Fördomar

Jag har gått och funderat mycket på det här med fördomar... har jag några fördomar mot andra människor? Om jag får frågan svarar jag nej, men med lite fundering så har jag det nog lite omedvetet. Jag kan t.ex komma på mig själv ibland... när jag flyger, så blir jag extra rädd om det kommer på någon som ser utländsk ut. Varför är det så egentligen? Är det för att man matas på med så mycket skit från media? När 11 september och hela den grejen hände, så blev det ett sånt hat mot alla som såg ut som terroristerna. Visst påverkas man av det! I alla fall jag...

Nu på resan till Kreta såg jag en kvinna som var väldigt, väldigt plastikopererad. Jag rynkade på näsan och tänkte "men hallå... som hon ser ut! ha ha ha". Någon dag senare började hon snacka med oss och var hur trevlig som helst. Så fel man kan ha! Och som man skäms...!

Varför är det så att vi dömmer människor efter utseendet? Blonda = dumma. Smala = lyckliga. Osv osv.

Jag har ibland fått kommentarer om att jag "inte har några bröst" osv. Och ja, jag vet att dom är små. Men är jag en sämre människa för det? Är jag mindre sexig? Mindre bra i sängen eller mindre framgångsrik än någon annan? Samtidigt så mår jag dåligt över det. Jag vill ha mer former och känna mig kvinnlig. Frågan är bara om några problem löses med en operation. Jag vet ärligt talat inte... men det lockar, det ska jag inte ljuga om.

Ni får gärna berätta om ni har någon fördom... och hur det kommer sig att näst intill alla har det...?!



Älskar mina små bröst varje gång jag ser Kate Hudson...!

Kommentarer
Postat av: Lina

Klart man har fördomar! Jag flög förra helgen och såg en utländsk jämte mig som stirrade på klockan och mig hela tiden, visst blir man nervös!



Det där med bröst är jobbigt såklart, jag har också funderat på operation, jag har väl inte jättesmå, men jag har höfter och rumpa så jag tycker dattarna kan va lite större =) Men samtidigt; blir man någonsin nöjd? Sen kanske man tycker näsan är för stor?

Jag tror det bästa är att acceptera och älska sig själv!

Jag tycker det är snyggt med små bröst, hellre det än stora!

Jag tycker du är jättesnygg!

2008-08-02 @ 23:22:01
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag har definitivt fördomar, absolut. Tror jag att alla har.

Väldigt smal = ätstörning

väldigt tjock = olycklig

snygg kille = player

utländsk kille = slemmig "turk"

någon annan som kallar en kille för "slemmig turk" = rasist

plastikoperad = bimbo om hon är ung, skräcködla om hon är äldre

o.s.v i oändlighet. Jag reflekterar inte över de här tankarna, alls. Jag märker knappt ens att jag tänker de, men likförbannat finns de där. Man har väl blivit matad med så mycket utifrån att man inte kan låta bli att bli omedevetet påverkad. Om detta dessutom späds på med dåliga erfarenheter blir ju fördomarna ännu starkare. Det är synd, men jag tror verkligen att ALLA har fördomar. Men jag menar, är det inte så man bildar sig en första uppfattning? Utifrån egna tankar/fantasier/förutsättningar/fördomar baserade på någons utseende och kanske det första någon säger? För det är ju det enda vi har att gå på till en början. Så egentligen kan man väl säga att fördomar bara är vårat första intryck av en människa?

2008-08-02 @ 23:43:43
Postat av: anna

sno Stina- Lees bloggidéer? :)

2008-08-03 @ 01:46:14
Postat av: Cornelia

Anna: Nej tänk för att det gör jag inte. Jag tänkte att jag skulle skriva om detta för längesen.



Sarah: Ja jag tror också det. Men vissa har väl mer fördomar än andra.. att man "styrs" av det lite.. äh jag vet inte :P Klurigt! <3

2008-08-03 @ 10:21:54
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0