Blodprover

God förmiddag. Var uppe tidigt idag eftersom jag skulle gå till vårdcentralen och ta blodprover. Tack och lov är jag inte ett dugg rädd för nålar, vilket jag faktiskt aldrig varit. Okej, stick i fingret är väl ingen höjdare... det är inte så skönt att ha blåmärke på fingrarna. Men men, på torsdag får jag i alla fall reda på resultaten av proverna. I våras såg det ganska bra ut. Men som ni kanske vet kan resultaten vara missvisande pga. att man dricker för lite. Minns att min läkare berättade varför... det var något med blodet i alla fall.

Är ensam hemma hela dagen idag också. Måste fixa alla måltider själv. Ganska jobbigt men tack och lov har vi en massa rester i frysen som jag tagit fram. Brukar dock inte tycka om att äta resterna för jag glömmer liksom bort vad det är i. Jag har ett väldigt stort kontrollbehov att veta exakt vad saker och ting innehåller. Men jag borde inte vara "rädd" för min mamma lagar väldigt nyttig (och god) mat.
Säkert fler än jag som "måste" veta vad allt innehåller, eller har jag fel?

Hoppas ni mår bra! Puss





Synd att dom inte har finare plåster. Själv har jag med fjärilar hemma! Det är grejer det...

Kommentarer
Postat av: Sofie

Jag tog blodprover förra veckan och jag hatar det. Men med mamma att hålla i handen och musik i öronen så gick det ganska bra :)

Jag har också ett stort kontrollbehov och måste veta vad allt innehåller. Ganska jobbigt...

2008-08-26 @ 11:28:41
URL: http://lillasofie.blogg.se/
Postat av: Mamma Johanna

Hej gumman.

Jo KONTROLL är väll det som styr det mesta.

Jag kan inte äta om jag inte vet vad det är eller om någon annan lagat. Möjligtvis då sallad eller wookade grönsaker ute. Men på något sjuk sätt måste jag alltid ändra på mina betällningar. Plocka bort och byta ut saker.

Knepigt det är.

Du är underbar och så duktig. Du får oss andra att vilja kämpa. STOLT över dig.



Kram Johanna

2008-08-26 @ 11:32:56
Postat av: a

Du har helt rätt! får lite småpanik av att inte veta exakt vad det innehåller, och gärna väga allt med...

2008-08-26 @ 12:44:45
URL: http://www.bodyandsoul.bloggagratis.se
Postat av: Paula

Ja! Kontrollen är viktig. Det är just den som utlöser en stor del av Ätstörningen! Jag får ångestattacker så fort mammas man lagar mat. Eftersom han gillar fet mat...Meeeen jag kämpar, sitter kvar vid matbordet. Han brukar berätta vad han lägger i. Så det känns skönt.Eftersom det inte läggs i något som jag tycker känns "farligt" som grädde osv. Sedan vet jag att mamma alltid mäter upp min mat så jag får en exakt normalportion. Det är svårt att lita på andra som rör maten. Men vi måste våga lita på dom för att bli frisk. Jag känner direkt dagen efter, då ångesten lugnat sig efter vissa mål, hur stark jag känner mig. Jävla skittankar! NÄ, vi ska gå emot dom. ALDRIG LÅTA SJUKDOMEN TA ÖVER. Det är så svårt, men efter varje framsteg blir vi starkare som individer. LÄNGE LEVE FRISKHETEN! hahaha:D KÄMPA KÄMPA! ^^

2008-08-26 @ 13:00:47
Postat av: Tilda

Tänkt dig att ha en enorm sten, kanske till och med ett stort (jävla) berg, som någon hakat fast på din rygg som en ryggsäck. Den här stenen hindrar dig från att göra så mycket saker och får dig att bli fysiskt trött och mentalt utmattad (för du vill ingen hellre än bara ha väck den där stenen och springa fri).



Den där stenen är kontrollen som styr allt du gör, från din sömn till din godispåse vid tv:n.



Att slippa den är det bästa som någonsin hänt mig och det var värt all den ångest som kom upp i början. Jag trodde jag skulle dö av ångest, men stod emot och för varje gång jag ignorerade kontrollen blev ångesten bara mindre och mindre.



Värt ett försök?

2008-08-26 @ 14:27:11
URL: http://kinell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0