Godmorgon, 12 april

Det blev aldrig någon film igårkväll. Det gick inte att koncentrera mig alls... men men. Skönt att sova tidigt ändå, jag klagar inte.
Har startat dagen med frukost och The Hills. Helt perfekt. Ska snart gå och duscha, skrubba, smörja in med brun utan sol och bara lyxa mig lite. Får se vad som händer idag, ska inte planera något. Skönt att ta dagen som den kommer istället.

Ikväll ska vi i alla fall äta sushi, vilket är en av mina favoriträtter. Går att variera så mycket med innehållet, och sushi behöver inte betyda rå fisk. Det är gott med skaldjur, avokado och olika grönsaker i också. Och jag ska nog prova att rulla bitarna i lite sesamfrön, vilket de brukar göra på sushiresturanger.

På tal om asiatisk mat. Vad är det godaste man kan äta i Thailand? De äter ju mycket fisk och frukt där vad jag har förstått. Någon speciell rätt som man absolut måste prova på? Har också sett att det serveras någon slags pannkaka med banan och grejer va?

image1669


Kommentarer
Postat av: Elin

Okej, där har jag med varit :) Har varit på Kreta tre ggr. Så en gång där, och två gånger i Platanias som ju ligger precis bredvid.

Härlig blogg tjejen, har lagts till på bloggkoll :)

2008-04-12 @ 09:42:10
URL: http://dareling.blogg.se
Postat av: Cecilia

Du MÅSTE äta chicken wth chaschewnuts. Och såklart äggnudlar då :)
Dom har så sjukt god mat i Asien så man dör. Vart är det du ska ? :)

2008-04-12 @ 09:42:34
Postat av: Thepreciousgirl

Cecilia: Oj det låter riktigt, riktigt gott! Cashewnötter är grymt goda.
Resan är inte beställd än, men förmodligen sydvästra Thailand. Typ Khao Lak, Koh Lanta, Krabi. Och sen göra massa mysiga utflykter till de mer stillsamma öarna ! :)
Har du varit där? (Antar det?) Var isåfall?

2008-04-12 @ 09:49:53
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Elin

Godaste thaimaten är lätt CHICKEN W. CASHEWNUTS. Så sjuuuukt gott!

Och bananpannkaka ja, serveras med nutella ;) Sjukt gott, haha.

2008-04-12 @ 09:57:23
URL: http://dareling.blogg.se
Postat av: Anonym

Pad thai är asgott! Nudlar blandat med massa grönsaker och fisk eller kyckling eller nått sånt. Sen måste du äta pannkaka med nutella som smälter på! Kostar typ 4 kr för en!

2008-04-12 @ 10:00:50
Postat av: sarah

Fisk och skaldjur är givet! jag kommer ihåg att vi fick friterade bläckfiskringar (som i grekland typ) på en liten restaurang, med olika "dippsåser" och ris och grönsaker till. Jo deras soppa på cocosmjölk, citrongräs, räkor och andra skaldjur som serveras med ris är ett måste. sen åt vi någon gryta med kyckling och cashewnötter och röd curry, med ris eller nudlar. jag är inte så hooked på nudlar, men om man gillar det så.
sen måste du satsa på alla goda färskpressade juicer och exotiska frukter. en dröm!

2008-04-12 @ 10:03:22
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: E-S

Min favorit är helt klart Tom Kha Gai, kycklingsoppa gjord på kokosmjölk! Lite roligt att jag faktiskt aldrig åt det när jag var i Thailand :P Men av det jag åt på plats var det nog kyckling i currysås som var godast. Roligast var dryckerna, du måste beställa in kokosnöt som måltidsdryck, då får man en stor kokosnöt med sugrör :-D

2008-04-12 @ 10:03:27
URL: http://thecrazybeautiful.blogg.se
Postat av: En som älskar thaimat

Något som är huuur gott som helst är det du hade bild på i inlägget, Phad Thai (thai style noodles), som bara är helt underbart gott. Dcok är vissa restauranger bättre å vissa sämre på att göra rätten så den kan skilja sig lite i smaken från olika restauranger men vilka rätter gör inte de. Får du en riktigt bra Phad Thai kommer du bli fast :P. Kraaaam

2008-04-12 @ 10:14:01
Postat av: looove thaifood

Å just de, angående med pannkaka med banan så brukar de hälla på sweet milk också men blir riktigt mumsigt. Du måste köpa den från gatan me där de har små vagnar där de gör pannkakan efter beställning. På restauranger är de inte lika grymma och goda som dem från gatan. Sen är de även billigare å köpa från gatan och de är ju heller inget negativt :). Kram igen!

2008-04-12 @ 10:16:26
Postat av: Johanna

Minibananer, haha! Dom var så sjukt söta att man måste prova dom ;) Och dom brukar ju ha tjocka småpannkakor till frukost typ, det var mumma!

2008-04-12 @ 10:43:30
Postat av: Elin Nilsson

Hejsan!! Jo visst är dessa katter söta=)
Snygg blogg =)

2008-04-12 @ 10:57:41
URL: http://Elinilsson.blogg.se
Postat av: Carro

Seafood garlic & pepper :D

2008-04-12 @ 10:57:51
URL: http://carouline.blogg.se
Postat av: Louise

Mhh The Hills är verkligen kul att titta på! Lauren har verkligen stil!

Och Thailand är helt underbart... All mat känns så fräsh och det är suveränt gott. Det finns mängder med goda pannkakor, med olika saker på! Måste prövas, helst de söta sorterna!

2008-04-12 @ 11:02:36
URL: http://louisekarin.blogg.se
Postat av: Julia

Sushi, gud vad gott. Du gör mig lite avis nu!!!

2008-04-12 @ 11:49:39
URL: http://ibebeautiful.blogg.se
Postat av: Sandra

Kyckling med cashewnötter är det bästa som finns i Thailand, jag levde praktiskt taget på det när jag var där för många årsedan, och skulle antagligen göra det nu med. Och på tal om "någon slags pannkaka med banan och grejer" var det bästa jag visste då, testa det! Det är friterade pannkakor med choklad och banan, om det känns jobbigt.. testa en gång och smaka, bara för smakandets skull ;)

Var rädd om dig fina!

Kramar S

2008-04-12 @ 13:00:28
URL: http://sholmberg.blogg.se
Postat av: Linn

jaa, ja när jag var i thailand i nov -07 så åt vi pannkakor som de stekte ute på en vagn (typ som korvkioskar här, fast korvkioskar är typ lyxresturang i jämförelse med den vagnen) osså la de på hackad banan och chokladsås och virade de som en liten rulle. AS GOTT!!

2008-04-12 @ 13:33:47
URL: http://linz0r.blogg.se
Postat av: linnea.

bananpannkaka har jag själv aldrig smakat då jag har gluten, men enligt min familj så är dom supergoda i lagom mängd. kan lätt bli för mkt! ;) själv kan jag tipsa om stekt ris med kyckling eller räkor! bland de billigast på menyn och finns ÖVERALLT. hur gott som helst, fungerar alltid. ris, grönsaker, kött och ägg stekt i en enda röra. mums! kyckling med mini majs, med cashwenötter, röd och grön curry, masaman.. det finns massor! och pad thai såklart, om du har samma smaklökar som mig så kommer du stormtrivas! det thailändska köket är det bästa i världen, tveklöst! du måste även prova tom ka kai-soppan! den är gudomlig.

2008-04-12 @ 16:18:39
URL: http://linneaah.blogg.se
Postat av: mickis

grön curry med räkor är bland det godaste som finns!! en utav mina favoriter.. :)

2008-04-12 @ 19:04:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0