ProAna

Ett livsfarligt beroende. Sidor som peppar en ner till dödligt låg vikt. Tips på kalorisnål mat och de bästa träningsformerna. Tips på att undvika mat och att lura familj och vänner.

Jag har själv under en tid gått in på dessa sidor. De finns överallt, ett enkelt klick på google och tusentals sidor poppar upp på din datorskärm. Tips på ett långsamt självmord, ett långsamt ohälsosamt och olyckligt liv.
Idag avskyr jag dessa sidor, dessa människor som drar ner andra i detta beteende. Att lura i andra små flickor att det är en livsstil och ingen sjukdom. Att det är ett val de gör och att inget kan stoppa dom. De känner sig odödliga och starka. När de med sanningens ögon är påväg att förlora greppet om verkligheten och vad som egentligen är riktig lycka. Jag vet hur starkt man kan känna denna lycka inom sig när ett kilo rinner av ens kropp. Ett rus som sprids genom kroppen och får en att vilja fortsätta. Samtidigt som man ser på de andra lyckliga flickorna, de som är friska och upplever riktig lycka, och avundas. Du svälter och du tappar i vikt, när du helst av allt egentligen vill kunna äta den där kakan och leva som vilken tonåring som helst. Plötsligt har det gått flera år som man slösat bort på ett såkallat liv som inte handlar om annat än mat och kalorier. Hur detta ska undvikas så lätt som möjligt.

Var gång jag läser "kämpa på, du klarar att gå ner i vikt, vi är starka tillsammans" eller liknande, brister det inom mig. Jag vill ta dessa personer i armen och skrika åt dom att sluta döda sig själv och andra. Att man inte finner någon som helst lycka genom en SJUKDOM. Jag vill bara gråta och låtsas som att jag själv aldrig gått så långt. Suttit och tagit emot tips på hur man blir mager som ett skelett och skrivit ner oändliga listor på mat och kalorier. Räknat fett och kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler. Inte ett gram för mycket, då är jag en usel person.
Jag har aldrig i hela mitt liv peppat någon annan åt detta sjuka beteende. Jag önskar inte ens min värsta fiende denna sjukdom... denna sjukdom som så snabbt växer och kanske snart drabbar både våra mammor och våra framtida barn.
Är det inte dags att sätta stopp?

Kommentarer
Postat av: rebecca

jag håller med det är sjukt! helt sinnesjukt och borde inte finnas, inte existera. jag blir precis som dig fustrerad när jag ser tunna och smala flickor som kämpar för att gå ner i vikt. och för att svälta sig själv. jag blir sur. inte på dom men på att dom inte fattar. på att dom inte inser vad de ger sig in på! det är så jävla hemskt

2007-10-29 @ 13:40:30
URL: http://mywayback.sprayblog.se/
Postat av: Victoria

det är verkligen dags att sätta stopp, det har du fullkomligt rätt i..... det värsta är när man själv varit en sån tjej liksom, då får man ännu mer panik nu efter när man ser sånna person... det är fruktansvärt...
ha det bra tjejen..!

2007-10-29 @ 15:47:48
URL: http://victoria---h.blogspot.com
Postat av: Kristina

Jag håller med dig, det är helt fruktansvärt. Förut kunde jag inte klara mig en dag ut att gå in på de hemsidorna och det tog all min viljestyrka att sluta gå in på de. Förstår inte de som gör hemsidorna hur det påverkar andra. Och hur de hjälper till att förstöra liv!

2007-10-29 @ 16:16:53
Postat av: Stephanie

Sant. Det låter så bra när du säger allt. Jag har slutat gå in på de sidorna. Jag orkar inte. jag försöker få bort tankarna. Jag hoppas det går bra för dig! Jag älskar att du är så ärlig på loggen (tror du är?) och inte försöker hålla upp gnn fasad utav att "jag mår alltid bra, jag är så stark och är frisk" Men det är det som visar hur stark du är. Fortsätt vara såhär, någon dag kommer du se den vackra och underbara
tjejjen. Kämpa vidare bara!

2007-11-02 @ 10:42:37
URL: http://stephanielouise.blogg.se
Postat av: Marcus

Jag tycker det här beteendet som dessa flickor håller på med är helt osannolika.Dom tror att man mår bättre för att man väger 40-50 kilo! jag blir förbannad på dom, dom hoppåar av lycka när dom går ner o andra stunden när dom gått upp så vill dom inte leva längre, jag säger så här om dom lever så här så kommer dom inte leva längre då heller. och jag har läst på vissa sidor uppmanar dom till at skada sig!!!!
dom sitter och skriver att man SYNDAR när man går upp i vikt!!!! jag vill helt ärligt ge dom som sitter och förstör andras liv en käft smäll så dom vaknar upp ur sin lilla dröm värld. jag hoppas dom kommer ner till jorden en dag och att dom kan förstår hur sinnesjukt dom beter sig....

2007-12-29 @ 23:35:45
Postat av: pam

Det är inte alls sjukt

2008-04-22 @ 18:11:56
URL: http://pam.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0