Spegeln, min värsta fiende

Idag var min mamma och jag i Malmö. Gick lite i affärer och hade mysigt. Jag tog på mig ett par jeans för en gångs skull, istället för leggings som är så bekvämt och ångest-fria. Jag hade mina stuprörs-jeans jag haft sen förra året då jag vägde 10 kg mindre. De passar fortfarande. Weird! Men men, till saken. Det är som att något i min dör varje gång jag ser mig i spegeln. Känner hur byxorna sitter en aning annorlunda över mina lår. Mina lår som inte längre är små som stickor. Min rumpa som inte längre är platt. Varför är detta en skrämmande syn? Varför känns det som tårarna ska komma så fort jag ser en förändring i min kropp? En kvinnlig liten kurva, som egentligen är hur fin som helst. Men inte på mig. Jag själv ska inte ha sånt. Tankarna är ett helvete att motarbeta. Det finns ingen lösning eller botemedel. Det är bara att låta sig tryckas ner en stund, till bottnen av helvetet, för att sedan klättra uppåt mot ljuset ytterligare en gång. Mitt liv kommer fortsätta i det mönstret. Aldrig kommer jag acceptera mina lår eller min kropp överhuvudtaget. Men att lära sig leva med den, det är en annan sak. Jag tvingas helt enkelt att se ut såhär, för att någonsin kunna leva ett hyfsat normalt liv.

Varför ser jag inte ett sött ansikte, en normal kropp och en snäll och underbar person i spegeln? Varför är första tanken, "oh fy fan"... jag vill inte tänka "oh fy fan", jag vill kunna tänka "nämen se, vad fin jag är idag, och vad underbar jag är som person!"

Och jag vet att jag inte är ensam om detta. Har inte alla någon gång känt såhär? Ett negativt mönster som knappt går att bryta. Och när man tänker efter fattar man inte varför man är så hårt mot sig själv. Varför skulle inte du och jag förtjäna samma lycka som hon på stan?

Kommentarer
Postat av: alice

varje gång du tänker det är det ngn annan som önskar sig att kunna vara dej, bara för en dag...
var nöjd med dej själv, du e fin som du e!

2007-10-28 @ 21:12:35
Postat av: Thepreciousgirl

alice: Ja så kommer det alltid vara. Men "var nöjd med dig själv" är inget som bara kommer från ingenstans. Jag vet inte hur jag ska göra för att det ska bli så. Jag försöker vara positiv och allt, men ändå finns det en stooor del inom mig som tycker tvärtom. :/

2007-10-28 @ 21:38:46
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: tigrisenemmis

Jag vet hur det känns, varje gång jag ser mig i speglen, så ser jag så mkt som jag bara vill ha bort.. trycker ner mig själv. Egentligen är vi själva våra värsta fiender när det gäller utseende.. Det är bara vi själva som kan fixa vårt självförtroende och vår självkänsla. Men sen finns det säkert ingen som är helt nöjd med sig själv heller =) det finns alltid något att klaga på :/ tyvärr!!! iafl på mig :/

2007-10-29 @ 09:30:20
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se
Postat av: Carro

Åh.. Exakt samma här! Jag hatar att se min mage i spegeln. Fett, fett, fett. Men när jag står brevid mina kompisar så ser jag smal ut. Smalare än dem.. Fan jag hatar speglar!

2007-10-29 @ 10:15:01
Postat av: Ulle

Det du säger hör jag nästan varje dag av min dotter, och det känns lika ledsamt varje gång. Jag önskar så att ni verkligen kunde se samma sak som alla vi andra ser, mämligen en jättefin och jättesmal tjej som förtjänar all lycka här i livet. Stora kramar till dig!

2007-10-29 @ 10:48:40
URL: http://makrames.blogg.se
Postat av: Jennifer

kämpa, sötnosen! låt inte de dumma och sjuka tankarna förstöra för dig. jag vet precis hur du känner det, det är en kamp. jag tycker att du borde göra dig av med kläderna som är för små. jag brukar nämligen själv testa mina jeans jag hade när jag såg ut som ett skelett, och var döende. å, ja, det är jävligt ångestladdat, att se att de inte passar längre. men aldrig att jag skulle vilja tillbaka till helvetet igen, ALDRIG!

kämpakämpakämpa. du är bäst!

2007-10-29 @ 10:58:49
Postat av: Kajsa (Smulaan)

Speglar, åh varför finns dom?
En spegel kan förstöra min dag.

Men jag hoppas att du någongång kan stå framför den och säga "fan, vad snygg, söt och underbar jag är idag".
Kämpa på, hej och hå ;).

2007-10-29 @ 11:20:37
Postat av: Ammsy

Men starkt att ha jeansen på dig!

själv har jag bara 2 par byxor som jag vågar använda.. för att jag vet hur de sitter och vågar inte se hur de andra är! så jag tycker det var skitbra att du tog jeans! Go girl!

2007-10-29 @ 11:58:58
Postat av: Jennifer

Hejsan!
Jag vet vad du menar, är precis likadan. Börjar dock bli bättre eftersom jag börjat gå till en personlig coach och jobbat med min dåliga självkänsla. Vill bara tipsa dig om att prova det, annars är det pogrammet "Nyberg & Törnblom" ett väldigt bra pogram för människor med låg självkänsla. Om inte kan du alltid läsa boken "självkänsla nu" med Mia Törnblom som hjälpt mig otroligt mycket på kort tid, även om jag har en lång lång bit kvar.
Ha en bra dag:)

2007-10-29 @ 13:14:35
Postat av: S

Du är inte ensam!!!!

2007-10-30 @ 09:13:17
Postat av: Julia

Jag kan såååå relatera till dig! Jag tänker precis likadant och hatar det...Jag läste nån stans att du hade gått vidare i elite model look 2007,grattis! Jag har också gjort det! Jag tycker visst att du ska gå,jag ska gå!

2007-11-01 @ 11:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0