Jag vill må bra! Inget annat.

En sak måste ni förstå. Ni som skriver "det är din sjuka sida som vill äta nyttigare och träna mer". NYTTIGARE betyder inte att jag ska sitta och knapra morötter dagarna långa. Jag menar att jag ska äta MER och BÄTTRE. Ni missuppfattar! Jag ska äta mer fett. Kaloririkare. Fler måltider och näringsrik mat. Det betyder heller inte att jag vill gå ner i vikt. Det betyder att jag vill få iordning på min kost, äta bra, må bra och orka mer. Det sårar mig så grymt när vissa säger "det är din sjuka sida som spökar". DETTA ÄR MIN FRISKA SIDA!! Min sjuka sida vill svälta och äta onyttigt. ONYTTIGT för MIG är fettsnålt, minimalt med kalorier och få måltider.

Och att jag vill börja motionera. Så fort jag nämner det blir det ett väldans liv att det bara blir tvång osv. Menar ni att jag ska sitta still hela dagarna, och vara rädd för att det ska bli ett tvång? Detta är ju precis det jag behöver lära mig! Att äta BRA och träna LAGOM. Jag är skitlat när det gäller träning. Jag sitter mycket hellre framför tv:n än går ut och går (oftast). Men jag behöver motion! Det behöver ALLA! Jag säger inte att jag ska ut och gå 5 gånger per dag och träna som en tok. Det kommer aldrig hända! Jag är klokare och friskare än så!

Men snälla. Säg inte att det är min sjuka sida. Det krävs en jävla massa mod att VILJA ha en välmående kropp, och att tillåta mig själv MÅ BRA. Jag gör allt detta för att MÅ BRA, för det är vad jag vill!

Ta inte detta som kritik nu, ni bryr er och det är jag jätteglad för! Men nu vet ni hur det ligger till i alla fall.
Slutar om en timme. Då blir det någon god lunch. Tänkte fullkornspasta med tonfiskröra och massa goda grönsaker! Låter bra va?

Puss o kram!

Kommentarer
Postat av: Mingla ♥

Du känner Anna va?

2008-04-03 @ 11:01:20
URL: http://heymingla.blogg.se
Postat av: joj

Träning är faktiskt ett väldigt bra sätt att få ut ångesten på. Men då är ju maten väldigt viktig, fast det vet du ju redan. Fortsätt kämpa! När tankarna spökar, så fokusera på vad DU vill. Skriv gärna upp en lista på varför du vill bri frisk etc och läs varje morgon samt då tankarna kommer. Du är inte din sjukdom, men sjukdomen försöker att vara dig..

2008-04-03 @ 11:03:15
URL: http://yamkela.blogg.se
Postat av: lisa

Jättebra inlägg:) Tycker du verkar må bättre och bättre! Bra kämpat tjejen, det kräver mycket styrka att gå egenom det du gör och dessutom klara det så bra!! Fortsatt lycka till, jag följer din blogg ;)
Kramar!

2008-04-03 @ 11:13:08
Postat av: Nina

Lycka till! Du skrev om light produktet tidigare och tycker du ska titta i Annikas blogg dær hon skrive om fett, varfør det ær bra osv... Verkligen inspirerande! Du kanske redan sett den tidigare, men tycker alla borde læsa lite i den :)

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

2008-04-03 @ 11:15:58
URL: http://shallange.blogg.no
Postat av: Therese

Jättebra inlägg! Förstår att du blir ledsen när det blir missuppfattningar eftersom du kämpar så hårt.. det måste vara jättetufft för dig att ändra om din kost och försöka ta kontrollen över sjukdomen. Innan har ju sjukdomen kontrollerat allt du gjort och stoppat i dig - jag tycker du är jättestark som kämpar emot och äter sådant din kropp behöver för att fungera optimalt. Du är en stor inspirationskälla och jag är verkligen imponerad av din medvetenhet och din grymma vilja. Jag tror på dig, kämpa på och tappa inte hoppet!

2008-04-03 @ 11:25:14
Postat av: Tilda

Träning och fysisk aktivitet är ju för tusan A & O, oavsett om man lider av en ätstörning eller är "frisk" (för vem är frisk, egentligen?).

Att kombinera mer mat med mer träning är ju det absolut bästa sättet (det enda "rätta", kanske?) att öka i vikt på ett hälsosamt sätt eftersom man bygger upp sin kropp både inuti (organen, vävnader, benstommen och allt annat som kan tagit skada av dålig kost) och utanpå (bygger upp sina muskler och muskelfästen).

Om träningen blir lite (med betoning på lite) tvångsmässigt - so what? Alla människor har tvång och måste i livet - oavsett om det handlar om att gå en extra runda innan middagen, parkera bilen exakt i parkeringsfickan eller låta bli att trampa på A-brunnar.

Jag har haft ätstörningar och anorexi i flera, flera år och jag är övertygad om att det skulle hjälpa många att sluta se sig själva som "sjuka", sluta jämföra sig med "normalt" och inte, och istället fokusera på HUR ÄR JAG och vem vill JAG vara. Med detta menar jag inte att man ska ingorera att man är sjuk, men inte lägga fokus på att hela tiden se sig själv som sjuk genom att jämföra sig med "vanligt folk" - utan helt enkelt se sig själv.

Hoppas ni förstår vad jag menar! Kram till er alla

2008-04-03 @ 11:34:34
URL: http://kinell.blogg.se
Postat av: Matilda

Jag förstår precis hur du menar. Men så länge du är kvar i det där nyttighets-tänkandet så blir du aldrig frisk till 100 procent. Och det där med att träna.. vänta med det ett bra tag till, tills dess att du klarar av att dagligen äta energirikare och mer fett. Du kan inte börja med träningen för tidigt. Det blir ju en kompensation för att du får i dig mer energi. Även om du inte tänker så..

2008-04-03 @ 11:38:21
URL: http://shannas.blogg.se
Postat av: Malin

Jag tkr folk ska ta reda på mer fakta och tänka ett steg längre innan dem skriver "kritiserande" ord. :-)

2008-04-03 @ 11:54:11
URL: http://lightinmysoul.blogg.se
Postat av: Matilda

Jag menar absolut inte att vara dum mot dig på något sätt. Men jag har följt till blogg så länge och var medlem på ungdomar.se samtidigt som du, och jag skulle så gärna bara vilja göra dig frisk! Typ ruska om dig, sätta fart på saker och ting, och ja.. Nej jag vet inte. Jag tror fullt ut på att allt du vill är att bli frisk, men att börja träna mer samtidigt som du äter mer kommer ju att ta ut varandra. Jag fick vänta ett braaaaaa mycket längre tag med att börja träna än vad du tydligen får, och det är jag tacksam för att jag fick.

2008-04-03 @ 12:05:32
URL: http://shannas.blogg.se
Postat av: RASA

välskrivet inlägg!

2008-04-03 @ 12:25:59
URL: http://sara91.blogg.se
Postat av: Matilda

Well, keep listen to yourself. Du vet vad man brukar säga? Den som endast lyssnar på sig själv..

2008-04-03 @ 12:37:23
URL: http://shannas.blogg.se
Postat av: Simsalabim

Hei!
Trening er supert, men vær streng med deg selv med tanke på hva slags motiver du har når du trener. Trener du for å gjøre kroppen din sterk og motstandsdyktig, så har du nådd langt. Er de underliggende motivene derimot at du vil "gå av deg" dårlig samvittighet for noe du har spist, så lurer du deg selv.
Jeg ble selv frisk av anorexi gjennom variert trening. Det fungerer ikke å bare holde på med kondisjonstrening hvis du vil komme deg ut av sykdommen. Jeg skaffet
meg en personlig trener som respekterte mine ønsker om å styrke kroppen uten å bli "stor" og muskuløs..anbefales på det sterkeste! Gjennom styrketrening øker du emnesomsetningen i kroppen, og man kan dermed spise mer uten å få dårlig samvittighet.
Det virker som om du kjemper veldig hardt med deg selv for tiden...kjempebra at du ikke gir opp, men virkelig vil bli frisk...dette klarer du! Lev dag for dag, og tenk at hver dag du klarer å ikke gi etter for "syke tanker" er en seier!
Varm klem fra meg

2008-04-03 @ 12:47:57
Postat av: MiniJossan

Imorse blev det fiberhavregrynsgröt (vet inte vad det är för märke, men det är en brun påse). Annars brukar jag köpa dinkelgröt från sal o kvarn - den är jättegod (innehåller linfrön och aprikoser redan från början)

2008-04-03 @ 12:51:00
URL: http://minijossan.blogg.se
Postat av: MiniJossan

såg din andra kommentar nu.. imorse gjorde jag den på spisen, men jag har alltid lika mycket vatten som gryn (brukar bli något mer vatten). tycker den blir perfekt då!

2008-04-03 @ 12:52:03
URL: http://minijossan.blogg.se
Postat av: Matilda

Ja, kanske att man ibland ska lyssna på andra och inte bara på sig själv.

2008-04-03 @ 12:55:27
URL: http://shannas.blogg.se
Postat av: Tezz

Skit bra skrivit.Precis så tycker jag med. Folk tror bara för att man är eller har varit sjuk så kan man inte träna, äta nyttigt med mera. Fast man är ju inte annorlunda än någon annan människa. Fortsätt kämpa på!! Det är ett friskt liv man vill ha.

2008-04-03 @ 14:35:24
Postat av: Umma

Skitbra att du klargör vad du egentligen menar med "nyttigt"! Det ordet kan ha många olika betydelser beroende vem man pratar med. Jag är med på din linje - Nyttigt för mig är att kunna äta av allt men i lagom mängd. Inte ha några tabu:n, och definitivt INTE att äta sallad hela dagarna! Det betyder mycket att du skriver så som du gjort här i inlägget! Jäkligt fin top BTW.

2008-04-03 @ 16:18:12
URL: http://umma.blogg.se
Postat av: sofia

Vilket bra inlägg! Att vara nyttig är ett bra mål, eftersom det innebär lagom med motion och mat - som man ju mår bra av! Nyttighet innebär väl att må bra, så ser jag på det i alla fall. Och att må bra vill ju alla göra, kämpa på! :)

2008-04-03 @ 17:02:40
URL: http://dagensmat.blogg.se
Postat av: Alice

skit i vad andra tkr! det är bara du som vet om det är din sjuka eller friska sida som talar. du vet vad som är bäst för dej!

2008-04-03 @ 17:04:18
Postat av: Anonym

Bra sagt! som sagt så mår alal bra av motion och bra kost. Dessutom väger ju muskler mer än fett, så man går ju upp när man motionerar (i måttlig mängd)
Har själv haft ätstörningar så jag vt hur fruktansvärt jobbigt det är att bryta dåliga vanor..

Lycka till i alla fall! kram

2008-04-03 @ 20:18:15
URL: http://violiejolie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0