldrig upp.

Jag håller verkligen mina tummar för dig.

Tusentals kramar<3

2008-08-11 @ 11:50:46
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0