Svar på frågor

1. Hur kunde du få din blogg så snygg och komma på allting?
Jag redigerar i stilmallen. Det är rätt klurigt, men hjälp finns på info där det mesta står. Det är rätt lätt när man väl kommer på hur det fungerar. Fråga din bror eller pappa, de kan kanske? Själv hjälpte min storebror mig och vi lyckades lista ut hur det fungerar. Det skulle tagit mig väldigt lång tid att skriva ner exakt hur man gör. Och ni hade ändå inte förstått. Så fråga någon killkompis, pappa eller bror (ja, killar är oftast bättre på datorer än tjejer).

"Och komma på allting", vet inte riktigt vad du menar med det. Det jag skriver om eller designen? Aja, det jag skriver om är mitt intresse, modet, shoppingen och det. Sjukdomen är något jag måste skriva om. Att skriva ner alla mina känslor är som terapi för mig. Jag älskar att skriva och berätta exakt hur jag känner i olika situationer.

2. Vad gör du om dagarna?
Som ni vet har jag anorexia, och har haft det i snart 6 år. Det var inte förräns förra sommaren som jag berättade för min mamma om sjukdomen, och jag bröt ihop totalt. Jag provade att gå till skolan (skulle börja 3:an på gymnasiet) men bara satt och stirrade. Jag blev väldigt anorektisk och självdestruktiv så fort jag kom till skolan. Det kändes som att alla såg ner på mig, ingen ville vara med mig och jag kände mig som en skugga efter alla andra. Jag dög helt enkelt inte. Så jag ringde mamma direkt efter skolan och sa "jag pallar inte", "jag vill bara komma hem". Så jag slutade skolan och började kampen mot ätstörningarna. Jag fick ut mina betyg från ettan och tvåan, och kan plugga klart det sista året när jag vill på folkhögskola. Så de två året jag gick var inte förgäves.

Det är därför jag inte går i skolan.

Jag går till en klinik där jag får hjälp med maten, mina tankar och känslor och de håller koll på min vikt och hälsa. Jag får massage ibland, ibland är vi ute på stan och äter lunch. När jag inte är där är jag hemma. Jag skriver en bok om mitt liv. Om ätstörningen och allt annat som hänt mig. Jag brukar läsa. Går ut och fotograferar och redigerar bilderna i min dator. Jag tar hand om min hund jag fick förra året. Det har alltid varit min största dröm att ha en hund, och hon (Tea) förgyller mitt liv och ger mig så mycket glädje och kämparglöd. Så vi brukar gå ner på stranden, springa fritt och leka. Ibland sitter jag och försöker hitta ett passande jobb. Ett jobb där jag slipper tänka på mitt utseende och jämföra mig med andra. Ska söka jobb på min mammas skola, på ett dagis där jag tror jag hade trivts.
På helgerna träffar jag Fanny, min bästa och underbaraste vän. Vi har alltid roligt och förstår varandra fullt ut. Jag förlorade alla mina vänner efter att jag slutat skolan och berättade om min sjukdom. Jag har fått ta mycket skit från många. Att det är mitt egna fel osv.
Ibland när jag är hemma gör jag ärenden åt min mamma. Som att handla, lämna böcker på bibblan, städa...
Så mitt liv är inte så jätteroligt precis. Men jag har lärt mig att hitta på saker. Det är viktigt att inte bara sitta och glo, då kommer man lätt in i dom sjuka tankarna igen.

3. Hur mycket pengar gör du av med på kläder, assocearer osv i månaden?
Kanske 2000 kronor. Ibland mer, ibland mindre. Hade jag haft mer pengar hade jag shoppat konstant. Jag älskar det! :)

4. Hur började du äta oså så att det ledde till en ätstörning?
Maten ledde inte mig till anorexin. Det är mycket som hänt i mitt liv som gjort att jag blivit självdestruktiv och orättvis mot mig själv. Jag kom på min pappa med att vara otrogen. Skilsmässa. Mycket bråk. Jag har alltid inbillat mig att alla problem och allt hemskt som hände var mitt fel. Allt började med att jag gjorde illa mig själv. Jag rispade in saker i armarna, magen m.m. Klippte mig själv, brände mig med tändaren osv. Jag tyckte om känslan. Känslan av kontroll och smärta på utsidan. Men jag ville synas på nåt sätt. Jag började tänka mer och mer på min kropp, att jag behövde gå ner i vikt osv. Sen gick det bara utför.

5. Jag undrar hur du tror att ditt liv ser ut om 30 år?
Oj. Om 30 år är jag 49. Förhoppningsvis har jag barn och en man som älskar mig och som jag älskar. Jag jobbar som författare och bor i en fin villa i ett lungt område. Har massor med underbara vänner och jag trivs med livet. :P

6. Något särskilt du vill jobba med eller något särskilt du vill studera?
Jag vill gärna jobba med foto och bild. Gärna inom modebranchen. Annars har jag länge drömt om att bli designer, att designa mina egna kläder och kanske bli känd. Eller så vill jag bli nån som åker runt till drabbade länder, som Afrika kanske? Ta hand om människor, ge dom mat, vatten, jobb och bygga skolor, hus och affärer. Jag har massa drömmar faktiskt :) Ett tag ville jag bli modell också, men börjar väl inse att det inte är något för mig. Vet inte om jag är stark nog.

7. Var köper du dina kläder?
Gina tricot, H&M, Lindex, JC, Bikbok, Wedins, Dinsko, Ellos.se... det vanliga typ ;)

8. Vilken skola och vilken ubildning går/gick du?
Jag gick på sundsgymnasiet (Säger kanske inte er så mycket :P). Jag gick samhälle med inriktning kultur. Kul faktiskt! Fast första året sög då vi bara plugga ihjäl oss typ...

9. Vad gillar du att göra när du är ledig?
Jag är ju ledig hela tiden typ. Hehe. Men på helger tycker jag om att gå ut, typ festa och dansa. Gå på konserter. Eller så älskar jag att bara sitta och dricka te, äta naturgodis och prata om allt mellan himmel och jord. Eller att se en bra film, gärna en att gråta till :)

Detta var ju skitkul! Ställ så mycket frågor ni vill :) Jag svarar mer än gärna.
Puss

Kommentarer
Postat av: Sessan

Frågor:
1. Vad använder du för skönhetsprodukter? Allt från parfym till mascara!
2. Vad är dina "måsten" i matväg som du bara måste ha varje dag?
3. Vilka naturgodisar är dina favoriter?
4. Vem är din favoritartist?

2007-10-17 @ 10:54:44
Postat av: Johanna

Om du kunde ändra skönhetsidealen, hade du ändrat dem då och till vad?

2007-10-17 @ 11:07:06
Postat av: Anna

Jag har en fråga:) eftersom att du inte går i skolan och inte får studiebidrag eller jobbar hur kan du då har råd att shoppa kläder osv för 2000 kr i månaden? hoppas du svarar på min fråga=)

ha det gott! puss å kram

2007-10-17 @ 13:18:33
Postat av: maria

Hej! Har en fråga. Hur mycket motionerar du per vecka? och hur mycket motionerade du när du var som värst i anorexin?

2007-10-17 @ 15:55:40
Postat av: n

Jag går också samhälle kultur och tycker också att det var rätt mycket i ettan och tvåan men det är ändå kul.

2007-10-17 @ 15:56:53
Postat av: Celine

Kan du äta all sorts mat, eller är det något du känner/vet att du aldrig skulle kunna få i dig. Sen undrar jag över hur lång du är och hur mycket du väger idag?

MASSA KRAMAR!! Älskar din blogg så himla mycket och det är så roligt att läsa att du verkar må så mycket bättre nu :D Jag blir så glad!!!

2007-10-17 @ 17:31:39
Postat av: Celine

Kan du äta all sorts mat, eller är det något du känner/vet att du aldrig skulle kunna få i dig. Sen undrar jag över hur lång du är och hur mycket du väger idag?

MASSA KRAMAR!! Älskar din blogg så himla mycket och det är så roligt att läsa att du verkar må så mycket bättre nu :D Jag blir så glad!!!

2007-10-17 @ 17:31:45
Postat av: M

Du klär dig så snyggt, vart får du inspiration ifrån till hur du ska klä dig?

2007-10-18 @ 10:07:46
Postat av: Bonie

"Det kändes som att alla såg ner på mig, ingen ville vara med mig och jag kände mig som en skugga efter alla andra."

normalt beteende?
känner desamma å får ångest var gång mat är inblandat...

vet inte ens hur en normal portion ser ut..l äter förmkt eller (hellre!) inget alls...

well.. take care =)

Postat av: Bonie

btw, sjukt modigt berätta!

skulle jag ALDRIG aldrig aldrig palla!!!

Postat av: Y

du ville synas.
känner igen det där. min dotter vill också synas. vara annorlunda. läggas märke till. undrar hur det blev så?

läser vidare..

2008-01-23 @ 00:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0