Boken om mitt liv

Ni vet kanske att jag skriver en bok? En bok om mitt liv, min kamp, mitt självdestruktiva beteende, min ensamhet och förtvivlan. Jag har kommer en bit, men det är otroligt jobbigt att skriva. Jag klarar inte mer än två A4-sidor om dagen, om ens det. Det tär på krafterna, det väcker gamla minnen jag burit på och jag kan bli väldigt deppig. Så jag tar det lungt, i min egen takt. Hellre att det jag skriver kommer direkt från hjärtat, än att det blir halvdant.
Ätstörningarna är lättast att skriva om, och familjen, pappa, mamma och syskon är svårast. Jobbigast är tiden då jag var ett litet lyckligt barn. Det jag saknar jag inser att det aldrig kommer komma tillbaka. Det kommer aldrig bli vi fem igen, mamma, pappa och mina två bröder. Aldrig vi fem runt ett matbord, skrattandes, glada och lyckliga.

Den svåra tiden måste ersättas med något annat. Jag behöver något att leva för. För tillfället får mitt hjärta näring av min familj (mamma och bröder), min hund, modeintresset, mina vänner och de som bryr sig om mig. Jag försöker starta om mitt liv på nytt, födas till en ny människa. Inte vara den deppiga tjejen som inte äter, som bara skadar sig själv och inte bryr sig om något.

Ska se om jag får skrivarlust senare. Vill bli klar med min bok. Jag vill ge ut den, påverka och få andra att känna sig mindre ensamma.

Låg och funderade på vad den ska heta, boken alltså. Någonting med bubbla (eftersom jag kallas bubblegum).
Evighetsbubblan?
Livet i bubblan?
Bubbla av glas?


Har ni några förslag?


Kommentarer
Postat av: karoline

jag vill jätte gärna läsa din bok när den blir klar:)

2007-10-03 @ 14:37:55
URL: http://candence.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

karoline: Oh va kul att höra :)

2007-10-03 @ 15:59:17
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Jenta

Evighetsbubblan, är det inte en bubbla so du käpar dig för att ta dig ur?
Livet i bubblan, ett bra alternativ, men titeln låter lite för bekant o jag får säga vad jag tycker.
Bubblan av glas , alternativ ~ i en bubbla av glas? :)
Ta en titel du känner dig bekväm med.
Hur många sidor har du skrivit hittills?
Skulle bra gärna vilja läsa den när den är klar :)

2007-10-03 @ 16:00:37
URL: http://unsolved.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

Jenta: Tack för tipsen! Men på ett sätt är det en evighetsbubbla, eftersom det alltid (iaf för mig) kommer finnas en sjuk del kvar, men som jag ska kunna hantera. Aja jag förstår vad du menar.. Jag har skrivit ca 70-80 sidor (A4 på dator) nu så jag vet inte hur mycket det blir i en liten bok. Och jag är långt ifrån färdig :P Vad kul att du vill läsa den, det peppar mig att skriva vidare! Kram

2007-10-03 @ 16:14:59
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: polka

Jag tycker att Jenta hade ett bra förslag. I en bubbla av glas. Glas är ju liksom så hårt och svårt att tränga igenom.. Det ska bli jätteroligt att få läsa din bok. :D Ser fram emot det! Lycka till!:D

2007-10-03 @ 16:15:29
Postat av: Thepreciousgirl

Polka: Ja verkligen! Jag ska skriva ner hennes förslag ;D Tack ska du ha!! :D

2007-10-03 @ 16:17:13
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: tigrisenemmis

Jag längtar tills den är klar, lätt jag köper den sen :D
-Bubblan flyger vidare?
-Livet som en ensam bubbla?
-här är bubblan, det är jag?
Fan vad dåliga ideer :P haha men ändå, ville bidra med något :P

2007-10-03 @ 18:36:41
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se
Postat av: Anna_85_

skulle också vilja skriva en bok om mitt liv. har skrivit lite förut. men alldeles för lite för att bli en bok.
jag hoppas din bok blir färdig och att den blir utgiven. du får skicka den till en massa förlag.

2007-10-03 @ 18:38:26
Postat av: Mimmi

Glasbubblan kanske? :) Jag ser framemot att få läsa din bok, jag har själv ätstörningar (anorexi) men mår mkt bättre nu, det är inte helt bra, men på god väg :)

2007-10-03 @ 18:58:49
Postat av: P

Måste bara säga att jag gillar din blogg jätte mycket :)

2007-10-03 @ 18:59:39
Postat av: Sofia (phea på bilddagboken)

Bubblan av glas
- så skör men så oförstörbar
För det handlar ju att man är fast i ett beteende, och man tror att man själv vet bäst, man kan inte släppa in folk nära. Men bubblan är ju ändå riktigt skör, kommer någon nära så brister man, antingen blir man riktigt arg, eller så blir man ledsen och sårad. I andra fall är ju den där bubblan helt oslagbar och oförstörbar, den går inte att bryta sig igenom. Man är fast i en tankebana och i en livsstil och ett beteende som är omöjligt att komma ur, och allt detta händer i bubblan.
Man vill komma ur den, men ändå inte. Den är ju så skör och fin ändå...
Hoppas verkligen det går bra med din bok,
jag hejjar verkligen på dig.

2007-10-03 @ 19:28:21
URL: http://witz.blogg.se
Postat av: Carro

Att den ska heta något med bubbla det tycker jag verkligen .. Kanske något med såpbubbla , så skört och levandes i en tillvaro som kan spricka när som helst. Som i ditt fall att allt brast och du berättade för din mamma .. Jag ser framemot att få läsa den !

2007-10-03 @ 19:42:45
URL: http://acmd.blogg.se
Postat av: josse

i en bubbla av glas tycker jag var en jättebra idé. eller livet i bubblan som du skrev.. vill också jättegärna läsa boken sen :)

2007-10-03 @ 19:47:29
Postat av: Anna

Kanske "En bubblas resa"

2007-10-03 @ 20:57:33
Postat av: Thepreciousgirl

Tack för alla tips! Jag skriver ner dom. Kramar till er

2007-10-03 @ 21:09:18
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Isabel

Jag tycker du ska vänta med boken....
Det är lite för tidigt du har ännu inte kommit helt ut ur ätstörningen, så du kan ju inte riktigt se det från ett hälsosamt perspektiv, sammtidigt som det väcker känslor, som du skriver.
Det är mycket lättare och roligare att läsa klart kapitlet i sitt liv innan man skriver om den. DEt är vad de flesta författare gör. Sen när du tagit igenom dig allt och känner dig frisk, då tycker jag att du ska blicka tillbaks till dina gamla inlägg på UM och summera allt och börja skriva boken om din ätstörning eller ditt liv.
Men det är bara min åsikt...
Take Care <3

2007-10-03 @ 21:51:22
URL: http://lollidoll.blogspot.com
Postat av: aaabbbccc

livet i en bubbla röstar ja på!

2007-10-03 @ 21:58:32
Postat av: stars in heaven

En bubbla av glas tycker jag.

2007-10-03 @ 22:43:57
Postat av: Therese

Livet i bubblan låter perfekt.
Längtar tills den är färdig!

2007-10-04 @ 00:32:55
Postat av: Linn

Livet i evighetsbubblan ?
eller kanske.. Som en skör glasbubbla ?
Ser fram emot att läsa din bok ! :)

2007-10-04 @ 02:04:19
Postat av: Thepreciousgirl

Isabel: Jag kommer aldrig komma helt ur min ätstörning. Den kommer tyvärr alltid sitta någonstans i mitt huvud, alltid följa mig i det jag gör i mitt liv. Jag har kommit en bra bit på vägen och jag har varit på "andra sidan" och sett hur det är att leva normalt. Jag har fler friska tankar än sjuka, och jag kan lätt skjuta undan de sjuka när jag skriver. Jag tror det är nyttigt för andra att se vilket helvete det är att leva i också. När själva ätstörningen pågår fullt ut. Jag själv blir inte ett dugg pepp åt det sjuka hållet att läsa det, och jag tror inte andra blir det heller. Som när jag var utomlands förra året, då jag låg och räknade mina hjärtslag med rädslan att det skulle sluta slå... sådana saker är "bra" att ha med, eftersom det avskräcker och visar den smutsiga sidan av en ätstörning. Men jag förstår vad du menar, såklart. För många är det nog så att de måste bli friska helt och hållet innan de ger sig in i något sånt här. Jaja, ta hand om dig. kram

2007-10-04 @ 07:25:34
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: n

Jag har haft en riktig ätstörning och har behandlas för den. Man kan visst bli frik, jag tycker att jag är frisk. Visst tänker jag på vad jag äter ibland men jag är absolut inte sjukare än samhället snarare tvärtom. Idag har jag ingen problem med att äta gobis och sånt. Jag förstår vad du menar med man måste tro att man kan bli helt frisk. Kämpa vidare. Kram

2007-10-04 @ 09:46:07
Postat av: Thepreciousgirl

n: Jag har inte sagt att man inte kan bli frisk! :S Jag sa bara att sjukdommen alltid kommer finnas kvar hos MIG! Det är olika för alla.
Kul att du blivit frisk! Starkt jobbat. Kram!!

2007-10-04 @ 11:20:20
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: nanna

hur vet du att sjukdomaen alltid kommer att finna hos dig? hur kan du vara så säker.. den behöver inte alltid finnas kvar, jag vet..
glasbubblan, tycker jag :)

2007-10-04 @ 19:52:19
Postat av: Thepreciousgirl

nanna: Eftersom jag haft det så pass länge och att orsaken till ätstörningen aldrig kommer lösas. Det är helt enkelt något jag måste leva med resten av livet. Det finns en så sjukt lång historia bakom varför jag har anorexi, och varför jag är den jag är idag. Men allt dedär skriver jag i min bok ;) Kram!

2007-10-04 @ 20:06:28
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Anonym

"ett sockerfritt bubblegum" (lr tuggumi) ?

2007-10-05 @ 15:33:53
Postat av: aska

kan inte sova inatt så har suttit och läst igenom lite äldre inlägg i din blogg. du hade skrivit ner lite ur din bok bla. om när du var i frankrike och jag satt och grät när jag läste det. Verkligen gripande. Jag tror jättemycket på dig och din bok. Vill så gärna läsa den när den en dag blir färdig.

nu har jag kanske inte så bra med namnförslag men jag tycker inte att bubblegum skulle vara så tokigt? Sådär kletigt som man fastnar i. Och även om man försöker tvätta bort bubblegum från kläder och sånt så finns det alltid lite kvar.
hehe.. jag är lagomt kvälls poetisk inatt =) ..
passa dig bara för namn som kan låta klyshiga.

nu blev det mycket kanske.. men tack för att du skriver en sån bra blogg.

2007-10-18 @ 02:27:51
Postat av: Zia

Hej!

Tycker att det är jättebra att du skriver en bok... skickade ett mail förut på ungdomar. se (Cosima) och föreslog att du skulle skriva en bok! =) Kul att se att du har börjat göra det... jag längtar tills du ger ut den och kommer garanterat köpa den. Kontakta gärna tv4 eller nått när den är klar så du kan vara med i tv och "lansera" den så många köper den!=) En sak som jag också tycker att du ska ha med i boken är BILDER. Det blir mycket verkligare och bättre om du har bilder i den... helst bilder när du var som sjukast och bilder hur du ser ut nu. skriv också hur mycket du vägde när du vägde som minst och hur mycket du har gått upp nu. Vill inte "pressa" dig att ta med bilder eller skriva om vikten, det är bara tips och råd som gör att flera kommer att intressera sig av boken och den kommer som sagt att kännas mer "verklig" då. Lycka till med allt och fortsätt att kämpa. jag tror på dig tjejen! Kramar Zia

2007-10-18 @ 17:12:44
Postat av: Isadora

Att leva i ett glashus

2007-11-01 @ 19:45:10
URL: http://hessingen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0