Tjock i en smal kropp

Egentligen har inte så mycket hänt de senaste två dagarna... men tankemässigt känns det som jag spricker snart. Känner nu hur beroende jag är av denna bloggen också, och andras bloggar! Jag bloggar verkligen för min egen skull har jag kommit fram till. Okej, det visste jag kanske förut också... men nu känner jag det verkligen. Jag älskar att skriva!

Som ni kanske minns ska jag träffa min behandlare imorgon kväll, tillsammans med min mamma och äta pizza ute på resturang. Har känt mig ganska lugn, ända tills nu. Är helt stirrig över detta. Vad ska jag äta till frukost och lunch? Kommer jag bli övermätt av pizzan? Kommer jag äta hela? Vad ska jag beställa? Kommer jag skrapa bort osten? Kommer jag få panik? Kommer jag träna efteråt?

Alla möjliga tankar alltså. Kanske förståeligt? Pizza har varit (och är) något av det mest förbjudna under hela min sjuka tid. Jag har ätit pizza EN gång under dessa 6-7 åren. Och den pizzan spydde jag upp (OFRIVILLIGT) eftersom jag drack mig stupfull efteråt.
En grej jag tycker är skitjobbig också är att jag verkligen har magrat på överkroppen. Man kan fan räkna revbenen på mig utan att anstränga sig. Och vi ska inte tala om bröstbenen... omg. Så äckligt, äckligt, äckligt! Men samtidigt som jag känner dessa känslorna, tycker jag att jag är tjock. Eller nej. Jag TYCKER inte att jag är tjock. Men jag KÄNNER mig tjock.

Tjock i en smal kropp. Går det?

Jag ska klara detta. Imorgon ska jag gå emot sjukdomen så jävla hårt att jag hoppas jag kväver den för ett tag. Jag vill bara vara fri. Och jag vill gärna kunna visa mig på stranden i sommar utan att se ut som ett svältoffer! Vilket jag iofs aldrig kommer likna.

Ibland går inte tankar ihop...
Skönt att skriva av mig. Puuh!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Kom ihåg att pizza består av exakt samma saker som en smörgås med t.ex. grönsaker, skinka och ost. Jag vet att det känns läskigt, men man måste tänka realistiskt. Pizza kan faktiskt vara supernyttigt. Lycka till imorgon och njut av den (den ska ju ändå ner, eller hur?).

2008-04-01 @ 13:19:01
URL: http://bleckisen.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

Rebecca: Det spelar ingen roll om det är nyttigt eller inte. Det är kontrollen jag släpper på. Avokado har t.ex varit förbjudet för mig också, men det är nyttigt. Det handlar inte om det egentligen..

2008-04-01 @ 13:21:31
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Ellinor

jag äter nog betydligt mer än dig, men har också svårt för just pizza. så förstår hur du känner. Men försök att inte tänka så mycket på det även om det är svårt. Du är ju med två personer som du tycker mycket om. kanske det kan göra dig lite lugnare.

2008-04-01 @ 13:28:45
URL: http://www.ellinorss.blogg.se
Postat av: TinaSilver

Åh vilken bra blogg, hoppas du mår bra. Har själv varit i din situation fast jag var ganska ung och de var inte lika "illa" om man kan säga så. Hoppas iaf du får må bra :)

2008-04-01 @ 13:38:14
URL: http://tinasilver.blogg.se
Postat av: Rebecca

Jag vet precis hur du känner, för jag har varit där själv. Det enda sättet är att testa, för det är först då man inser att det inte är farligt. Du är en kämpe, och lämnar du den förbaskade sjukdomen kommer du komma långt =).

2008-04-01 @ 13:41:14
URL: http://bleckisen.blogg.se
Postat av: Filippa

Du kommer klara dig bra ! Du verkar väldigt stark ! : )

2008-04-01 @ 14:02:22
URL: http://f900212.blogg.se
Postat av: Månsson

Att du vet om ditt problem är halva lösningen. :)
Jag tänker hejja på dig!

2008-04-01 @ 14:08:17
URL: http://ecstasyofgold.blogg.se
Postat av: Anonym

du tro inte du har ätit dåligt på sistonde för att känna mindre¨ångest över pizzan?`

2008-04-01 @ 14:33:45
Postat av: Thepreciousgirl

anonym: Nej vi bestämde detta med pizzan för ca 2 veckor sen. Så det beror inte på det =/

2008-04-01 @ 14:34:48
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Sofia

Lycka till imorgon, jag hoppas det går bra. Du är stark!

Titta gärna på min blogg nu och se om det är några kläder du är intresserad av =)

2008-04-01 @ 14:46:17
URL: http://garderobrensning.blogg.se/
Postat av: Alice

tänkt inte på det, och du kommer INTE bli tjcok av en pizza. Det ända som kan hända är att du kommer ett steg längre bort från ätstöringarna även om det känns som om du tappar kontrollen. det är ju faktiskt du som TAR kontrollen om du klarar det här. och om osten oroar dej kan man beställa en med mindre eller utan ost eller ta en vegetarisk pizza.

jag önskar dej lycka till och jag vet att det kommer gå bra för dej! Annars finns ju både din mamma och din behandlare brevid dej.

2008-04-01 @ 15:00:02
Postat av: sarah

Cornelia du fixar pizzan! Ångesten kommer troligen att komma, men du vet att ångest inte är farligt. Det är faktiskt ganska bra..det är liksom ett tecken på att vi gör RÄTT!:D

bloggsvar: dricker inga nd nu, kan inte behålla de. men jag ska till läkaren i veckan och undersöa om det finns något annat som kroppen inte stöter ifrån sig. usch jag hatar detta!

Du förresten, kolla pizzan jag la in i min blogg för några dagar sedan. Sån äter jag titt som tätt och inte är jag tjock? Pizza är bara gott, inte farligt alls:)

2008-04-01 @ 15:14:56
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: Elsa

Jobbigt :(

2008-04-01 @ 16:24:47
URL: http://www.elsahofverberg.blogg.se
Postat av: Anna

Jag hoppas verkligen att det går bra med pizzan imon. Och eftersom du inte kommer gå upp i vikt av den (för nej det gör man inte av 1 pizza) hoppas jag att du kan känna att det är okej att äta sånna grejer iallafall då och då :) Tänkte på en annan grej angående din blogg och det faktum att du skriver om din sjukdom där. Du tror inte att det kan vara en negativ grej, att hela tiden "ältar" allt genom att skriva ner och dela med sig. Vissa har det ju så medans vissa, som kanske du, känner tvärtom att det får dig friare från sjukdomen vilket isåfall ju är bra. Bara en tanke :)

2008-04-01 @ 16:31:21
URL: http://shewantsit.blogg.se
Postat av: J U L i A

du är så otrolig.. alltså, jag vet inte hur jag ska formulera mig.
men jag blir glad av dina bloggar och att du kämpar.
att du vägrar ge upp, det är så starkt.

du har så många som ser upp till dig
och du gör ett kannjobb som förebild.
även förebilder måste få ha sina brister och dåliga dagar.

hoppas du tar hand om dig :* puuss på dig

2008-04-01 @ 16:37:05
URL: http://juliasbullar.blogg.se
Postat av: pasia

egentligen är inte pizza så hemskt, det är ofta storleken som är det dåliga och vissa pålägg. Massa pizzabagare anänder billiga råvaror som dålig skinka och sånt.

Min favoritpizza är otroligt god och är vegetarisk. På har den auberigine, squash, champinioer, färsk basilika, ruccola sallad och några oliver. Ja och ost och det där med

2008-04-01 @ 17:04:02
URL: http://pasia.webblogg.se/
Postat av: milla

åh tack! :o) Det är 1: apelsingröt med apelsin på, 2: tonfisk blandat med matlagningsyoghurt, ärtor, sallad och 3: bulgur, ägg, avokado, svarta bönor och paprika! Ska försöka skriva det oftade i inläggen ;-)

Lycka till imorgon!!

2008-04-01 @ 17:19:36
URL: http://www.halsofreak.blogg.se
Postat av: sofia

du fixar det! det är jag säker på.

2008-04-01 @ 17:26:49
URL: http://sofia0217.blogg.se
Postat av: Lina fredman

usch en pizza låter jätte hemskt. vet inte om jag skulle klara äta det, helt ärligt.
det är samma som tacopaj, min favoritmat JAG KLARAR Inte att äta det. det går inte, men det ör mitt mål just nu! kämpa på du är jätte duktig!

2008-04-01 @ 17:30:08
URL: http://linafredman.blogg.se
Postat av: Jennifer

Cornelia, du klarar det! Visa att det är du som bestämmer! Pizza har liksom för dig, varit min största rädsla. Men för nån vecka sen utmanade jag mig själv och åt en med mina kompisar. Det gick jättebra! Och med tanke på att din behandlare och din mamma kommer att äta med dig så har du ju stöd om det skulle kännas otäckt.

Ännu en gång, du klarar det.

Styrkekramar!

2008-04-01 @ 20:17:57
Postat av: sofia

att du har insett ditt problem är bra, då har du kommit en bra bit på vägen. :D du klarar det, de är så himla starkt av dig att inte ge upp! tack för en bra blogg!

2008-04-01 @ 23:31:02
URL: http://mayflower.webblogg.se
Postat av: Kurre

Hallo! Käka denna pizza och njut av livet, för kanske livet är en pizza? Jag käkar tårta själv idag på min födelsedag. Kramar kurre

2008-04-02 @ 12:22:50
Postat av: Athena

jag tror definitivt att du kmr klara dig ur dina problem, har läst jättemånga inlägg nu på din blogg (va bra den e förresten!) och du verkar väldigt stark. Lycka till nu, med pizzan o hela köret!

2008-04-03 @ 15:54:58
URL: http://athenaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0