Måndag igen

Godmorgon! Usch jag har vaknat typ 10 gånger inatt och tänkt "är det dags att gå upp nu?" Skitjobbigt. Jag hatar att inte kunna sova. Jag kommer ihåg innan när jag knappt åt någonting alls (när jag precis hade berättat för mamma om mina problem för snart 2 år sen), då kunde jag verkligen inte sova. Låg i flera timmar innan jag kom till ro, sen vaknade jag jättetidigt, och låg vaken ibland på nätterna också. Fyfan vad jobbigt det var! Tog sömntabletter och allt för att kunna sova, men de hjälpte inte alltid de heller. En gång överdoserade jag vid en ångestattack, men usch det gör jag aldrig om. Fick krypningar i hela kroppen och kunde inte somna pga det.
Jag har använt antidepressiva också, fluoxetin. Men jag minns hur svårt det var att sluta med dom. Skönt nu att jag inte behöver ta några tabletter. Hatar att göra det egentligen.

Jaja nog om det. Jag jobbar hel dag idag. Ååh vad jag inte vill det... men vad gör man. Får försöka hålla humöret uppe ändå och inte tänka så mycket. Kom på en sak igår... varför säger man alltid högt hur dåligt man mår? Men inte hur bra man mår ibland? "Gud vad jag mår bra idag". Det är sällan man hör. Men, "fan vad jag mår skit idag" hör man jämt. Jag tror det är lite psykologiskt, att man "inbillar sig" att man mår dåligt, bara för att man är van vid att säga så. Tror det är lättare att må bra om man tänker positivt!

Frukosten idag var sjukt god! Kände mig inte speciellt hungrig, men min fruktsallad gick ner lätt som en plätt! Den bestod av mango, banan, äpple, avokado och en rejäl klick vanlig kesella (godare än light-varianten!).
Mums!
Ha en bra dag allihopa. Puss puss!

image1686

Kommentarer
Postat av: sofia

Jag har också tänkt på det där, att man oftast uttrycker hur jobbigt saker är eler hur trött man är på allt. Samtidigt, när om någon frågar läget? så blir ju svaret nästan alltid bra tack, själv?
konstigt det där!

2008-04-14 @ 08:37:28
URL: http://dagensmat.blogg.se
Postat av: Elin

Jag har aldrig provat avokado i fruktsallad. Passar det? :)

2008-04-14 @ 08:51:12
URL: http://dareling.blogg.se
Postat av: Elin

Okidoki, får prova det då ! :)

2008-04-14 @ 09:29:40
URL: http://dareling.blogg.se
Postat av: Malin

Ja det är inte kul o gå på antideppresiva när man slutar med allt som heter piller så känner man sig mer som en "normal" människa. Härligt väder i höllviken i dag. PAssa på och njut :-) ha en bra dag

2008-04-14 @ 10:35:04
URL: http://lightinmysoul.blogg.se
Postat av: Grete

I de perioder jag ätit riktigt dåligt har jag ocks haft stora problem med sömnen.. Det är ju kroppen som inte kan slappna av när den hela tiden är hungrig och på helspänn. Tog också ganska mycket tabletter dr ett tag men nu har jag lyckloutvis kunnat sova ändå. Dessutom har jag slutat med fluoxetin efter mer än tre års medicinering, det känns både skönt och jobbigt. Nu tar jag bara ångestdämpande ibland, när jag mår riktt dåligt. Men precis som du får jag också krypningar i hela kroppen, det är riktigt hemskt! Benen nästan spritter och lever sitt eget livg, så jag försöker klara mig utan. Det känns skönt att kunna klara sig så mycket man kan utan piller. Men ibland måste man faktiskt ta nåt, så jag menar inte att det är dåligt med mediciner. Jag menar bara att det kan kännas bättre för en själv att klara av jobbiga situationer utan :) Skickar en kram till dig så här på veckans värsta dag ;)

2008-04-14 @ 11:25:37
URL: http://grete.tjejsajten.se
Postat av: Malin Liljendahl

Gott med fruktsallad :)

Har också ätit Fluoxetin, men det var ingen medicin som jag blev hjälpt av. Tycker inte heller om att äta mediciner, men jag måste för att kunna ens orka stiga upp på morgonen - Cipralex, Lamictal, Lergigan, Theralen... plus järntabletter och antibiotika för tillfället. :/

Det var Propavan du käkade när du fick myrkrypningar va? Jag har också överdoserat det och fy, vilka hemska myrkrypningar jag fick! Aldrig mer. Har slutat med Propavan helt nu, blev så seg dagen efter...

Sköt om dig, du är stark! :)

Kram.

2008-04-14 @ 12:06:00
URL: http://majoli.blogg.se
Postat av: Matilda

Jag vet att en av biverkningarna med fluoexin är plötslig insomning. Drabbades du av det något?

2008-04-14 @ 17:19:48
URL: http://shannas.blogg.se
Postat av: Anonym

hejhej.
vill börja med att säga att jag läser din blogg dagligen och den peppar mig jättemkt. du verkar vara en så stark och bra tjej och du skriver alltid så kloka saker.
sen vill jag fråga en sak också, min läkare vill ge mig fluoxetin men efter att jag läst om den på internet är jag tveksam... hur tyckte du den va? vad var bra och vad var dåligt? vore jättetacksam om du ville svara:)
annars, keep up the good work!!

2008-04-14 @ 17:31:28
Postat av: Thepreciousgirl

Anonym: Hej!
Vad glad jag blir att min blogg peppar dig!

Fluoxetin hjälpte mig helt klart. Fick nästan inga biverkningar alls! Förutom lite huvudvärk i början, och de var ganska lätta att sluta med. Sen är det vääldigt individuellt. Men prova dom några veckor, och se! Det tar lite tid att vänja sig vid sånna tabletter också, men skulle du få hemska biverkningar så får du helt enkelt testa något annat!

Kram :)

2008-04-14 @ 17:52:00
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Camilla

Tänkte bara frågar varför du åt antidepp??
var det för att du var depprimerad? det kanske var för att du vägde så låte? Jag var/är depprimerad pga. för låg vikt.. det hör väl ihop har jag förstått.
kram

2008-04-14 @ 18:19:54
Postat av: Thepreciousgirl

Camilla: Ja depression! Antidepp hjälper ibland till att "rensa upp" tankarna lite. Att det är lättare att stanna upp och tänka till en extra gång.
Kram!

2008-04-14 @ 18:28:47
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Anonym

hej, gillar verkligen din blogg. Men tkr alla modeinlägg och bilder har förvandlats till recept och mat. börjar
bli lite tråkigt :/ gillade verkligen när du hade bilder på "dagens outfit" och "shoppat" varje dag.

Ha d bra :)

2008-04-14 @ 21:00:25
Postat av: Thepreciousgirl

Anonym: Hej och tack, tror jag :P
Hehe, men jag shoppar inte så mkt just nu. Sparar pengar du vet :) Och mina dagens outfit ser typ likadana ut varje dag, känns det som. Men jag ska försöka hinna slänga in en outfit då och då! :D La ju in en igår ;)

Kramis!

2008-04-14 @ 21:04:50
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0